ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο

«Να δημιουργήσουμε ειδική διακομματική Επιτροπή στη Βουλή, για την ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τίτλους χωρίς να έχει περιεχόμενο. Χρησιμοποιεί πολιτικές επιλογές ως επικεφαλίδες, χωρίς να έχει βάθος στις προτάσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τίτλους χωρίς να έχει περιεχόμενο. Χρησιμοποιεί πολιτικές επιλογές ως επικεφαλίδες, χωρίς να έχει βάθος στις προτάσεις που καταθέτει. Αυτό το ζήσαμε και στη περίοδο της κυβερνητικής του πορείας και στο γεγονός,  ότι  έπρεπε να περάσουν 60 μέρες πανδημίας, για καταθέσει ένα πρόγραμμα που αφορά και την υγεία και την οικονομία.

Το σημαντικό σήμερα είναι το εξής, έχουμε ένα βήμα για μια κρίσιμη αρχή για επίλυση πολλών ζητημάτων στην ευρωπαϊκή ‘Ένωση. Η συμφωνία Μέρκελ – Μακρόν, είναι σε μια κατεύθυνση η οποία θυμίζει το ευρωομόλογο, που αν θυμάστε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, το είχαν βάλει στο τραπέζι. Επέμενε πολύ και η Φώφη Γεννηματά στους ευρωπαίους σοσιαλιστές το τελευταίο χρονικό διάστημα, και όπως φαίνεται όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο, συμφωνούν στην κατεύθυνση του ευρωομολόγου.
Είναι προφανές ότι αυτό θα βοηθήσει την πραγματική οικονομία να πάρει μπροστά, ξεπερνώντας μια κρίση σαν αυτή του Κορωνοϊού, η οποία δεν στάθηκε σε σύνορα αλλά αφορά όλο τον πλανήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης  έχει καθυστερήσει πολύ να ανακοινώσει τα μέτρα για την εστίαση και τον Τουρισμό

Ο κ. Μητσοτάκης  έχει καθυστερήσει πολύ να ανακοινώσει τα μέτρα για την εστίαση και τον Τουρισμό. Υπάρχουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν τεράστια ζητήματα ως προς την ρευστότητα. Όλα αυτά χρειάζονται απαντήσεις,  σοβαρότητα και σχέδιο που μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε δει από την κυβέρνηση

Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος είναι ομόφωνη απόφαση συνεδρίου

Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές το θέμα των μετώπων, είναι τελειωμένο.

Τα ίδια μας έλεγαν και επί ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ. Έχουμε αποφάσεις Συνεδρίου που λένε για την αυτόνομη πορεία μας, ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια.

Για την Γενοκτονία των Ποντίων: 

Επιβάλλεται τα πολιτικά κόμματα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, να συμφωνήσουν στην δημιουργία ειδικής διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, που μελετά και αναδεικνύει διεθνώς το αίτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και καταδικάζει όσα έκανε η Τουρκία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ, Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Ομιλία Γραμματέα Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, στην Ολομέλεια της Βουλής για την διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά Δ. Παπαγγελόπουλου.

Το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, που δεν αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία, ή επεισόδιο, ξεκομμένο από τη γενική πολιτική πραγματικότητα.

Είναι μια υπόθεση με ρίζες και ουρές στις πολιτικές διεργασίες τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες που αγωνίστηκαν και έκτισαν την πρόοδο που στη Μεταπολίτευση και ιδιαίτερα μετά το 1981, αναγκάστηκαν να βιώσουν μια δεκάχρονη κρίση με τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Μια κρίση την οποία προκάλεσαν η αναβλητικότητα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και κυρίως οι κυβερνητικές πολιτικές του εκτροχιασμού 2004-2009.

Μια κρίση την οποία επιμήκυναν και όξυναν οι λαϊκιστές και το αυτοαποκαλούμενο αντιμνημονιακό μπλοκ που αντέδρασε λυσσαλέα το 2010 και μετά στις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τις βιώσιμες λύσεις που προώθησε το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης.

Είναι οι πολιτικές δυνάμεις, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν ότι:

1)τα μνημόνια έφεραν τη κρίση και όχι η κρίση την ανάγκη μνημονίων

2)Η χούντα δεν έπεσε το 1973 αλλά κυβερνούσε ακόμη και

δια στόματος αρχηγού κ.Τσίπρα

3)ο Π/Θ της χώρας χαρακτηρίστηκε ΠΙΝΟΣΕΤ

Η σύμπραξη των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, ετερόκλητων πολιτικά αλλά «ομογάλακτων» ως προς την αντίληψη διαχείρισης της εξουσίας και κυρίως με την στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ, σαν κοινού τους αντιπάλου, δεν τερματίστηκε με την νίκη που πέτυχαν στις εκλογές αλλά συνεχίστηκε.

Ως κυβερνητικό σχήμα, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδείχθηκαν πολύ γρήγορα μνημονιακότεροι των μνημονιακών με το 3ο και περισσότερο επαχθές για την κοινωνία, μνημόνιο.

Ακολούθησαν συγκεκριμένη πολιτική και σύστημα εξουσίας, που εκτός από τη νομή της, επεδίωξε να κτυπήσει και να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ, με προφανή στόχο την άλωση του πολιτικού χώρου με την συνδρομή γενιτσάρων και να αθωώσει τις πολιτικές του εκτροχιασμού, σε αντάλλαγμα της συνδρομής τους και της κυβερνητικής σύμπραξής με μια συνιστώσα τους.

ΟΥΤΕ σκέψη για έρευνα των αιτιών του εκτροχιασμού της χώρας και προφανώς ΟΥΤΕ κουβέντα για τη ζημιά που η ίδια προκάλεσε το πρώτο εξάμηνο του 2015

Όλα επικεντρώθηκαν στην υπηρέτηση των κομματικών σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.

