Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στην Κρήτη με εισαγωγική ομιλία της Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


Reading time: 7 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Το Κίνημα Αλλαγής, διοργανώνει Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στην Κρήτη
με τίτλο: «Ψηφιακή οικονομία και βιομηχανική αλλαγή, επενδύσεις, έρευνα και εκπαίδευση».
 Tρίτη 21 Ιουλίου –  Ώρα 18:30’
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωνταντά από τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής (https://www.facebook.com/kinimallagis/), της Πρόεδρου 
Φώφης Γεννηματά (https://www.facebook.com/fofigennimata/και του ΠΑΣΟΚ (https://www.facebook.com/pasok.gr/στο Facebook.  
Εισαγωγική ομιλία:
Φώφη Γεννηματά – Πρόεδρος του Κινήματος ΑλλαγήςΕισηγητές:
Γεώργιος Ταβερναράκης -Αντιπρόεδρος ΤΕΕ ΤΑΚ
«Εισαγωγή-Κίνημα Αλλαγής, ψηφιακή πολιτική και Κρήτη»
Μιχάλης Φακουρέλης -Αντιπρόεδρος 4ης Δ.Κ. του Δ. Ηρακλείου
«Επιχειρήσεις ανάπτυξης προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας»
«Βιομηχανική αλλαγή και μικρομεσαίες επιχειρήσεις»
Κώστας Μοχιανάκης -Δ/ντης Δ. Ηρακλείου
«Διοίκηση»
Θεόκλητος Πατεράκης -Μέλος Ν.Ε. του Ν. Λασιθίου
«Εκπαίδευση»
Πέτρος Ινιωτάκης -Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ηρακλείου
«Σύνδεση με την κλιματική αλλαγή»
Σκουλούδης Γιώργος -Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ιεράπετρας
«Κίνημα Αλλαγής και πολιτική διαχείριση»Toποθετήσεις:
Βασίλης Κεγκέρογλου -Βουλευτής Kινήματος Αλλαγής
Σταύρος Αρναουτάκης -Περιφερειάρχης Κρήτης
Γιάννης Κουράκης -Πρόεδρος ΠΕΔ
Καλογερής Νίκος -Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων
Ιωάννης Γουλιδάκης -Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου
Γιώργος Αλεξάκης– Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης
Παναγιώτης Αναστασιάδης -Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Η ΜΝΗΜΗ ΣΥΓΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ»

 

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου-Τομεάρχη Εξωτερικών Κινήματος Αλλαγής για την εισβολή στην Κύπρο

20 Ιουλίου 1974 – Εισβολή στην Κύπρο
Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε!
Η μνήμη συγκαθορίζει την πολιτική μας. Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και έκτοτε κατοχής.

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ C-130 ΤΗΣ ΠΑ

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Η απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην ερώτηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργου Φραγγίδη σχετικά με την καθυστέρηση του προγράμματος που παρατηρείται στην αναβάθμιση και συντήρηση των μεταφορικών αεροσκαφών C-130 είναι απαράδεκτη.

Ο λόγος είναι ότι τα αεροσκάφη αυτά αποτελούν την σπονδυλική στήλη ως προς το μεταφορικό και επιχειρησιακό έργο των ΕΔ.και ότι ήδη η παράδοση τους έχει σημαντικά καθυστερήσει.

Όταν ο κ Παναγιωτοπουλος λέει ότι η ΕΑΒ στο επόμενο εξάμηνο θα παραδώσει ένα αεροσκάφος,( που πολύ αμφιβάλλουμε λόγω του κλίματος που δημιούργησε η κυβέρνηση στην εταιρία, ),σημαίνει ότι αγνοεί τη σπουδαιότητα του έργου ως προς το αξιόμαχο της ΠΑ.

Σε μία χρονική στιγμή που η Τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση, θα περιμέναμε από τον κ. Υπουργό να φέρει τα κάτω-πάνω ώστε οι χρόνοι παράδοσης των εν λόγω αεροσκαφών στην ΠΑ να τρέξουν πολύ ταχύτερα.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΙ ΦΕΙΔΩΛΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ

On camera

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη. Πρώτος σταθμός της είναι το Λασίθι, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Αγ. Νικόλαο. Κατά την άφιξή της η κα Γεννηματά έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για τη Σύνοδο Κορυφής

Η Ευρώπη είναι σε σταυροδρόμι. Αν από αυτή τη σύνοδο βγει διχασμένη και διστακτική βάζει νάρκες στα θεμέλια της ίδιας της ύπαρξης της. Οι φειδωλοί του βορρά επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν αντέχουν οι λαοί άλλη λιτότητα και φτώχεια.

Για την κατάσταση στον τουρισμό και στην οικονομία

Βρισκόμαστε εδώ στην Κρήτη, στη μέση της τουριστικής σεζόν και η κατάσταση στον τουρισμό είναι αποκαρδιωτική. Οι καθυστερήσεις και τα λάθη της Κυβέρνησης έχουν το αποτύπωμά τους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Επιτέλους η Κυβέρνηση να ξεκολλήσει από τις εμμονές της. Να πάρει στοχευμένα μέτρα, άμεσα να ανοίξει τα αυτιά της στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Να στηρίξουμε τώρα κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση για να μπορούμε αύριο να εγγυηθούμε την ελπίδα και την ανάκαμψη. Να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία.

Για τις νέες αποκαλύψεις για το ΜΑΤΙ και το παραδικαστικό

Για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από το παραδικαστικό κύκλωμα, τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα μέχρι την απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για το Μάτι, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται προκλητικοί και απαράδεκτοι. Διαχειρίστηκαν τις τύχες μας χωρίς αίσθηση καθήκοντος και δημοκρατικό ήθος.

Το Κίνημα Αλλαγής μοναδική αντιπολίτευση στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα της κοινωνίας.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές ότι θα είναι τυχοδιωκτική επιλογή αυτή την ώρα οι πρόωρες εκλογές. Η Κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή εντολή και καλά θα κάνει να ασχοληθεί και να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που είναι μεγάλα.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζοντας την πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική του Συνδιάσκεψη, το Κίνημα Αλλαγής οργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση στην Περιφέρεια Κρήτης με θέμα “Ψηφιακή Οικονομία και Βιομηχανική Αλλαγή: Επενδύσεις, έρευνα και εκπαίδευση”, την Τρίτη 21/7/2020, στις 18:30. Στη συζήτηση θα πραγματοποιήσει εισαγωγική ομιλία η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής στο Facebook και στο Youtube.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Φώφη Γεννηματά – Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής, εισαγωγική ομιλία

Εισηγητές

– Γεώργιος Ταβερναράκης – Αντιπρόεδρος ΤΕΕ ΤΑΚ, «Εισαγωγή-Κίνημα Αλλαγής, ψηφιακή πολιτική και Κρήτη»

– Μιχάλης Φακουρέλης – Αντιπρόεδρος 4ης Δ.Κ. του Δ. Ηρακλείου: «Επιχειρήσεις ανάπτυξης προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας», «Βιομηχανική αλλαγή και μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

– Κώστας Μοχιανάκης-Δ/ντης Δ. Ηρακλείου: «Διοίκηση»

– Θεόκλητος Πατεράκης – Μέλος Ν.Ε. του Ν. Λασιθίου: «Εκπαίδευση»

– Πέτρος Ινιωτάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ηρακλείου: «Σύνδεση με την κλιματική αλλαγή»

– Σκουλούδης Γιώργος-Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ιεράπετρας: «Κίνημα Αλλαγής και πολιτική διαχείριση»

Τοποθετήσεις

– Βασίλης Κεγκέρογλου – Βουλευτής Ηρακλείου, Κινήματος Αλλαγής

– Σταύρος Αρναουτάκης – Περιφερειάρχης Κρήτης

– Γιάννης Κουράκης – Πρόεδρος ΠΕΔ

– Καλογερής Νίκος – Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων

– Ιωάννης Γουλιδάκης – Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου

– Γιώργος Αλεξάκης – Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

– Παναγιώτης Αναστασιάδης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ 46Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την 46η Επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

46 χρόνια μετά η πληγή της εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, δεν έχει κλείσει. Η δική μας απάντηση είναι η μνήμη κόντρα στη λήθη. Είναι η διεκδίκηση και ο συνεχής αγώνας κόντρα στον συμβιβασμό και την παραίτηση. Η επιμονή μας για απαραίτητη εθνική ενότητα και εγρήγορση για δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Σήμερα – όσο ποτέ – και για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η χώρα χρειάζεται αρραγές μέτωπο και εθνική γραμμή, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Και όχι να παρακολουθεί αμήχανα την τουρκική επιθετική στρατηγική. Το οφείλουμε σε όλο τον Ελληνισμό όπου γης, που αγωνιά και ανησυχεί.

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (φωτογραφίες)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας Κινήματος Αλλαγής

Προκαλούν οργή και αποτροπιασμό όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με πιέσεις, εκβιασμούς και σωρεία παράνομων ενεργειών που ασκήθηκαν από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στον πραγματογνώμονα που διερευνούσε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της δικαιοσύνης να επιληφθεί του θέματος και να απονείμει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Οι θύλακες στην δικαιοσύνη και στην δημόσια διοίκηση που παρεμπόδισαν το έργο των ανακριτικών αρχών, εκτελώντας εντολές και «συμβόλαια» με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, πρέπει να διαλυθούν και οι πρωταίτιοι τους να αποκαλυφθούν. Το οφείλουμε στους 102 νεκρούς που τόσο άδικα χάθηκαν στην κόλαση της πυρκαγιάς.

Το υποκείμενο πρόβλημα που αναδείχνεται, όμως, από την τραγωδία στο Μάτι είναι η ακαταλληλότητα της ηγεσίας του Σώματος. Ο καθόλα προβληματικός τρόπος με τον οποίο αναδεικνύεται η ηγεσία και η ανώτατη ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει αλλάξει ουσιωδώς έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ,

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν το σύστημα αξιολόγησης και επιλογής της ηγεσίας του Σώματος. Η εξέλιξη και η ανάδειξη των ικανότερων αξιωματικών στην ηγεσία του Σώματος πρέπει να είναι περιγεγραμμένη ως ένα σχέδιο σταδιοδρομίας, γνωστό και προσπελάσιμο σε όλους τους πυροσβέστες. Δεν πρέπει να αποτελεί ούτε δώρο ούτε αντάλλαγμα για πελατειακές χάρες και εξυπηρετήσεις. Τα κριτήρια και η διαδικασία εξέλιξης και ανέλιξης στην ιεραρχία πρέπει να είναι διαφανή, σταθερά και ελέγξιμα. Οι επιχειρησιακές ικανότητες πρέπει να τεκμαίρονται με αδιαμφισβήτητο τρόπο και να συνδυάζονται με την κατάρτιση και την κατάλληλη προσωπικότητα που θα επιτρέπει την επιτυχή διαχείριση κρίσεων και την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Το Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται να παρουσιάσει, άμεσα, σχετική τροπολογία με την οποία θα μπει τέλος στο έλλειμμα αξιοκρατίας και ανεξαρτησίας που ταλανίζει το Σώμα και για το οποίο η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρει ακέραιη την ευθύνη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.