Προβληματισμός στην Ιεράπετρα για τις δηλώσεις Πλακιωτάκη για το μέλλον των Λιμενικών Ταμείων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Προβληματισμό και στην Ιεράπετρα έχουν προκαλέσει τα όσα αναφέρθηκαν από τον Υπουργό Ναυτιλίας και έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό για τα λιμενικά ταμεία της χώρας που ανήκουν στους Δήμους και την πρόθεση για αφαίρεση αρμοδιοτήτων ή και επαναφορά μεγαλύτερων σχημάτων όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Ήδη για το θέμα έχουν υπάρξει αντιδράσεις από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ενώ σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας Γιώργος Ασπραδάκης ανέφερε πως σε περίπτωση που ο σχεδιασμός είναι να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από το Δήμου η διαφωνία είναι δεδομένη.

Όπως είπε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας θα γίνει επικοινωνία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ώστε να ζητηθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις και αναλόγως θα αποφασιστεί η συνέχεια.

Τα μικρά λιμενικά ταμεία όπως αυτό της Ιεράπετρας έχουν αποδείξει ότι μπορούν και να διεκδικούν και να απορροφούν χρήματα βελτιώνοντας τις υποδομές τους οπότε μια τέτοια κίνηση δεν θα ωφελήσει τα όσα προγραμματίζονται.

Ανάλογη ήταν και η θέση του δημοτικού συμβούλου και πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Αντώνη Πετρά, ο οποίος ανέφερε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υποβάθμιζε τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και δεν θα βοηθούσε να υπάρξει βελτίωση στις ανάγκες τις οποίες κάθε τοπική κοινωνία γνωρίζει καλύτερα πως υπάρχουν.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.