Πλεύρης στον realfm 97,8: Όσα αιτήματα του κ. Παπαγγελόπουλου ευσταθούν νομικά, δεν έχουμε πρόβλημα να τα αποδεχθούμε

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

«Θα συνεδριάσει η επιτροπή, θα αποφανθεί επί των αιτημάτων που έχουν πάει και τις αποφάσεις θα πρέπει να τις σεβαστεί κάθε πρόσωπο», δήλωσε στον realfm 97,8 και στον Άκη Παυλόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Τόνισε επίσης, ότι «θα έχουμε μία πλήρη νομική επιχειρηματολογία αφού εξετάσουμε τα πάντα. Η επιτροπή δεν έχει απολέσει τα δικαιώματά της ως επιτροπή που λειτουργεί με τον κανονισμό της Βουλής. Το ότι έχουμε ανακριτικά καθήκοντα δεν μας καθιστά υφιστάμενους ή ελεγχόμενους από κάποια διαδικασία. Και στο παρελθόν, εξεταστικές επιτροπές κυρίαρχα έχουν αποφασίσει για τη σύνθεσή τους. Αν κάποιος αισθάνεται ότι υπάρχει θέμα ακυροτήτων, να πάει να τα θέσει».

Στην ερώτηση ποιος θα αποφανθεί για τα αιτήματα εξαιρέσεως, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «εδώ δεν υπάρχει δικαστικό συμβούλιο που μας ελέγχει. Θα ήταν παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών εμείς ως συλλογικό όργανο επιτροπής να προσφύγουμε σε ένα δικαστικό συμβούλιο. Έχουμε την αυτοτέλειά μας. Αν και εφόσον έχουμε αρμοδιότητα για εξαίρεση ή όχι, αν τεθεί, θα τεθεί πρώτη φορά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Τέλος, ερωτηθείς για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση που έχει ζητήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους δικαστές και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «όλα τα αιτήματα του κ. Παπαγγελόπουλου θα εξεταστούν και αυτά τα οποία ευσταθούν νομικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τα αποδεχθούμε».

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.