Που υπάρχει πρόβλημα και πως θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα φάρμακα που χτυπούν και την Κρήτη


0
(0)

Αισθητό σε όλη τη χώρα είναι το φαινόμενο των σοβαρών ελλείψεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων, ζήτημα που προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, και πάρθηκαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ, Γιάννης Τσικανδηλάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν στη σύσκεψη αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στα φαρμακεία.

Όπως είπε οι ελλείψεις έχουν αρχίσει να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα, χωρίς να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις περιοχές και έχουν να κάνουν κυρίως με παιδιατρικά εμβόλια, καρδιολογικά και πνευμονολογικά φάρμακα, φάρμακα υπέρτασης και γενικά σε μια ευρεία γκάμα κυρίως φθηνών φαρμάκων.

Ο κ. Τσικανδηλάκης δήλωσε ικανοποιημένος από όσα συμφωνήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη με τον Υπουργό κ. Κικίλια, αναφέροντας πως εφόσον όσα συμφωνήθηκαν γίνουν πράξη τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά.

Βασικότερο από αυτά είναι η απαγόρευση εξαγωγών για τουλάχιστον ένα πεντάμηνο ένα φαινόμενο που οφείλεται στις χαμηλές τιμές των φαρμάκων στη χώρα μας. Αυτό που αποφασίστηκε επίσης είναι εντατικοποίηση των ελέγχων σε κάθε τομέα που σχετίζεται με το φάρμακο, η σωστή ενημέρωση των γιατρών ώστε να μην συνταγογραφούν φάρμακα σε έλλειψη αλλά και να δίνεται η δυνατότητα στον ασθενή να επιλέγει τα φάρμακά του ακόμα και στις περιπτώσεις που αναγράφεται η εμπορική ονομασία στα αποδεδειγμένα ελλειπτικά φάρμακα.

Η ανταπόκριση της αγοράς του φαρμάκου στη συγκεκριμένη συμφωνία είναι το βασικότερο ζήτημα σύμφωνα με τον κ. Τσικανδηλάκη ο οποίος τόνισε πως η εμπειρία του στο χώρο του συνδικαλισμού δείχνει πως ενώ διαχρονικά όλες οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας είχαν προθέσεις να λύσουν τα προβλήματα η ανταπόκριση και συμμόρφωση της αγοράς ήταν πάντα βασικό ζητούμενο.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *