Πλωτά αιολικά πάρκα στην Κρήτη: Ενδιαφέρον της Περιφέρειας και συμμετοχή σε εκδήλωση με φορείς μεσογειακών χωρών


0
(0)

«Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός είναι η βάση για τη χωροθέτηση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων καθώς και η δημιουργία ενός σαφούς νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των πλωτών αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και στην Κρήτη» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Greening the Islands που υποστηρίζει την αυτάρκεια και τη βιωσιμότητα των νησιών παγκοσμίως σε συνεργασία με την ένωση Wind Power που προωθεί την αιολική ενέργεια στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στην τοποθέτηση του παρουσίασε αρχικά την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη των παράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Μεσόγειος, ανέφερε, διαθέτει αξιόλογο αιολικό δυναμικό αλλά ταυτόχρονα και δύσκολες και ευμετάβλητες γεωπολιτικές συνθήκες, οι οποίες αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη για τα ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και στα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου θεσμικού πλαισίου για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και την «αποθήκευση» ενέργειας. Στο τέλος της εισήγησης του τόνισε ότι τώρα η περίοδος είναι κατάλληλη για να αξιοποιήσει η Ελλάδα το υψηλό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για επενδύσεις σε αυτό τον τομέα σε συνδυασμό με τους στόχους της για την ενεργειακή μετάβαση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιπλέον εκπρόσωποι φορέων από τα Κανάρια Νησιά, την Μάλτα και την Σικελία, οι οποίοι αναφέρθηκαν αντίστοιχα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και τα σχέδια τους στο πλαίσιο του θαλάσσιου χωρικού σχεδιασμού και της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας καθώς και εκπρόσωποι εταιριών εξειδικευμένων στον τομέα.

Η Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και υποστηρίζει τις διαπεριφερειακές συνεργασίες για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Μεσόγειο με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *