Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus


0
(0)

μια πολύ γευστική σάλτσα που συνηθίζω περισσότερο στις μακαρονάδες αλλά μπορεί και να απογειώσει ένα απλό συνοδευτικό όπως το πιλάφι

Υλικά

 4 μερίδες
  1. Για το πιλάφι:
  2. 1 φλιτζάνα ρύζι
  3. 3 φλιτζάνες νερό
  4. Αλάτι και πιπέρι
  5. Για την σαλτσα:
  6. 500 γρ. Μανιτάρια agaricus
  7. 200 ml κρέμα γαλακτος
  8. 1 φλιτζάνα γαλα
  9. 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  10. 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  11. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  12. 1 κ.γ. κορνφλαουρ
  13. Άνηθο
  14. Αλάτι και πιπέρι
  15. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πιλάφι: σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 φλιτζάνες νερό, προσθέτουμε 1 φλιτζάνα ρυζι ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15λεπτά, μέχρι να πιεί το νεράκι. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα

    Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 1Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 1Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 1
  2. Για την σάλτσα μας: καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζανι του καφέ ελαιόλαδο και τσιγαριζουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύουμε ελαφρά κι αφήνουμε να πάρει μια βράση

    Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 2Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 2Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 2
  3. Σ ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος το γάλα και το κορν φλαουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε,προσθέτουμε τον άνηθο και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα μας

    Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 3Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 3Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 3
  4. Είμαστε έτοιμοι, σερβίρουμε το πιλαφακι μας, περιχύνουμε την σάλτσα και το απολαμβάνουμε σαν συνοδευτικό και γιατί όχι σαν κυρίως πιατο

    Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 4Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus φωτογραφία βήματος 4

cookpad.com

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *