ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Η «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» στο Ηράκλειο Κρήτης


0
(0)
Η «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» στο Ηράκλειο Κρήτης

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία,  η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ταξιδεύει με τα αστικά λεωφορεία του Ηρακλείου και ενημερώνει το κοινό για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
Από τη Δευτέρα 15/02/2021, οι αστικές συγκοινωνίες ντύθηκαν στα χρώματα της φύσης, ζωντανεύοντας τους δρόμους του Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ Ηρακλείου.
Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ένα φιλόδοξο σχέδιο για μια πιο βιώσιμη και ανθεκτική οικονομία, μια πιο δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και έναν πιο «πράσινο» πλανήτη. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες που θα πρέπει να ενισχυθούν στη μετά-COVID εποχή. Υιοθετώντας νέες πράσινες συνήθειες όπως η χρήση των αστικών συγκοινωνιών, κάνουμε τις πόλεις μας ασφαλέστερες, καθαρότερες και προσβάσιμες σε όλους.
Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ο οδικός χάρτης για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στηρίζουμε τη μετατροπή των κλιματικών  και περιβαλλοντικών προκλήσεων σε ευκαιρίες σε όλους τους τομείς πολιτικής και επιτυγχάνουνε μια μετάβαση δίκαιη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.
Οι πολίτες της Περιφέρειας Κρήτης που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν περισσότερο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης: Γ. Αβέρωφ 1, 2ος Οροφ, 71201 Ηράκλειο, τηλ: +30 2810 336330, e-mail: europedirect@crete.gov.gr

#EUGreenDeal #EUdialogues

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *