Περιφέρεια Κρήτης και Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση (Βίντεο & φωτο)


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μια δράση, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη ΓIA και ΜΕ τα παιδιά» και ξεκίνησε το 2010.

Ειδικότερα, σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Κομβικής σημασίας, για την υπογραφή του εν λόγω συμφώνου, υπήρξε η συμβολή της Βουλευτή Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και συντονίστριας της καμπάνιας Έλενας Ράπτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφερόμενος στην σημασία της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Κρήτης με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώνει τις δυνάμεις της, μαζί με εκατοντάδες φορείς και οργανώσεις, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας των παιδιών. Συμμετέχουμε σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με το χαρακτηριστικό σύνθημα «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε την Βουλευτή Έλενα Ράπτη για τη συνεισφορά της. Σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, με τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας, με τη βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων, στοχεύουμε στην ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών, προκειμένου να κλείσει ένας κύκλος βίας, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για κάθε σύγχρονη κοινωνία».

Η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη ευχαριστώντας δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ανέφερε:

«Συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία μου με το Συμβούλιο της Ευρώπης για την προώθηση των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και τον συντονισμό των πρωτοβουλιών και δράσεων για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την επιλογή του να στηρίξει έμπρακτα την πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, των παιδιών. Ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό  των παιδιών στη χώρα μας, που αγγίζει το 16%, έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Εννιά στους δέκα δράστες βρίσκονται στο στενό, οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού.  Όπλο τους η μυστικότητα και το μεγάλο μας στοίχημα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να σπάσουν τη σιωπή τους. Στόχος μας είναι μέσα από κοινές δράσεις με την Περιφέρεια Κρήτης να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλη την τοπική κοινωνία, ώστε κάθε παιδί να είναι ασφαλές».

Από την πλευρά της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με Φορείς και Οργανώσεις Γωγώ Μηλάκη δήλωσε:

«Υπολογίζεται ότι ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», εστιάζει στην καταπολέμηση αυτής της μορφής βίας και στην προστασία των παιδιών με γνώμονα την απρόσκοπτη ανάπτυξή τους, με σεβασμό στα ατομικά τους δικαιώματα και την ατομική τους αξιοπρέπεια. Παρέχει καταρχήν στα παιδιά και επιπλέον στις οικογένειες, στους κηδεμόνες, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην κοινωνία ευρύτερα, την κατάλληλη πληροφόρηση και τα μέσα, προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται σωστά και αποτελεσματικά, τα περιστατικά σεξουαλικής θυματοποίησης, βίας και εκμετάλλευσης των παιδιών».

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας θα υλοποιηθούν δράσεις που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, μέσω της προβολής τηλεοπτικών μηνυμάτων, της διακίνησης ενημερωτικού υλικού σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς επιστήμονες, καθώς και δράσεις που θα προγραμματιστούν στη διάρκεια της συνεργασίας.

ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *