«Ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αποφυγή περαιτέρω κατάρρευσης της αγοράς ελαιολάδου;»


0
(0)

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση για την αποφυγή περαιτέρω κατάρρευσης της αγοράς ελαιολάδου.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η περυσινή χρονιά λόγω της αποτυχίας της δακοκτονίας και της αδυναμίας προώθησης του ελαιόλαδου σε ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, είχαν σημαντικό αντίκτυπο και μείωσαν σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών στις ελαιοκομικές περιοχές όλης της χώρας, όπως η Κρήτη. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η συσσώρευση αδιάθετων ποσοτήτων που έμειναν τόσο στην κατοχή των παραγωγών όσο και στους μεταποιητές και εμπόρους, δημιουργώντας αρνητικές συνθήκες για το εισόδημα και την νέα ελαιοκομική περίοδο που ξεκινάει σε λίγο.

Η νέα ελαιοκομική περίοδος θα αρχίσει σε περίπου τρεις μήνες στις πρώιμες περιοχές και η απογοήτευση διακατέχει τον κλάδο, αφού και η τελευταία ελπίδα για κατανάλωση κατά την τουριστική περίοδο από την εστίαση και τα ξενοδοχεία δεν φαίνεται να υπάρχει. Παράλληλα, λόγω της κρίσης οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες πληθυσμού το βγάζουν από την καθημερινή τους διατροφή ενώ τα παιδιά αυτών των οικογενειών δεν μαθαίνουν την χρήση του με μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στην κατανάλωση του ελαιολάδου.

Επομένως υπάρχει αδήριτη ανάγκη λήψης μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω δυσμενέστερων εξελίξεων τη νέα περίοδο

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε  κ. Υπουργέ:

  1. Πώς θα ενεργοποιήσετε τα μέτρα της αποθεματοποίησης, ώστε να υπάρξει έστω και μικρή αποσυμφόρηση της αγοράς;
  2. Πώς θα ενεργοποιηθεί περισσότερο το μέτρο της προώθησης της κατανάλωσης σε νέες αγορές και της δωρεάν διανομής σε μαθητές χαμηλών εισοδημάτων και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση του ευεργετικού για την υγεία ελαιολάδου;».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *