Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Κρήτης και Πολυτεχνείου Κρήτης


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί πολιτικές σε περιφερειακό επίπεδο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της πολιτικής,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, με προϋπολογισμό 248.000 ευρώ,  για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου ανάπτυξης πλατφόρμας διαχείρισης τεχνολογικών κινδύνων στα πλαίσια του έργου με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΔΙΚΩΝ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΈΚΤΑΣΗΣ (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ SEVESO ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ»,  με φορέα υλοποίησης την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης / Εργαστήριο Νοητικής Εργονομίας και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό με την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη σύνταξη ειδικών Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε. που αφορούν στις παρακάτω εγκαταστάσεις ανώτερης βαθμίδας SEVESO:

  1. «ΑΔΑΜΑΣ ΠΥΡ ΙΚΕ» του Δήμου Φαιστού, Π.Ε. Ηρακλείου,
  2. «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.Ε.» στη θέση «Λινοπεράματα», Δήμος Μαλεβιζίου, Π.Ε. Ηρακλείου,
  3. «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.Ε.» του Δήμου Χανίων, θέση Αγ. Κυριακή Ακρωτηρίου, Π.Ε. Χανίων,
  4. «ΑΗΣ ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΩΝ» στη θέση «Λινοπεράματα», Δήμος Μαλεβιζίου, Π.Ε. Ηρακλείου,
  5. «ΑΗΣ ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑΣ» στη θέση «Ξυλοκαμάρα», Δήμος Χανίων, Π.Ε. Χανίων,
  6. «ΑΗΣ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΥ» στη θέση «Αθερινόλακκος», Δήμος Σητείας, Π.Ε. Λασιθίου.

Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ως βάση δεδομένων των προβλέψεων των ΣΑΤΑΜΕ, με ακριβή γεωγραφική αποτύπωση των περιοχών μελέτης, των κρίσιμων μονάδων και υποδομών, των επιμέρους περιβαλλοντικών χρήσεων και αποδεκτών (ΓΠΣ, ΣΧΟΑΠ, κ.λπ.), με απεικόνιση των δυσμενέστερων σεναρίων σε ηλεκτρονικά υπόβαθρα χαρτών σε σύστημα GIS (ΕΓΣΑ ’87).

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *