Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 27 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Παχειάς Άμμου.

Στους χώρους του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας προσήλθαν από πολύ νωρίς το πρωί 58 εθελοντές αιμοδότες/τριεςπου ενθάρρυναν και ενίσχυσαν με την παρουσία τους την δράση του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας. Οι υπεύθυνοι μαθητές/-τριες του Γ1 με την επίβλεψη του καθηγητή Θρησκευτικών Δημητρίου Χοϊλού ανέλαβαν να υποδεχθούν τους εθελοντές/-τριες αιμοδότες και να καταγράψουν τα στοιχεία τους βοηθώντας στην διαδικασία.

Με την εθελοντική δράση αιμοδοσίας οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπο, καθώς και να διαπιστώσουν την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας για τους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης αίματος.

Κατά την διάρκεια της δράσης οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείουενημερώθηκαν από τους συμμαθητές/-τριες του τμήματος Γ1 για την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας για τη ζωή μας μέσα από προβολή παρουσίασης, την οποία προετοίμασαν οι ίδιοι με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και απάντησαν σε σχετικές απορίεςτων συμμαθητών τους πάνω στο ζήτημα της αιμοδοσίας. Με τον αλληλοδιδακτικό αυτό τρόπο μάθησης οι μαθητές δραστηριοποιήθηκαν ενεργά στην διαδικασία και πέτυχαν στον απόλυτο βαθμό την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους γύρω από την αξία του εθελοντισμού και ιδιαιτέρως της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο μαθητής του τμήματος Γ4 Κωνσταντίνος Κωστίνος φιλοτέχνησε την αφίσα της εθελοντική αιμοδοσίας με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την παραπάνω δράση.

Ως διευθυντής του 3ου Γυμνασίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Αιμοδοτών Παχείας Άμμου κ. Μιχαήλ Ματζαράκη για την αγαστή συνεργασία στην ολοκλήρωση της δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας. Επιπλέον ευχαριστώ την πρόεδρο κα Κλειώ Βογιατζή και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας για την προσφορά γλυκών και χυμών για το καλωσόρισμα των εθελοντών αιμοδοτών. Ακόμα εκφράζω ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης του μαθήματος των Θρησκευτικών είτε με τη συμμετοχή τους είτε με την κοινοποίηση της δράσης.

Ιδιαιτέρως όμως, επαινώ τους μαθητές/μαθήτριες του τμήματος Γ1 που ανέλαβαν την προετοιμασία και διοργάνωση της δράσης. Είναι γεγονός πως οι μας μπορούν να δραστηριοποιηθούν ενεργά σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος αν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Για ακόμα μια φορά με την παραπάνω δράση αποδεικνύεται πως η σχολική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας μεταστοιχειώνει την μάθηση σε ενεργό δράση μέσα στο τοπικό κοινωνικό σύνολο. Με αυτό το τρόπο οι μαθητές μας αποκτούν στάσεις και δεξιότητες που θα τους μετατρέψουν αργότερα σε ενεργούς πολίτες του μέλλοντος.

Η Διεύθυνση του σχολείου

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.