Προβολή ταινίας από την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας την Κυριακή


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 30 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας σας καλεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 19.30, στη ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ Μελίνα Μερκούρη στην ΠΡΟΒΟΛΗ της βραβευμένης ΤΑΙΝΙΑΣ του Κεν Λόουτς (Ken Loach):” Ο Πωλ, ο Μικ και οι Άλλοι” (The Navigators).

Μια ταινία βαθιά ανθρώπινη και ταυτόχρονα πολιτική, που παρουσιάζει όχι μόνο τις οικονομικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των βρετανικών σιδηροδρόμων το 1997, αλλά κυρίως τις κοινωνικές και προσωπικές συνέπειές της στη ζωή των εργαζομένων εκεί. 

Μια ταινία γροθιά στο στομάχι του Κεν Λόουτς, κορυφαίου σκηνοθέτη της εποχής μας που, μέσα από τις ταινίες του, με ήρωες απλούς εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς και κατατρεγμένους ανθρώπους, αναδεικνύει και καυτηριάζει τη βαρβαρότητα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών (ίδιων σε όλο τον πλανήτη) και ταυτόχρονα προβάλλει τη δύναμη της αλληλεγγύης και του αγώνα.    

Μια ταινία, δυστυχώς, εξαιρετικά επίκαιρη σήμερα στη χώρα μας, όπου οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα των Τεμπών παραμένουν ατιμώρητοι. Περιμένουν πως ο προεκλογικός κουρνιαχτός θα καλύψει τις ευθύνες τους και θα θολώσει τη μνήμη και την κρίση μας.

Εμείς θα είμαστε εδώ –πριν και μετά τις εκλογές– να υπενθυμίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών και τα αιτήματα που με μια φωνή τράνταξαν όλη τη χώρα:

  • Τιμωρία των πραγματικών ενόχων. Καμιά συγκάλυψη.
  • Εθνικοποίηση των Σιδηροδρόμων χωρίς καμιά αποζημίωση.
  • ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις συνολικά, να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα.
  • Να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καμιά ανοχή στην επόμενη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ανάλογες πολιτικές.

Θα καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές που απαλλοτριώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, που ιδιωτικοποιούν την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση και καταργούν το κράτος πρόνοιας, που σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία, που μειώνουν τους μισθούς και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτές τις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία χρέους και φέρνουν τον πόλεμο στην πόρτα μας. Αυτές τις πολιτικές που δολοφονούν.

Θα παρακολουθούμε, θα συμμετέχουμε και θα προβάλλουμε τις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη (σαν αυτές που συνταράζουν βδομάδες τώρα τη Γαλλία και ξεκινούν στη Γερμανία) και σε όλο τον κόσμο που, όπως εμείς, υφίσταται τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και αντιδρά.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.