Πολυπόθητες διακοπές: Γιατί δεν… πάνε οι νέοι


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιουλίου 2019 by energinews (admin)

Οι αποτρεπτικοί παράγοντες που χαλάνε τα σχέδια

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεκούραση και κυρίως όχι έγνοιες και προβλήματα. Είναι μια περίοδος που απευθύνεται κυρίως στη νεολαία ή στον κόσμο μικρότερης ηλικίας, αφού οι τελευταίοι έχουν όρεξη για ζωή και ενέργεια.

Ωστόσο, οι κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις έχουν κάνει τους νέους ανθρώπους να μη σκέφτονται τις διακοπές ως ένα χρονικό διάστημα ξεκούρασης…

Τόσο η εργασία όσο και η προσωπική οικονομική κατάσταση τους καθενός ή της καθεμίας συνιστούν αποτρεπτικούς παράγοντες ώστε να πάνε διακοπές. Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσαν έξι νέοι άνθρωποι από το Ηράκλειο για το εάν θα πάνε διακοπές φέτος.

Οι απαντήσεις τους είναι αποκαλυπτικές…

Δανάη-Βασιλική Μπιζιάγκου: «Χρήματα για μικρές μόνο αποδράσεις»

Η Δανάη είναι 21 ετών και είναι τριτοετής φοιτήτρια Ψυχολογίας. Η ίδια εργάζεται περιστασιακά, χωρίς ωστόσο να έχει κάτι σταθερό και μόνιμο. Στο ερώτημα εάν θα πάει διακοπές φέτος, η Δανάη απάντησε: «Έχω πάει δύο μονοήμερες μέχρι στιγμής. Ίσως να πάω ένα διήμερο ή ένα τριήμερο ακόμα. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες… όπως είναι το οικονομικό. Εάν βρω κάτι φθηνό, θα πάω εκτός Κρήτης. Βέβαια, σημαντικοί λόγοι είναι και η παρέα και τα οικονομικά της παρέας σου».

Τέλος, η Δανάη σημειώνει πως «τα οικονομικά δεδομένα παίζουν σημαντικό ρόλο όταν επιθυμεί να πάει κάποιος διακοπές».

Σταύρος Χατζηβασίλης: «Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν το επιτρέπουν»

O Σταύρος Χατζηβασίλης είναι 24 ετών και εργάζεται ως social media manager. Ο ίδιος μίλησε στη “Ν.Κ.” για το εάν θα πάει διακοπές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα πάρα πολύ να πήγαινα διακοπές φέτος. Δε ξέρω βέβαια εάν οι άδειες θα μου το επιτρέψουν. Έχω ένα πρότυπο στο μυαλό μου να πάω σ’ ένα περιβάλλον φυσιολατρικό και πιστεύω πως η Σαμοθράκη είναι ένα καλό μέρος για ξεγνοιασιά για μένα και την παρέα μου. Βέβαια, ακόμη το σκέφτομαι». Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος είπε ακόμη πως «η οικονομική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά μπορείς να προσαρμοστείς και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες και να βρεις έναν τρόπο χαλάρωσης για να κάνεις διακοπές. Όσοι μπορούν θα προσπαθήσουν να ξεσκάσουν έστω και λίγο, είτε είναι κοντά, είτε φθηνά, είτε ακριβά. Εγώ πάντως τους το συνιστώ».

Γιούλη Παρασύρη: «Στην Κρήτη… δουλεύοντας»

Η Γιούλη Παρασύρη είναι 21 ετών και είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Ρεθύμνου. Η ίδια είπε πως δε θα κάνει φέτος διακοπές, γιατί πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε δημόσια υπηρεσία, πράγμα που δεν της το επιτρέπει. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «εάν δεν είχα την πρακτική άσκηση και εάν είχα προγραμματίσει κάτι πιο νωρίς, τότε θα επέλεγα να κάνω διακοπές στην Κρήτη, γιατί ζούμε σε ένα όμορφο τόπο. Βέβαια, η οικονομική κατάσταση παίζει σίγουρα ρόλο σε κάποιον που επιθυμεί να ταξιδέψει. Εάν όμως μπορεί, καλό θα είναι να πάει διακοπές».

Γιώργος Χαλκιαδάκης: «Ανασταλτικός παράγοντας το οικονομικό»

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης είναι 28 χρονών και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. «Δε θα πάω διακοπές φέτος καθώς το οικονομικό πεδίο είναι ανασταλτικός παράγοντας για μένα προσωπικά», είπε ο Γιώργος στη “Ν.Κ.” και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι πως οι διακοπές για πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες είναι πλέον είδος πολυτελείας, καθώς απαιτείται να δαπανήσεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στη διαμονή, τη διατροφή αλλά και στις εκδρομές που θα πραγματοποιήσεις. Τόσο εγώ όσο και οι φίλοι μου θα προσπαθήσουμε να χαρούμε το καλοκαίρι εδώ στον τόπο κατοικίας και διαμονής μας. Έτσι και αλλιώς, μια καλή παρέα αντισταθμίζει τις διακοπές σε ένα όμορφο ελληνικό νησί. Εάν είχα πάντως την οικονομική δυνατότητα, θα επέλεγα νησιά του τόπου μου».

Αντώνης Μανδελένης: «Ήρεμο καλοκαίρι στο χωριό»

Ο Αντώνης Μανδελένης είναι 24 χρονών και είναι φοιτητής Μαγειρικής Τέχνης στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Ο Αντώνης μίλησε στην εφημερίδα και εξήγησε πως φέτος δεν πρόκειται να πάει διακοπές. Συγκεκριμένα είπε πως, «λόγω των υποχρεώσεων που έχω στον Πολιτιστικό Σύλλογο, θεωρώ απίθανο να πάω κάπου φέτος. Δεν το έχω προγραμματίσει και μάλλον θα προτιμήσω να περάσω ένα ήρεμο καλοκαίρι στο χωριό μου. Εάν πάντως είχα τη δυνατότητα να πάω κάπου, θα ήθελα να γνωρίσω την Κρήτη, την οποία δεν τη γνωρίζω πάρα πολύ καλά». Ο Αντώνης Μανδελένης είπε πως σίγουρα ο οικονομικός παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο για το πού θα πάει διακοπές ο Έλληνας ή η Ελληνίδα, αλλά όχι και τόσο καθοριστικό, αφού οι φίλοι του, όπως επισήμανε, «θα πάνε διακοπές ακριβώς όπως τις έχουν προγραμματίσει».

Λευτέρης Κανάκης:«Δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές»

Ο Λευτέρης Κανάκης είναι 29 χρονών και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ο Λευτέρης είπε πως ο ίδιος δε θα πάει διακοπές γιατί η δουλειά δεν του επιτρέπει τόσο ελεύθερο χρόνο. Θεωρεί επομένως απίθανο να πάει φέτος διακοπές. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θα πάω διακοπές λόγω δουλειάς. Το οικονομικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί πάντα πρέπει να υπολογίζεις τα χρήματα που θα δώσεις. Δεν είναι τα χρήματα που θα δώσεις εσύ, αλλά τα χρήματα που θα δώσει η σύντροφός σου ή η παρέα σου και εάν αυτοί μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Για μένα δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα λόγω της καλής διαχείρισης. Πρέπει όμως να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν 500, άλλοι 700, άλλοι 1.000 και άλλοι είναι άνεργοι».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.