Προβλήματα στην υδροδότηση της Ιεράπετρας και Παχειάς Άμμου λόγω της μεγάλης κατανάλωσης


0
(0)

Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην υδροδότηση διαφόρων περιοχών της Ιεράπετρας αλλά και κοινοτήτων όπως η Παχειά Άμμος, με πολλά σπίτια να βρίσκονται είτε χωρίς νερό η με χαμηλή πίεση για μέρες.

Πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στα βόρεια και υψομετρικά πιο ψηλά σημεία της πόλης της Ιεράπετρας λόγω της πολύ μεγάλης κατανάλωσης των τελευταίων πολύ ζεστών ημερών, η οποία παρουσιάζει προβλήματα στο δίκτυο της πόλης.

Αυτό ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Άρδευσης κ. Αστροπεκάκης, τονίζοντας πως για την ώρα δεν έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα με σπασίματα αγωγών ή μη επάρκειας νερού. Παράλληλα ανέφερε πως δεν έχει γίνει καμία προληπτική διακοπή νερού σε οποιαδήποτε περιοχή του Δήμου προκειμένου να υπάρξει επάρκεια σε άλλα σημεία.

Ο κ. Αστροπεκάκης υπογράμμισε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες περιοχές τόσο της Ιεράπετρας όσο και της Παχειάς Άμμου, οφείλονται στην πολύ μεγάλη κατανάλωση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες και έχει σαν αποτέλεσμα να αργεί η αναπλήρωση του νερού στα δίκτυα σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ϊδια κατάσταση επικρατεί και στην Παχειά Άμμο όπου εδώ και 5 ημέρες ένα συγκεκριμένο κομμάτι του οικισμού και περίπου 15 κατοικίες βρίσκονται σχεδόν χωρίς καθόλου νερό όλη την ημέρα με το ροή να επανέρχεται τη νύχτα.

Ο κ. Αστροπεκάκης ανέφερε πως φέτος, πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλη κατανάλωση, δεν παρατηρείται πρόβλημα επάρκειας στο νερό, ενώ πριν από λίγες μέρες ο Δήμος πήρε πίσω τις ποσότητες νερού που έδινε από μια γεώτρηση στον ΤΟΕΒ και έτσι τα αποθέματα νερού που φτάνουν στο υδραγωγείο του Περιστερά είναι επαρκή.

Παράλληλα τόνισε πως του χρόνου πιθανότατα, τα χρόνια προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο σε όλη την πόλη θα λυθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό αφού θα είναι έτοιμο προς χρήση το πρώτο τμήμα του νέου αγωγού που κατασκευάζεται και θα μεταφέρει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερού από τη Σαρακήνα προς την Ιεράπετρα, ενώ το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης όλου του κεντρικού αγωγού Σαρακήνας – Περιστερά.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *