Πλιγούρι με σαλιγκάρια


0
(0)
Στην Κρήτη τα σαλιγκάρια λέγονται χοχλιοί και το πλιγούρι χόντρος. Όπως και να’ναι, πρόκειται για ένα νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο! Δοκιμάστε το.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Μισό κιλό κοχλιούς
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 1 κρεμμυδάκι, μέτριο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 55 γρ. ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα κρασί
  • 4 κούπες νερό
  • 300 γρ. ντομάτα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 πρέζα κίμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αρχικά, βάζουμε τα σαλιγκάρια σε νερό που βράζει για 5 λεπτά να ζεματιστούν καλά.
Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, και τα σοτάρουμε.
Σβήνουμε τα σαλιγκάρια μας με το κρασί.
Στη συνέχεια, τρίβουμε την ντομάτα και τη ρίχνουμε κι αυτή πάνω στα σαλιγκάρια.Προσθέτουμε τη δάφνη, το αλατοπίπερο και το κίμινο.
Έπειτα, γεμίζουμε το τηγάνι με νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα σαλιγκάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, κάνουμε στην άκρη τα σαλιγκάρια, ρίχνουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για να μη πιάσει στον πάτο του τηγανιού και το αφήνουμε να φουσκώσει .ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ λόγω του σιταριού που έχει μέσα.. ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *