Ποια είναι η παγίδα στις φορολογικές δηλώσεις;


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 23 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στη φορολογική τους δήλωση

Το ετήσιο ραντεβού με την εφορία πλησιάζει για πάνω από 8,5 εκατ. φορολογούμενους. Ωστόσο, την… παγίδα για όσους εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι θα πρέπει να προσέξουν και φέτος οι φορολογούμενοι καθώς συμπληρώνουν τη φορολογική τους δήλωση.

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) “τρέχουν” όλες τις διαδικασίες προκειμένου η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet να ανοίξει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ενώ η πληρωμή του φόρου για όσους προκύψει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα είναι σε 3 διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να έχει καθοριστεί ως τις 31 Ιουλίου, την επόμενη έως 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως 29 Νοεμβρίου. Μόλις περαστούν και προσυμπληρωθούν στις φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων τα στοιχεία για τις αποδοχές και τους παρακρατούμενους φόρους, καθώς και για τους τόκους και τα δάνεια, θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή. Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία σχεδόν 3,5 μηνών για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Οι φιλοξενούμενοι

Οι φορολογούμενοι που φιλοξενούν στην κατοικία τους συγγενή ή φίλο θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν τον κωδικό 007-008 και να γράψουν τον ΑΦΜ του προσώπου που φιλοξενούν, όπως επίσης και το διάστημα για το οποίο προσέφεραν φιλοξενία μέσα στο 2018. Έτσι, θα καταστεί δυνατό να γίνει διασταύρωση ανάμεσα στη δήλωση του παρέχοντος τη φιλοξενία και του φιλοξενούμενου. Επίσης, όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι 31/12/2018 και έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Τα ενήλικα τέκνα που μπορούν να θεωρηθούν και προστατευόμενα τέκνα είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα ή έχουν τεκμαρτό εισόδημα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.