ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ

5
(1)

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαΐου 2021 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί, το Σάββατο 29 Μάη και ώρα 10.30 π.μ., τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Κέντρου και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους και με εκπροσώπους Αθλητικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη, βουλευτή & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στο ρ/σ Alpha 989: Ο λαός να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ και να καταδικάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, να συμμετάσχουν στις αυριανές συγκεντρώσεις και να καταδικάσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, απηύθυνε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha 9,89» το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μάη.

Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα εάν ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να νομιμοποιήσουν και με το συγκεκριμένο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Ερωτηθείς για τη στάση της ΓΣΕΕ, ο Χρήστος Κατσώτης κατήγγειλε τον βρώμικο ρόλο που συνολικά έχει παίξει στην ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τη στάση της όλα αυτά τα χρόνια. Υπογράμμισε πως η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συμμετέχει σε μία συζήτηση για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, επιδιώκει να βάλει εμπόδια στη διεκδίκηση καλύτερων όρων αμοιβής και εργασίας ενώ κινητοποιούνται τα συνδικάτα, έρχεται να συμφωνήσει με τις ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης και άλλες αξιώσεις του κεφαλαίου. Ξεπληρώνει γραμμάτια προς την κυβέρνηση που την κατοχύρωσε με τα ΜΑΤ στην ηγεσία για να βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως η ΓΣΕΕ βλέπει «θετικά» στοιχεία στο νομοσχέδιο, την ώρα που αυτό περιλαμβάνει την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, του 8ωρου και τη θέσπιση του 10ωρου, βλέπει θετικά την ώρα που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες ενώ οι γονείς θα δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα και δεν θα μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Ερωτηθείς για την άδεια πατρότητας, επισήμανε, πως είναι το τυράκι στη φάκα για να χαθούν άλλες σημαντικές κατακτήσεις που κατακτήθηκαν πριν από πολλά χρόνια με τους αγώνες και το αίμα της εργατικής τάξης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.