Περίοδος εκπτώσεων στην Ιεράπετρα: «Πιο χάλια δε γίνεται»


Τελευταία ενημέρωση 7 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

«Η εικόνα της τοπικής αγοράς της Ιεράπετρας κυρίως για τα εμπορικά καταστήματα, ήταν πάρα πολύ κακή»

Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί και η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων από 1-15 Σεπτεμβρίου, μετά τις θερινές εκπτώσεις που διήρκεσαν από 13 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας Βαγγέλης Μπινιχάκης, απαντώντας στην ερώτηση , πως πήγε η μεγαλύτερη αγορά του Ν. Λασιθίου, υποστηρίζει ότι: «Πιο χάλια δε γίνεται…»

Μετά το  άνοιγμα της τουριστικής αγοράς στις αρχές Ιουλίου και την έναρξη των θερινών εκπτώσεων στις 13 του ίδιου μήνα, οι περισσότεροι έμποροι  στην Ιεράπετρα , πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα της περιόδου του γενικού lockdown  που είχε προηγηθεί μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

«Η εικόνα της τοπικής αγοράς της Ιεράπετρας κυρίως για τα εμπορικά καταστήματα, ήταν πάρα πολύ κακή μέχρι τώρα στην περίοδο των θερινών και των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που συνεχίζονται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε γενικές γραμμές είμαστε 50% κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Υπάρχουν καταστήματα που έχουν περιορίσει τις απώλειες τους γύρω στο 30% και άλλα που έχουν καταγράψει πτώση του τζίρου τους που φτάνει και το 90%. Η κατρακύλα της αγοράς αν δεν σταματήσει σύντομα , οι έμποροι της περιοχής μας αναμένεται να περάσουν έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα», προσθέτει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

«Εκεί που η  αγορά βρισκόταν στην απόλυτη ακινησία, άρχισε να κινείται κάπως με το ξεκίνημα των θερινών εκπτώσεων  και να ανεβαίνει λίγο περισσότερο τον Αύγουστο, επειδή κινήθηκε λίγο ο εσωτερικός τουρισμός.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, στον εμπορικό κόσμο της Ιεράπετρας, που δίνει μάχη για να καλύψει κάθε μήνα τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Η πτώση του τζίρου στα καταστήματα μας ποικίλει , αλλά είναι σίγουρα πάνω από 30%. Ελπίζουμε να κινηθεί η αγορά τις επόμενες μέρες και με το άνοιγμα των σχολείων», συμπληρώνει ο ταμίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ Απόστολος Παπαϊάννου.

Η καθίζηση που έχει υποστεί ο τουρισμός της Ιεράπετρας τούτο το καλοκαίρι λειτούργησε αρνητικά και συνέτεινε στην πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων.

«Όταν  ακούμε ότι η πτώση στην  επισκεψιμότητα των τουριστών στην Ιεράπετρα ξεπερνά το 70%, τούτο το καλοκαίρι, γνωρίζουμε τι έχει φταίξει και δεν πήγαν καλά τα εμπορικά καταστήματα.

neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.