Πιέσεις στην UEFA για να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Οι Ομοσπονδίες ζητούν να τελειώσουν το καλοκαίρι τα πρωταθλήματα και να μετατεθεί το EURO

Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων αναμένεται να ζητήσουν οι Ομοσπονδίες στην έκτακτη σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου.

Αυτό αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters με βάση τις πληροφορίες που έχει για την έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που έχει συγκαλέσει για την προσεχή Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι των 55 Ομοσπονδιών, αυτοί της ECA (δηλαδή των συλλόγων), αλλά και των ποδοσφαιριστών.

Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το EURO, που είναι προγραμματισμένο για το καλοκαίρι, και φυσικά για το Τσάμπιονς Λιγκ και για το Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι Ομοσπονδίες πιέζουν για να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων και αυτό θα είναι το βασικό αίτημά τους προς την UEFA.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν διακοπεί, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά υπάρχει εκτίμηση (ή ελπίδα) ότι ίσως καταστεί δυνατό να συνεχιστούν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η οικονομική ζημία θα είναι τεράστια, εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ χαμένα για τους συλλόγους στις μεγάλες Λίγκες

Εκτιμάται πως και οι σύλλογοι θα θέσουν θέμα για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να μετατεθεί η διεξαγωγή του EURO για το καλοκαίρι του 2021.

Πηγή: sdna.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.