Πετρέλαιο θέρμανσης: «Υποτονική» η αγορά


0
(0)

Το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει κάποια κινητικότητα στα πρατήρια – Ο καιρός δεν είναι «σύμμαχος»

Ο χειμώνας μπορεί να μπήκε ημερολογιακά, αλλά η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης μόλις που αρχίζει να ζεσταίνεται με τις παραγγελίες να είναι μειωμένες.

Το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει κάποια κινητικότητα στα πρατήρια, καθώς από τη μία ο καλός καιρός και από την άλλη η υψηλή τιμή του πετρελαίου κάνουν τους καταναλωτές να κρατούν στάση αναμονής. Έξτρα κίνητρο αποτελεί το επίδομα θέρμανσης με τους πρατηριούχους να τονίζουν το πάγιο αίτημα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που εκτοξεύει στα ύψη τις τιμές.

Υποτονική είναι ακόμα η κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης στην Κρήτη με τους καταναλωτές να μεταθέτουν χρονικά τις παραγγελίες, αφού ο καιρός είναι ακόμα καλός και οι θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή.

Η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται στο 1,05/λίτρο με τους πρατηριούχους να τονίζουν την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου που τα τελευταία χρόνια έχει εξισωθεί με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, εκτοξεύοντας το κόστος της θέρμανσης των νοικοκυριών.

Στο μεταξύ, αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου να αίτηση να δουν πληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Στην Κρήτη για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα για αγορές πετρελαίου καύσης θέρμανσης ίσο με 80 ευρώ. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Το επίδομα είναι αφορολόγητο και δεν αποτελεί εισόδημα ενώ το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και μέσα στο 2020 μπροστά στον κίνδυνο να μείνει τελικά αδιάθετο ένα σημαντικό ποσό από το διαθέσιμο κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *