Πιτσιλής στον realfm 97,8: Όλα τα πιστοποιητικά θα τα λαμβάνει ο πολίτης στο Taxisnet

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

“Σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας δουλεύουμε πάνω σε μια λύση ταυτοποίησης του κατόχου του κινητού τηλεφώνου, έτσι ώστε να παρακάμψουμε τη διαδικασία που υπήρχε ήδη, που ήταν διαδικασία φυσικής παρουσίας στη ΔΟΥ για την έκδοση του κλειδάριθμου και να αποστέλλουμε τον κλειδάριθμο στα ταυτοποιημένα κινητά και στα email που θα μας δίνει ο πολίτης. Να σας πω ότι το πρόβλημα είναι πολύ οξύ, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 35.000 αιτήσεις για έκδοση κλειδαρίθμου, οι μισοί από αυτούς νέοι συμπολίτες μας, που για πρώτη φορά κάνουν τη δήλωσή τους, θα ήταν πολύ δύσκολο να τους εξυπηρετήσουμε και υπό κανονικές συνθήκες γιατί πρόκειται για το τριπλάσιο της συνήθους ροής, πολύ περισσότερο τώρα που δουλεύουμε με προσωπικό ασφαλείας για την προστασία των υπαλλήλων αλλά και του κοινού γενικότερα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν για το ζήτημα αυτό, είμαστε πολύ κοντά σε μια λύση. Αισιοδοξούμε ότι από το τέλος της εβδομάδας να μπορούμε να την δώσουμε σε παραγωγή, ώστε ο πολίτης κάνοντας την αίτηση να λαμβάνει τον κωδικό, σπασμένο μισό στο κινητό και μισό στο email για λόγους ασφαλείας” δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Για την πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων είπε ότι “οι φορολογικές δηλώσεις είναι ούτως ή άλλως ψηφιακές. Και όχι μόνο ψηφιακές, έχουν μεγάλο βαθμό προσυμπλήρωσης πληροφοριών. Εργαζόμαστε έτσι ώστε να τις έχουμε έτοιμες, να ανοίξουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Θα ανοίξει μέχρι την Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη το αργότερο”.

“Από χθες ενεργοποιήσαμε την εσωτερική μας πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούμε πιστοποιητικά, για τα οποία ο πολίτης χρειαζόταν να πάει στη ΔΟΥ, να του τα στέλνουμε στη σελίδα του στο Taxisnet” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.