ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


0
(0)

Λίγο πριν ολοκληρώσουν το χρόνο εργασίας τους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας, οι συμβασιούχοι εργάτες -ως είχαν το δικαίωμα- , πήραν τις άδειες και τα ρεπό τους μαζεμένα , με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το εναπομείναν εργατικό προσωπικό, που στελεχώνει τα απορριμματοφόρα.
Εξ αυτού του λόγου, δεν γίνονται τις τελευταίες μέρες όλα τα δρομολόγια της αποκομιδής των απορριμμάτων στην ώρα τους, όπως συνέβαινε πριν τις 14 Σεπτεμβρίου.

Επειδή δεχτήκαμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από κατοίκους της πόλης της Ιεράπετρας και των δημοτικών κοινοτήτων , απευθυνθήκαμε στην αντιδήμαρχο καθαριότητας και περιβάλλοντος κ Μαρία Ρουμελιωτάκη, η οποία παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων τις τελευταίες μέρες και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου.

«Λόγω έλλειψης εργατών καθαριότητας έχουμε πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων από την περασμένη Παρασκευή 14/9/2019 και θα το έχουμε έως και τη Δευτέρα 23/09/2019 .

Παρακαλούμε τους συνδημότες μας να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στις ποσότητες των απορριμμάτων που πετάνε αυτές τις ημέρες στους . Αν έχουν απορρίμματα που μπορούν να κρατηθούν στα σπίτια και στις αυλές λίγες μέρες χωρίς να μυρίσουν, ας τα κρατήσουν λίγο και ας κάνουν υπομονή μέχρι να ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα των δρομολογίων των απορριμματοφόρων από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και έπειτα

Τα δρομολόγια θα γίνονται κανονικά από την Τρίτη 24/09 με τον ερχομό του νέου προσωπικού καθαριότητας από την 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά τους συνδημότες μας για την κατανόηση που δείχνουν», συμπλήρωσε η κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Με προβλήματα και πολλά κενά γίνεται και ο καθαρισμός των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη και τις δημοτικές κοινότητες, καθώς δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας.

Με μεγάλες καθυστερήσεις και πολλά παράπονα , γίνεται από τους ιδιώτες εργολάβους της αποκομιδής και της ανακύκλωσης των ανακυκλώσιμων υλικών , η αποκομιδή των χάρτινων, των γυάλινων και των πλαστικών συσκευασιών και ιδιαίτερα των παλαιών και άχρηστων πλαστικών κάλυψης των θερμοκηπίων, που έχουν αφεθεί σε ακατάλληλα σημεία, ενώ αναμένονται τα πρωτοβρόχια, που αν συμβεί και είναι έντονα , τότε μπορεί να προκληθούν πολλά προβλήματα στις απορροές του βρόχινου νερού προς τη θάλασσα.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν αυτή την περίοδο, όλοι οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών, καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο των φυτεύσεων των κηπευτικών στα θερμοκήπια. Τα χαρτοκιβώτια μεταφοράς των φυτών και οι πλαστικές συσκευασίες η τα φελιζόλ , όπου τοποθετούνται τα μικρά φυτά , θα πρέπει να οδηγηθούν στις χώρους ανακύκλωσης η να επιστραφούν σε όποια φυτώρια τα παραλαμβάνουν, για να τα επαναχρησιμοποιήσουν, αφού τα απολυμάνουν.

πηγη:radiovereniki.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *