Πορεία για το θάνατο του 21χρονου ντελιβερά που σκοτώθηκε σε τροχαίο


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Πορεία διαμαρτυρίας στα Χανιά πραγματοποιεί η Συλλογικότητα «Attack»

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, η Συλλογικότητα «Attack», με αφορμή το θάνατο του 21χρονου ντελιβερά, το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά.

Πρόκειται για το 2ο διανομέα φαγητού που σκοτώνεται έπειτα από τροχαίο ατύχημα, εν ώρα εργασίας τις τελευταίες ημέρες, με τη συλλογικότητα να ζητά να μη χυθεί άλλο αίμα από διανομείς φαγητού στην άσφαλτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εργοδοτών!

Τον τελευταίο μήνα στα Χανιά ο θάνατος 2 εργαζομένων ντελίβερι στον χώρο του επίσιτισμού μας δείχνουν  στην πιο ακραία μορφή ότι (στον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιτλισμό) στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων  δεν υπολογίζονται οι ανθρώπινες ζωές!

Συγκεκριμένα, χθες ένας 21χρονος  οδηγός σκοτώθηκε σε ατύχημα με άλλο μηχανάκι ,ενώ παραμονή πρωτοχρονιάς ένας άλλος 27χρονος οδηγός  που δούλευε για να βγάλει τα προς το ζην, βγήκε εκτός δρόμου στην περιοχή της Χαλέπας.

Τα  εργατικά ‘’ατυχήματα’’-εργοδοτικές δολοφονίες-  και οι σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων τείνουν πλέον να γίνουν συνήθεια  επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις άθλιες συνθήκες στις οποίες οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, ειδικά για τον κλάδο των διανομέων. Η πίεση που δέχονται από τους εργοδότες τους για να μεταφέρονται γρήγορα οι παραγγελίες, τα πενιχρά μεροκάματα , ο εξοπλισμός προστασίας που δεν δίνεται από τους εργοδότες (κράνος κλπ.) αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί ενώ παράλληλα τις περισσότερες φορές εργάζονται ανασφάλιστοι ή υπόασφαλισμενοι. Την ίδια ώρα αυξάνονται και τα περιστατικά εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας ενάντια σε όσους εργαζόμενους διεκδικούν τα αυτονόητα  διακιώματά τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η παραπάνω κατάσταση εντείνεται και από την αντιεργατική κυβερνητική πολιτική που διαχρονικά εναρμονίζεται με τις απαιτησεις της Ευρωπαικής Ενωσης .Την πολιτική δηλαδή, που αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών των μεγάλων αλυσιδών στον χώρο του επισιτισμού, που συγκαλύπτει  την αδήλωτη και υποδουλωμένη εργασία, που καταπατά τα οποιαδήποτε εργατικά δικαιώματα ,αφήνωντας τον εργαζόμενο έρμαιο στις πρακτικές των εργοδοτών .Πάνω στον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων θέλουν να χτίσουν το παραμύθι της δίκαιης ‘’ανάπτυξης’’. Δεν θα τους περάσει

Η μόνη απάντηση στην σύγχρονη αυτή βαρβαρότητα  είναι ο δρόμος του αγώνα,ενάντια στην παραπάνω πολιτική και στους εφαρμοστές της  ,η οργάνωση και ο αγώνας  μέσα  από τα  ταξικά σωματεία, μακριά από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Δεν θα συνεχίσουμε να ζούμε στη σύγχρονη σκλαβιά! Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους! Να μη ζήσουμε άλλο εργατικό «ατύχημα»

Καλούμε στην πορεία διαμαρτυρίας στις 18/1 στις 6:00μμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Αttack στην ανεργία και την επισφάλεια Χανιών»

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.