Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην Περιφέρεια Κρήτης το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης AREPO Παράταση της προεδρίας, υπό την Περιφέρεια Κρήτης, στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, πρότεινε ο Ευρωπαίος Γενικός Γραμματέας όπου και υιοθετήθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο


0
(0)

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης AREPO υπό την προεδρία της Ειρήνης Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, Περιφερειακή Σύμβουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:
– Την εκ νέου παράταση της προεδρίας υπό την Περιφέρεια Κρήτης στην Ένωση AREPO, έως το Φθινόπωρο του 2021, όπου και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκλεκτορική Γενική Συνέλευση στις Βρυξέλλες. Την πρόταση του Ευρωπαίου Γενικού Γραμματέα υιοθέτησε το εκτελεστικό συμβούλιο, λόγω της εξαιρετικής συνεργασίας και της προόδου που επιτεύχθηκε στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το 2020. Επίσης, λόγω της εκτενής ενημέρωσης σε θέματα οικονομικά, ενημέρωσης, δραστηριοτήτων και δράσεων που έχει αναπτύξει η Ένωση AREPO, με επίκεντρο την επιχειρούμενη πανευρωπαϊκή σήμανση των τροφίμων κατά την προεδρία της Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Εκτελεστικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα  των εθνικών συναντήσεων των μελών της Ένωσης AREPO, η πολιτική ποιότητας της Ε.Ε. και οι Ειδικοί Στόχοι της αναθεώρησης της πολιτικής.
Επίσης, παρουσιάστηκε το έγγραφο κοινής θέσης που κατέθεσε η Ένωση AREPO για τη νέα ΚΑΠ και ο προγραμματισμός δράσεων για το έτος 2021. Επίσης προτάθηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα δίνουν έμφαση σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, διάχυσης και ενημέρωσης των ευρωπαίων καταναλωτών, για τη νέα στρατηγική Farm to Fork «Στρατηγική από το Αγρόκτημα στο πιάτο», που αποτέλεσε και το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης.
Για το θέμα αυτό η πρόεδρος Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη ανέφερε, ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης, από το Μάϊο του 2020 που ανακοινώθηκε η νέα  Στρατηγική, ενημέρωσε την ομάδα εργασίας της Ένωσης AREPO της Περιφέρειας Κρήτης και της ζητήθηκε να καταθέσει επίσημα, κοινή θέση για το θέμα αυτό, με επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη που θα αφορούσε εξειδικευμένα τη Σήμανση των Τροφίμων, με γνώμονα πάντα “την προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων των προϊόντων μας”».
Επιπρόσθετα, η κα Χουδετσανάκη, ενεργοποίησε τα μέλη της Ένωσης AREPO προκειμένου στην επόμενη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση και με βάση το κείμενο της Περιφέρειας Κρήτης, να συνταχθεί ένα έγγραφο με την κοινή θέση όλων των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, προκειμένου να κατατεθεί για διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο συμμετείχαν ακόμη οι:
κ. Ricardo Deserti, εκ μέρους του Consortium Parmigiano Reggiano, ως εκπρόσωπος του αντιπροέδρου.
κ. Joan Godia Tresanchez, Ταμίας της Ένωσης AREPO, από την Περιφέρεια Καταλονίας.
κ. Laurent Gomez, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης AREPO, οι κα Gulia Scaglioni και κα Francesca Alampi, Υπεύθυνες Πολιτικής της αντιπροσωπείας της Ένωσης AREPO στις Βρυξέλλες.
κ. Χαράλαμπος – Νικόλαος Πίτερης, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Περιφέρειας Κρήτης, σε θέματα της Ένωσης AREPO.

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *