Πρθ: «Η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης από το βήμα της 20ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Ξεναγών που γίνεται στο Ηράκλειο.


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

«Η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης από το βήμα της 20ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Ξεναγών που γίνεται στο Ηράκλειο.

«Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Κρήτη, βάλαμε τον πήχη ψηλά και θέσαμε τους βασικούς στόχους αναπτύσσοντας το στρατηγικό μας σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στο νησί μας», τόνισε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης Χαιρετίζοντας την 20η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Ξεναγών που διεξάγεται στο Ηράκλειο.
Αφού καλοσώρισε τους μετέχοντες ξεναγούς από κάθε γωνία της Ευρώπης, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη μυθολογική ονοματοδοσία της Ευρώπης που συνδέει την Κρήτη με τη γηραιά ήπειρο υπογραμμίζοντας πως από τη Μινωική εποχή μέχρι σήμερα η Κρήτη υπήρξε πάντα μια εξωστρεφής περιοχή με χαρακτηριστικά στοιχεία  την ανοιχτή κοινωνία, την έντονη διάθεση φιλοξενίας, υποδοχής και αποδοχής «του διαφορετικού».
«Αξίες που για να τις αισθανθείς αρκεί να έλθεις σ΄επαφή με τους κατοίκους της. Ελπίζω ότι κατά την παραμονή σας στην Κρήτη θα αντιληφθείτε τις ιδιαιτερότητες του νησιού», ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης στους μετέχοντες στο πανευρωπαϊκό συνέδριο.
Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στους κρυμμένους θησαυρούς της Κρήτης που βρίσκονται στα μνημεία, στις γεύσεις, στην τοπική κουζίνα, στα φημισμένα κρητικά προϊόντα. Στα αποτελέσματα δηλαδή διαχρονικών συνδυασμών, κλιματολογικών συνθηκών, πολιτισμικών ανταλλαγών και ανθρώπινης δημιουργικότητας.
«Το νησί μας επίσης έχει πολλά να προσφέρει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως θρησκευτικό, περιηγητικό, φυσιολατρικό, επιστημονικό, ιατρικό, αθλητικό, θαλάσσιο, γαστρονομικό κ.ά.
Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού και καταβάλλουμε προσπάθεια για την ανάλογη αξιοποίηση και  προβολή τους, τόσο μέσα από στοχευμένες δράσεις όσο και μέσω των θεματικών φορέων στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.
πηγη:radiovereniki.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.