Που πήγαν τα σπίτια προς ενοικίαση στην Ιεράπετρα;


Τελευταία ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Μπορεί να μην είναι ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου, όμως σίγουρα ο Σεπτέμβρης είναι ο πιο «θερμός» μήνας για την εύρεση ή και αλλαγή κατοικίας με τα δεδομένα στο χώρο αυτό να έχουν αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια.

Η είσοδος στην αγορά του Airbnb και άλλων πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών είναι βασικός παράγοντας που έχει παίξει ρόλο στο να αλλάξει το τοπίο στις κατοικίες, και παράλληλα η συχνές μετακινήσεις αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών από πόλη σε πόλη δημιουργούν ανά περιόδους «βραχυκυκλώματα» σε μεγάλες ή μικρότερες πόλεις.

Η μεσίτρια του γραφείου Cretan Key, Μαρία Χατζάκη, έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιεράπετρα αυτή την περίοδο, τονίζοντας πως ιδιαίτερα για μεγάλες κατοικίες η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Οι κατοικίες προς ενοικίαση είναι έτσι κι αλλιώς λίγες, όμως για μεγαλύτερα διαμερίσματα που απευθύνονται σε οικογένειες τα ενοίκια έχουν φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα με τιμές συνήθως να ξεπερνούν τα 500 ευρώ το μήνα, ανάλογα φυσικά και με την κατασκευή τους.

Πέρα όμως από την τιμή, ζητούμενο είναι πάντα και η πληρωμή του ενοικίου και για αυτό πολλές φορές οι τιμές πέφτουν όταν οι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονται πως θέλουν ενοικιαστές που να πληρώνουν χωρίς προβλήματα.

Σε μικρότερες κατοικίες, γκαρσονιέρες ή μικρά διαμερίσματα, η κατάσταση σχετικά τη διαθεσιμότητα είναι καλύτερη όμως και εκεί οι τιμές είναι αυξημένες σε σχέση με τα δεδομένα της πόλης, αποτελεί όμως την τελευταία λύση για άτομα ή και οικογένειες που δεν μπορούν να βρουν κάτι διαφορετικό ή δεν έχουν την πολυτέλεια χρόνου όπως οι εκπαιδευτικοί.

Ιδιάζουσα κατάσταση αποτελεί το «στενό» κέντρο γύρω από την πλατεία της πόλης όπου ενώ υπάρχουν διαμερίσματα, οι τιμές είναι υψηλές, και τελικά τα σπίτια μένουν άδεια από επιλογή των ιδιοκτητών τους.

Πέρα από το κομμάτι της ενοικίασης στο κομμάτι της αγοράς ακινήτων τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για αγορές κυρίως μεγάλων εκτάσεων είτε προς τις περιοχές Καβουσίου έως Μόχλος, είτε ανατολικά του Μακρύ Γιαλού, και το ενδιαφέρον αυτό όπως λέει η κα Χατζάκη το ενδιαφέρον αυτό θα αποτυπωθεί με αγορές και άλλου είδους επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

68

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.