«Πνίγονται» από τη βρώμα κάτοικοι του Κάτω Χωριού Ιεράπετρας


0
(0)

Ανυπόφορη η κατάσταση
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις οσμές από τον Βιολογικό Καθαρισμό

Τις τελευταίες μέρες μια σοβαρή βλάβη σε μοτέρ του Βιολογικού Καθαρισμού της Ιεράπετρας, έχει υποχρεώσει τους τεχνικούς της Υπηρεσίας ύδρευσης άρδευσης και αποχέτευσης του Δήμου, να αναζητήσουν μια προσωρινή λύση για την ομαλή επεξεργασία των λυμάτων έως ότου έρθουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά από το εξωτερικό για να τεθεί ξανά σε λειτουργία το χαλασμένο μηχάνημα.

Επέλεξαν ως εκ τούτου την προσωρινή αλλά καθημερινή μεταφορά 2-3 βυτιοφόρων με λύματα, στον βιολογικό καθαρισμό του Κάτω Χωριού, ώστε να μένει η στάθμη των αποβλήτων στις δεξαμενές του Βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας, μέχρι το όριο ασφαλείας που έχει καθοριστεί.

«Έχω εξηγήσει δημόσια στους κατοίκους του Κάτω Χωριού, που ενοχλούνται από τις οσμές, ότι μόλις μας έρθουν τα ανταλλακτικά και επιδιορθώσουμε τη βλάβη του μηχανήματος μας στον Βιολογικό Καθαρισμό της Ιεράπετρας, θα σταματήσουμε να μεταφέρουμε στον Βιολογικό Καθαρισμό του Κάτω Χωριού τα λύματα που αναγκαστικά μεταφέρουμε τώρα προσωρινά, για να μην καταλήξουν στη θάλασσα. Η ποσότητα των λυμάτων που μεταφέρουμε, είναι η ποσότητα εκείνη που έρχεται από το Κάτω Χωριό με ειδικό αγωγό προς τον Βιολογικό Καθαρισμό της Ιεράπετρας στον Αλμυρό. Πιστεύω ότι μεθαύριο η το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά και θα ομαλοποιηθεί η διαδικασία της επεξεργασίας των λυμάτων της Ιεράπετρας και των γύρω χωριών», μας είπε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης άρδευσης και Αποχέτευσης κ. Πέτρος Μαστοράκης.

Επικοινωνώντας με τον νέο πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Κάτω Χωριού κ Λάκη Πυργιωτάκη, τον οποίο ρωτήσαμε αν είναι ενημερωμένο σχετικά το Τοπικό Συμβούλιο και η μικρή κοινωνία του Κάτω Χωριού, μας είπε ότι, «με έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης για την αναγκαιότητα αυτής της προσωρινής λύσης που δόθηκε, μέχρι να έρθουν τα ανταλλακτικά του μηχανήματος του Βιολογικού Καθαρισμού της Ιεράπετρας από το εξωτερικό. Με έχουν διαβεβαιώσει από το Δήμο Ιεράπετρας, ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί».

Κάποιοι από τους κατοίκους που μένουν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κάτω Χωριού, επικοινώνησαν μαζί μας και μας κατήγγειλαν ότι:

«Μυρίζει πάρα πολύ έντονα και άσχημα ο Βιολογικός καθαρισμός του Κάτω Χωριού κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και της επεξεργασίας των λυμάτων. Ειδικά αυτές τις τελευταίες μέρες που επικρατούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, δε μπορούμε να κάτσουμε στα μπαλκόνια μας. Εκτός αυτού, ξαφνικά γεμίσαμε μύγες και κουνούπια.

Ζητούμε την άμεση διακοπή της μεταφορά των λυμάτων στο Κάτω Χωριό γιατί τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μας.

Επειδή δεν έχουν εισακουστεί οι φωνές μας στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση και συμβολική διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στο Κάτω Χωριό. Τέλος ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να φροντίσει για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων που έχουν λεϊσμανίαση και κυκλοφορούν καθημερινά στα σοκάκια του χωριού μας», υποστηρίζει μερίδα των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του Κάτω Χωριού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *