Ποντίκια «σουλατσάρουν» μέσα στο νοσοκομείο Κιλκίς


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν

Ποντίκια εντοπίστηκαν την Κυριακή 08/09/2019 στις 05:00 π.μ. σε θάλαμο ασθενών στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Το περιστατικό συνέβη σε τμήμα της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937). Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα για φιλοξενία.

Σύμφωνα με το Σωματείο του Νοσοκομείου:

“Η σύμβαση με την εταιρεία απολύμανσης και εξολόθρευσης έληξε πριν ένα μήνα στις 09/08/2019. Δυστυχώς παρά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το υγειονομικό Κιλκίς την 20/09/2017 και την έκθεση αυτοψίας που εξέδωσε σε παρόμοιο περιστατικό δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα και ιδού τα αποτελέσματα.

Στην ίδια πτέρυγα την 16/06/2019 κατέρρευσε σοβάς οροφής, την 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την 05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.

Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων”.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.