Πολλά παράπονα για τα σχολικά εφόδια που ζητούν τα σχολεία της Ιεράπετρας από τους γονείς


Τελευταία ενημέρωση 19 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Η δεύτερη εβδομάδα της φετινής σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει και μαζί κάνουν την εμφάνισή τους τα προβλήματα που γονείς και μαθητές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με την έναρξη των μαθημάτων.

Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια, τόσο στην Ιεράπετρα, όσο και όλα σχεδόν τα σχολεία της χώρας οι οικογένειες των μαθητών πρέπει να προμηθευθούν διάφορα απαραίτητα σχολικά είδη τα οποία όμως δεν είναι πάντα προσωπικά αλλά καλύπτουν και ανάγκες των σχολείων. Με τα κόστη σε όλα τα αγαθά να έχουν εκτοξευθεί τα παράπονα τη φετινή χρονιά έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, ιδιαίτερα στα δημοτικά σχολεία όπου ζητούνται πάρα πολλά σχολικά εφόδια όπως κούτες με κόλλες Α4, μαρκαδόρους για τον πίνακα, σφουγγάρια, και άλλα διάφορα ανάλογα με το σχολείο.

 

Για το θέμα μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Ρουμελιωτάκη η οποία επίσης είχε δεχθεί παράπονα από γονείς. Όπως είπε κάποιες από τις απαιτήσεις που έχουν τα σχολεία είναι ανεπίτρεπτες και σε κάθε περίπτωση η διεύθυνση του κάθε σχολείου εφόσον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνεται πρώτα στις Σχολικές Επιτροπής και όχι στους Συλλόγους Γονέων ή γενικά στους γονείς, αφού τα σχολεία, ανέφερε, κάθε χρόνο χρηματοδοτούνται από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για τέτοιου είδους ανάγκες.

Για το θέμα πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, η οποία απευθύνεται προς τους γονείς να μην αγοράσουν σχολικά είδη που θα μπορούσε το ίδιο το κράτος να προμηθεύσει, ενώ ανάλογες κινήσεις μαθαίνουμε πως προγραμματίζονται και στην Ιεράπετρα.

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.