Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η 3η Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Παύλος Μπαριτάκης


0
(0)

Έπειτα από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νικολάου Μουζακίτη, και με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 157 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, συνήλθε στην Κέρκυρα η 3η Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων (ΠΕ.ΣΥ) της χώρας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης ενώ παρόντες ήταν  οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν ΚαρακωστάνογλουΔυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, Ιονίων Νήσων κ. Νίκος Μουζακίτης, Δυτικής Μακεδονίας κα Ευφροσύνη Ντίο και Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και στις επίσημες εκδηλώσεις της επετείου, τις οποίες τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης. 

Στη συνδιάσκεψη αναπτύχθηκαν θεσμικά θέματα που αφορούν την λειτουργία των ΠΕ.ΣΥ, ζητήματα κανονιστικού πλαισίου και ο νέος εκλογικός νόμοςπου εισάγει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών. Διαπιστώθηκε η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, που θα ενισχύσουν τόσο το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και το θεσμό του Προέδρου.

Υπήρξε επίσης συνάντηση των Προέδρων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη στον οποίο τέθηκαν τα συμπέρασμα της Συνδιάσκεψης, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έγινε μνεία για την ανάγκη δημιουργίας ενός καταστατικού χάρτη των αιρετών, ενώ είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για την μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, με ταυτόχρονη ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων και πόρων στις αιρετές περιφέρειες.

Περιφέρεια Κρήτης

Γραφείο Τύπου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *