Προγραμματισμός δράσεων για την καθαριότητα με την ενεργοποίηση των πολιτών


0
(0)

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα καθαριότητας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/10) στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, των αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πρασίνου κ.κ. Γ. Βάρδα και Κ. Καστελιανάκη του Γ.Γ του δήμου κ. Γιάννη Στεφανάκη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στην παραπάνω συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών σε όλο τον δήμο, υπήρξε προγραμματισμός δράσεων που ως στόχο έχουν την ενεργοποίηση των πολιτών και την συνδιαμόρφωση μιας κοινής με τον δήμο πολιτικής, που θα δώσει την δυνατότητα ν΄αναληφθούν σε δεύτερο χρόνο, πρωτοβουλίες όπως η υπόγεια τοποθέτηση κάδων, σε επίκαιρα σημεία της πόλης με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά το πέρας της σύσκεψης, ανέφερε ότι: ” στόχος της δημοτικής αρχής, ήταν και παραμένει η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, δεδομένης της αδυναμίας που υπήρξε τον προηγούμενο καιρό, με την ελλιπή στελέχωση της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα”.
Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα λεπτομερής καταγραφή, αναφορικά με τον χρόνο αποκομιδής των απορριμμάτων στα αστικά κέντρα και στις κοινότητες, ενώ όπως έγινε γνωστό, στο Πάνω Μεραμπέλο, την καθαριότητα θ΄αναλάβει ιδιώτης εργολάβος που θα διαθέσει όχι μόνο το αναγκαίο προσωπικό, τους ειδικούς χειριστές, αλλά και τα μηχανήματα που θα συμβάλλουν στον ευπρεπισμό των περιοχών.
Εξ άλλου σύμφωνα με την ενημέρωη, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εργολαβία για την συντήρηση των νεκροταφείων και την κοπή των υψηλών δέντρων, ενώ εξετάζεται η τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε σημεία που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί (πλατεία, νοσοκομείο,παραλιακός), με τις υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας και αναμένεται να υλοποιηθούν με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.
Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν οι : κ. Μαρία Δεμέτζου προισταμένη του τμήματος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, η κ. Μαρία Λαζαράκη προισταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου και ο κ. Κων/νος Αγγελάκης προιστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *