Πολιτικές επαφές για να προχωρήσει το Βιομηχανικό Πάρκο Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Σε νέο κύκλο επαφών με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχει αποφασίσει να προχωρήσει το ΔΣ του ΒΙΠΑ Ιεράπετρας σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις σε προβλήματα που εμποδίζουν την πορεία υλοποίησης της επένδυσης.

Τις τελευταίες εξελίξεις και το σχεδιασμό που υπάρχει παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Στέλιος Γιακουμάκης, μέλος του ΔΣ του ΒΙΠΑ, μετά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας.

Η συνάντηση αυτή όπως είπε ήταν η πρώτη από μια σειρά επαφών που θα ακολουθήσουν με σκοπό να ενημερωθεί η νέα κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί και τα αιτήματα του ΒΙΠΑ.

Ο κ. Γιακουμάκης τόνισε πως παρά το θετικό κλίμα που το ΒΙΠΑ είχε εισπράξει από την προηγούμενη κυβέρνηση οι εξελίξεις είχαν παγώσει τα τελευταία δύο χρόνια, και πλέον είναι αναγκαία η πολιτική βούληση για να προχωρήσει η υλοποίηση του Βιομηχανικού Πάρκου.

Βασικά αιτήματα είναι η μείωση της ιδίας συμμετοχής των μετόχων από το 10% στο 1%, αφού οι συμμετέχοντες είναι επιφυλακτικοί στο να δώσουν τα χρήματά τους κάτι που όμως θα αλλάξει εφόσον δουν πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις και κάτι προχωρά. Επίσης άλλο ένα αίτημα που υπάρχει είναι να μπορεί να γίνει τμηματική και όχι ενιαία υλοποίηση του έργου κάτι που επίσης θα επιταχύνει τις εργασίες, ενώ αναζητείται και κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα που προς το παρόν δεν υπάρχει για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.