ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ (5-6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)


0
(0)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μεταβεί την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022 στη Λήμνο, όπου και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη, τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, τον Έπαρχο κ. Άγγελο Βλατά Λαμπρινό και θα συνομιλήσει με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Λήμνο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Τη στιγμή που η πανδημία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη για συνεχή test από τους πολίτες γίνεται επιτακτική, η κυβέρνηση δείχνει να αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών κέντρων και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Ήδη από χθες, καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την αύξηση των σημείων δωρεάν ελέγχου και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, ώστε να πραγματοποιούν δωρεάν test οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και συνωστισμό. Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση.

Ήδη από χθες, καταθέσαμε πρόταση για αύξηση των δωρεάν self-tests, ώστε να είναι ευκολότερη η διάγνωση και τήρηση των κατάλληλων μέτρων προστασίας της κοινότητας. Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση.

Ήδη από χθες, καταθέσαμε πρόταση για εισαγωγή ανώτατης επιτρεπτής τιμής 7 ευρώ για τη διενέργεια rapid test και 40 ευρώ στα PCR.

Πρόταση που αφενός ελαφρύνει το κόστος για τους πολίτες που πραγματοποιούν τον έλεγχο με δικά τους έξοδα, αφ’ ετέρου θα καθιστά βιώσιμη τη διενέργεια των test από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία θα κληθούν να ελαχιστοποιήσουν το περιθώριο κέρδους τους.

Δυστυχώς, η σημερινή απόφαση της της κυβέρνησης δεν προστατεύει τους πολίτες από την υπέρμετρη επιβάρυνση, σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τη δημόσια υγεία.

Καλούμε την κυβέρνηση να λειτουργήσει επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να επανέλθει με νέα απόφαση που θα λαμβάνει υπόψη το συμφέρον των πολιτών και μόνο.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Τα χρονίζοντα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ δεν βρήκαν λύση τον προηγούμενο χρόνο και ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με όσα δημιούργησε η πανδημία. Δυστυχώς, από τον αρμόδιο υπουργό εισπράξαμε μόνο υποσχέσεις, αφού τα προβλήματα οικονομικής και λειτουργικής φύσεως των στελεχών παραμένουν άλυτα.

Για να διατηρηθεί το ηθικό των στελεχών των ΕΔ σε υψηλά επίπεδα απαιτούνται λύσεις για μία σειρά ζητημάτων, όπως η ημερήσια και νυχτερινή αποζημίωση, η υπερωριακή απασχόληση, η αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών, η δίκαιη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων – κυρίως εξωτερικού και έκτακτων, αφού οι τελευταίες έκτακτες της τρέχουσας περιόδου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τακτικές, τα συνταξιοδοτικά και βαθμολογικά θέματα αποφοίτων ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές αποφοίτων ΑΣΕΙ (Συνταγματαρχών και αντίστοιχων), που αποστρατεύονται πριν τη συμπλήρωση των συντάξιμων ετών, η εξαγορά επιπλέον συντάξιμης πενταετίας σε στελέχη που υπηρέτησαν σε διάφορες μονάδες των ΕΔ, το κόστος αναγνώρισης επιπρόσθετου χρόνου ασφάλισης του ν.3865/10 με την έναρξη ισχύος του ν.4387/16, η στέγαση στελεχών σε ακριτικές περιοχές, η ισοτιμία πτυχίων των αποφοίτων των στρατιωτικών σχολών και πολλά άλλα.

Στην ημερήσια διαταγή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε το προσωπικό των ΕΔ ότι στη φετινή χρονιά θα αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Υπουργείο η ανάληψη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και των οικογενειών τους. Τον προτρέπουμε να ενσκήψει στα προβλήματα των στρατιωτικών, δίνοντας λύσεις προς επίτευξη της εργασιακής ειρήνης και της ασφάλειας των οικογενειών τους, με τη νομοθετικη παρέμβαση που έχει προεξαγγείλει.

