Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ποια τρία έγγραφα περιλαμβάνει – Πώς θα λειτουργεί


0
(0)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει ένα πιστοποιητικό που θα διευκολύνει τα ταξίδια σε όσους έχουν λάβει εγκεκριμένα εμβόλια από την ΕΕ, καθώς επίσης και άλλα όπως το κινεζικό και το ρωσικό, τα οποία έχουν πάρει μόνο έκτακτη εθνική άδεια.

Το «EU Covid Card/digital green certificate» θα αποτελείται από τρία έγγραφα που διευκρινίζουν αν ο κάτοχος έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα ποιο, τα αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού αν έχει κάνει και λεπτομέρειες αν έχει αναρρώσει από μόλυνση Covid-19.

Η ΕΕ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αναπτύξει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στα 27 κράτη-μέλη, και εκείνα στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους στα ταξίδια εμποδίζοντας ταυτόχρονα μια κλιμάκωση της διασπορά του κορωνοϊού. Οι ηγέτες του μπλοκ συμφώνησαν ομόφωνα τον περασμένο μήνα σε ένα ευρύ σχέδιο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που αποτελούν προτεραιότητα σε χώρες εξαρτώμενες από τον τουρισμό, όπως Ελλάδα και Κύπρος.

Όπως αναφέρει άτομο με γνώση του σχετικού προσχεδίου της Κομισιόν, το πιστοποιητικό θα καλύπτει όλα τα εμβόλια, και όχι μόνο αυτά που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή αρχή European Medicines Agency. Η Ουγγαρία, για παράδειγμα, έχει αρχίσει ήδη να εμβολιάζει τον πληθυσμό της με εμβόλια που έχουν παραχθεί σε Κίνα και Ρωσία.

Η νέα πρόταση έχει στόχο να διασφαλίσει πως οι ισχύοντες περιορισμοί ελεύθερης μετακίνησης για περιορισμό της πανδημίας μπορούν να αρθούν με συντονισμένο τρόπο. Το σχέδιο, που θα δημοσιευτεί στις 17 Μαρτίου, έρχεται την στιγμή που διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν τις επιλογές τους για δικά τους διαβατήρια εμβολιασμού σε μια προσπάθεια να διασώσουν την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

«Οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι αν πριν ταξιδέψουν είτε εμβολιάστηκαν είτε έχουν αντισώματα είτε διαγνώστηκαν αρνητικοί», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ITB Berlin. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη με ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021».

Το σχέδιο ξεκαθαρίζει πως ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα πρέπει να γίνει προϋπόθεση ελεύθερης μετακίνησης ούτε συνιστά υποχρέωση για εμβολιασμό.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα πιστοποιητικά θα λειτουργούν περισσότερο ως ένα ασφαλές, αποκεντρωμένο σύστημα εξακρίβωσης. Οι πληροφορίες σε αυτά θα περιλαμβάνουν το όνομα ενός ατόμου, τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, την ημερομηνία γέννησης, το εμβόλιο που έλαβαν και τον αριθμό δόσεων που χορηγήθηκαν. Παρόμοια δεδομένα θα συλλέγονται για αποτελέσματα των τεστ.

Τα τρία πιστοποιητικά θα εκδίδονται χωρίς χρέωση σε ψηφιακή μορφή ή σε χαρτί και θα περιλαμβάνουν barcode που θα «διαβάζεται» από ψηφιακά μέσα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *