ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ. ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή “MEGAmag” με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ. Και ζητάμε Δικαιοσύνη.

Τιμούμε τα θύματα και ζητάμε δικαιοσύνη 10 χρόνια μετά, διότι ακριβώς θα πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε τί δημιουργεί το μίσος, ο διχασμός, η ρητορική η οποία διχάζει τους Έλληνες σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. είναι στιγμές που ζήσαμε το 2010, στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ,όταν κάποιοι καβαλώντας το Κύμα του αντιμνημονίου προχώρησαν σε ενέργειες τις οποίες όλοι θυμόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εκεί να τιμήσουμε τη μνήμη των τεσσάρων ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους., διότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να συμβάλλει στην εθνικη ενότητα και όχι τον διχασμό.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥ

Όλα αυτά τα σενάρια σύμπλευσης πηγάζουν από την Κουμουνδούρου και είναι λογικό να πηγάζουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονα εσωτερικά προβλήματα, έχει διγλωσσία, άλλα λέει το πρωί ο κ. Πολάκης, άλλα λέει το βράδυ ο κ. Ξανθός, άλλα λένε τα μεν στελέχη άλλα τα δε στελέχη. Δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και τώρα προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να εκτονώσουν την εσωτερική τους κατάσταση. Εμείς έχουμε σαφή αντίληψη και για το τί συνέβη στη χώρα την τελευταία δεκαετία και τί συνέβη πριν από αυτό και την ευθύνη που έχει η ΝΔ και η διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να πει τα τεσσεράμισι χρόνια γιατί συγκυβερνούσε με ένα κομμάτι της και προφανώς το ποιος κυβερνά σήμερα τον τόπο και τί αντιλήψεις έχει. Τις τελευταίες 45 μέρες το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αμήχανος και, για όποιον είναι ψύχραιμος παρατηρητής, καταλαβαίνει ότι η αντιπολίτευση είναι εκεί για να λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Εμείς λοιπόν, όπου χρειαζόταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στηρίξαμε, ότι αναδείξαμε το οποίο έπρεπε να το χτυπήσουμε και να στηλιτεύσουμε το στηλιτεύσαμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν επιληφθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμήχανος. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση για την πρώτη κατοικία και την προστασία της. Αν ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να στηρίξει τη δική μας πρόταση. Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε τα ζητήματα των εργασιακών θεμάτων και απέναντι τις συνέπειες τις οποίες άφησε πίσω της η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου τις οποίες πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Κατά συνέπεια, τα πράγματα είναι πολύ απλά, εμείς έχουμε την αυτόνομη πορεία μας, καταθέτουμε τις προτάσεις μας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα όπου θέλει μπορεί να έρθει να στηρίξει τις δικές μας θέσεις. Βλέπουμε να καλλιεργείται έντονα η λογική των μετώπων, δε μας αφορά αυτή λογική. Υπάρχει η λογική των μετώπων που καλλιεργείται από την Κουμουνδούρου και υπάρχει η λογική των εκλογών που προκύπτει από το Μαξίμου.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Αν ο κ. Μητσοτάκης κρίνει ότι είναι η ώρα να πάμε σε εκλογές, εν μέσω πανδημίας, ας πάρει την επιλογή και να δούμε πώς θα το αποδεχθούν οι πολίτες οι οποίοι έχουν τεράστια προβλήματα. Βλέπουμε κάθε μέρα τί συμβαίνει με τους ανθρώπους της εστίασης, οι άνθρωποι που είναι στις λαϊκές αγορές δεν έχουν πάρει ακόμα τα 800 ευρώ, υπάρχει μεγάλη αγωνία για την υγεία των ανθρώπων, βλέπουμε τί πίεση υπάρχει για τις μάσκες, τα γάντια και όλα τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας. Ας είμαστε σοβαροί και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουν να κάνουν και με την υγεία, αλλά και με ότι ξυπνά στο ζήτημα της οικονομίας. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις σε αυτό το επίπεδο.

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τη λειτουργία των επιχειρήσεων

Αρκετές επιχειρήσεις άνοιξαν και άλλες συνέχισαν να λειτουργούν σε συνθήκες αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας, τη λειτουργία της αγοράς και τη στάση των καταναλωτών, με τη ρευστότητα να είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Οι επαγγελματίες αγωνιούν και χρειάζονται:

 • Άμεση ρευστότητα με ευνοϊκούς όρους από τις τράπεζες
 • Στήριξη των θέσεων εργασίας για το μεταβατικό διάστημα με επιδότηση μισθού από κοινοτικούς πόρους
 • Φορολογικές ελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα από την κυβέρνηση

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις:

 • Διαπιστώνουν ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν έχει φτάσει ακόμα στους δικαιούχους, 35 ημέρες μετά την ψήφισή της,
 • Απορούν με την απροθυμία της κυβέρνησης να μειώσει την προκαταβολή φόρου για το 2020 αλλά και τη φορολογία στις επιχειρήσεις
 • Αγωνιούν για την ενίσχυση από κοινοτικούς πόρους ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας
 • Συναντούν ανελαστικά εμπόδια στην προσπάθειά τους να δανειστούν από τις τράπεζες

Τι (δεν) κάνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εξήγγειλε πολλές φορές ρευστότητα 16 δις για τις επιχειρήσεις με δανεισμό από τις τράπεζες, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας και διάφορων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Μόλις χθες, ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν πρόσβαση στο δανεισμό που εγγυάται το ελληνικό δημόσιο, αφού οι τράπεζες ζητούν δεκάδες δικαιολογητικά αλλά και εμπράγματες εξασφαλίσεις (ακόμα και υποθήκη πρώτης κατοικίας) για να δώσουν δάνεια εγγυημένα σε μεγάλο ποσοστό από το κράτος. Επιβάλλουν, μάλιστα, για το δανεισμό στις επιχειρήσεις προϋποθέσεις που δε ζητάει καν το ελληνικό δημόσιο για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στις ίδιες επιχειρήσεις (φορολογική + ασφαλιστική ενημερότητα)!

Παρ’όλα αυτά κάποιες επιχειρήσεις φαίνεται ότι ήταν ‘’πιο έτοιμες’’ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, αφού την ίδια στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποκλείεται, το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να κλειδώνει το ΤΕΠΙΧ ΙΙ λόγω υπερδέσμευσης του διαθέσιμου ποσού!

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει:

 • Διευκόλυνση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων στην πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, με όρους βιωσιμότητας και όχι μόνο ενημερότητας
 • Επίσπευση καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής
 • Επιδότηση των θέσεων εργασίας με 40% για ένα εξάμηνο
 • Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% για το 2020, με πλήρη απαλλαγή για τους πληττόμενους κλάδους

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.