Πλεύρης: Άρση όλων των μέτρων έως τα τέλη Μαρτίου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Υπερ της άρσης των μέτρων μέχρι τον Μάρτιο τάσσονται όλοι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας, είπε ο Θάνος Πλεύρης προσθέτοντας ωστόσο οτι δεν υπάρχει εφησυχασμός κι ότι όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση του ιού από φθινόπωρο.

«Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για την άρση των περιορισμών.

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών, αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στην απόφαση για νέα χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα από το Σάββατο, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων, κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη, τόνισε.

11

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.