
Πιλάφι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια agaricus

Τελευταία ενημέρωση 6 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)
μια πολύ γευστική σάλτσα που συνηθίζω περισσότερο στις μακαρονάδες αλλά μπορεί και να απογειώσει ένα απλό συνοδευτικό όπως το πιλάφι
Υλικά
4 μερίδες
-
Για το πιλάφι:
-
1 φλιτζάνα ρύζι
-
3 φλιτζάνες νερό
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Για την σαλτσα:
-
500 γρ. Μανιτάρια agaricus
-
200 ml κρέμα γαλακτος
-
1 φλιτζάνα γαλα
-
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. κορνφλαουρ
-
Άνηθο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Για την σάλτσα μας: καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζανι του καφέ ελαιόλαδο και τσιγαριζουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύουμε ελαφρά κι αφήνουμε να πάρει μια βράση
cookpad.com