Ομοίως, πρέπει να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους αποστράτους (ακόμη αναμένουν λύση στο θέμα των κρατήσεων του ν.4093/2012 στο μέρισμα), καθώς και στήριξη – ενίσχυση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία δεν πήρε ούτε βίδα από τα εγκριθέντα εξοπλιστικά προγράμματα για τις ΕΔ. Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να είναι κοντά στα στελέχη των ΕΔ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, και στους εργαζόμενους της ΕΑΒΙ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΕΣΤ & ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Η πρότασή μας

Η έξαρση της πανδημίας και η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης «Ο» με τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, οδήγησε δικαιολογημένα χιλιάδες συμπολίτες μας στην αναζήτηση ενός τεστ ελέγχου-διάγνωσης για τον covid-19. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές και συνωστισμός στα σημεία δωρεάν ελέγχου, με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, την ίδια στιγμή που οι τιμές για τα PCR και τα rapid tests σε διαγνωστικά κέντρα, μικροβιολογικά ιατρεία και φαρμακεία είναι «τσιμπημένες».

Η πρότασή μας έχει 3 σκέλη:

Περισσότερα σημεία, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ (PCR+ rapid), ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας χωρίς κανένα κόστος. Άρα, ενεργοποίηση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ σε αυτή τη διαδικασία (και όχι ορισμένων, όπως συμβαίνει σήμερα) με ταυτόχρονη συνδρομή και της αυτοδιοίκησης, εφόσον διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό. Προτείναμε επίσης διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των δομών αυτών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται περισσότεροι συμπολίτες μας, χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν τις δουλειές τους ή άλλες υποχρεώσεις. Η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους ελέγχους, εντελώς δωρεάν, χωρίς ταλαιπωρία και κίνδυνο μετάδοσης, λόγω του συνωστισμού, για όλους τους πολίτες που θα αναζητήσουν σημείο δωρεάν ελέγχου.
Περισσότερα δωρεάν self-tests ανά ΑΜΚΑ, ώστε να είναι ευκολότερη η διάγνωση ατομικά και η εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προστασίας της κοινότητας.
Για τις περιπτώσεις που οι πολίτες επιθυμούν να κάνουν rapid tests ή PCR με δικά τους έξοδα (λόγω του μικρού αριθμού σημείων δωρεάν ελέγχου και του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας), λόγω της έξαρσης της πανδημίας και επειδή τα διαγνωστικά test αποτελούν βασικό εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, προτείναμε για τις επόμενες-τουλάχιστον- 15 ημέρες (όπου αναμένεται και η κορύφωση της πανδημίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών) να επιβληθεί ανώτατη επιτρεπτή τιμή, τόσο στα PCR (40 ευρώ) όσο και στα rapid tests (7 ευρώ), ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από φαινόμενα υπερχρέωσης, σε μια εξέταση που σχετίζεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας. Η μείωση, σε σχέση με τις πραγματικές σημερινές μέσες τιμές στην αγορά, είναι στο ύψος του 30%, με τα συγκεκριμένα δεδομένα να εξετάζονται στην κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Η πρότασή μας αφενός ελαφρύνει το κόστος για τους πολίτες που πραγματοποιούν τον έλεγχο με δικά τους έξοδα, αφ’ ετέρου θα καθιστά βιώσιμη τη διενέργεια των test από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία θα κληθούν να ελαχιστοποιήσουν το περιθώριο κέρδους τους.
Βασική βέβαια προϋπόθεση για την αύξηση των σημείων δωρεάν ελέγχου είναι η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ με προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ η ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των εργαστηρίων, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη και διαχρονική προτεραιότητά μας, χωρίς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση να έχει πράξει ανάλογα.

Η στάση της Κυβέρνησης & του υπουργού Ανάπτυξης

Τη στιγμή όμως που η πανδημία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη για συνεχή test από τους πολίτες γίνεται επιτακτική, η κυβέρνηση δείχνει να αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών κέντρων και όχι το δημόσιο συμφέρον. Η σημερινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης να επιβάλει ανώτατη τιμή μόνο στα PCR (47 ευρώ) δεν προστατεύει τους πολίτες από την υπέρμετρη επιβάρυνση, σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τη δημόσια υγεία. Καλούμε την κυβέρνηση να λειτουργήσει επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να επανέλθει με νέα απόφαση που θα λαμβάνει υπόψη το συμφέρον των πολιτών.

10

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.