Η υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου της ηγετικής ομάδας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανατέθηκε στο πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα που δομήθηκε, οργανώθηκε και έδρασε στο χώρο της δικαιοσύνης απόλυτα αντιθεσμικά, στηριζόμενο στην αντίληψη της σχολής Ρασπούτιν και τις σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης.

Εκτός από τους κατάλληλους ανθρώπους στις κρίσιμες θέσεις, τις μεθοδεύσεις και τα παραθεσμικά συστήματα, χρειαζόταν και ένας «δράκος» για το αφήγημα και την προπαγάνδα τους.

Επιλέχθηκε να είναι οι δέκα πολιτικοί αντίπαλοι, οι οποίοι συνδύαζαν απόλυτα και τον στόχο της εκλογικής επιτυχίας στις τότε επερχόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζω την γραμμή και την επισήμανση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να μπουν και φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές.

Αυτό είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο σχεδιάστηκε και στήθηκε η πολιτική σκευωρία, η οποία ως προς το πολιτικό της σκέλος, την ιδέα, τον σχεδιασμό και τους στόχους έχει ήδη αποκαλυφθεί πλήρως.

Αυτό όμως που διερευνά η προανακριτική επιτροπή με την εντολή της Βουλής και αυτό για το οποίο συζητούμε σήμερα προκειμένου να αποφασίσει η Ολομέλεια είναι η περαιτέρω έρευνα, που αφορά τις ποινικές ευθύνες, σχετικά με το στήσιμο και την επιχείρηση υλοποίησης της σκευωρίας και ασφαλώς τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος που σύμφωνα με τις καταγγελίες δικαστικών και ιδιωτών έδρασε και σε άλλες υποθέσεις.

Ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής έχω πειστεί απόλυτα ότι όλα αυτά που έχουν κατατεθεί και καταγγελθεί από τους μάρτυρες, ιδιώτες, δημόσιους και εισαγγελικούς λειτουργούς, όχι μόνο δεν έχουμε δικαίωμα να προσποιηθούμε ότι δεν τα ακούσαμε (όπως κάνουν κάποιοι που μάλλον φορούν ωτοασπίδες) αλλά έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και τη χώρα να προχωρήσουμε αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης.

Για αυτό σήμερα δίνουμε θετική ψήφο για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το Κίνημα Αλλαγής δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται, όπως επιχείρησαν κάποιοι και τις τελευταίες μέρες που πέτυχαν το αντίθετο απ΄ ότι επιχείρησαν: Μας ένωσαν περισσότερο και ενίσχυσαν της αποφασιστικότητα μας, χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος, όπως έκανε πάντα το ΠΑΣΟΚ, με κάποιους προδότες ασφαλώς στις τάξεις του.

Σε όλες τις μάχες, σε όλους τους αγώνες, ακόμη και του Έθνους υπάρχουν οι προδότες, που ανοίγουν κερκόπορτες, που αυτομολούν στον εχθρό για προσωπικά οφέλη, αργύρια ή άλλα.

Η μεθόδευση της Novartis είχε ως πρώτο στόχο: Να σκεπάσει, να συσκοτίσει και να αποσιωπήσει τις βαριές ευθύνες για τη σπατάλη δημοσίου χρήματος στον κρίσιμο χώρο του φαρμάκου.

Να μη γίνει ποτέ η διερεύνηση της υπόθεσης του φαρμάκου! Και της δράσης του καρτέλ που αφορούσε υπερκέρδη δισεκατομμυρίων.

Ταυτόχρονα πάνω στην αλήθεια, ότι υπήρχε σκάνδαλο φαρμάκου, στήθηκε με γκρίζα προπαγάνδα και αρχιτεκτονική μεθόδευση, το κατηγορητήριο για τους πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα κατά τεκμήριο γι’ αυτούς που συγκρούστηκαν με τα κατεστημένα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου, γι’ αυτούς που δρομολόγησαν ή στήριξαν το νοικοκύρεμα.

Είναι αλήθεια ότι οι φαρμακευτικές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κέρδιζαν δισεκατομμύρια, όπως φαίνεται από τους ισολογισμούς τους και εύλογα αντέδρασαν στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και την προστασία των χρημάτων του ελληνικού λαού.

Το αμείλικτο ερώτημα που υπάρχει και δεν απαντήθηκε είναι γιατί συντάχθηκαν μαζί τους πολιτικά κόμματα;

Η ουσία του «τι έγινε και ποιος το έκανε;» στη Δημόσια Υγεία βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Δεν έμαθαν οι πολίτες τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Τις παράνομες πρακτικές των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών αλλά και τις αντιδράσεις τους σε όλο το διάστημα που έχαναν έδαφος και εύκολο πλουτισμό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξιωματική Αντιπολίτευση αντέδρασε λυσσαλέα στο νοικοκύρεμα, καταψηφίζοντας όλες τις αλλαγές, ταυτιζόμενη με τα άνομα συμφέροντα. Ακόμη και όταν ήρθε μια τροπολογία για την μείωση των κερδών, καταψήφισε.

Ας δούμε όμως τα νούμερα.

Το 2003 η συνολική δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κόστισε στον ελληνικό λαό 2,9 δις € το χρόνο. Σε 5 χρόνια σταδιακά, εκτοξεύθηκε το 2009 στα 6,4 δις €!.

ΝΑΙ από τα 6,4 δις € που τα παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009, κατάφερε και μείωσε σταθερά τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Πώς;

1)Με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και την ενοποίηση των πολιτικών φαρμάκου στο Υπουργείο Υγείας

2) Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη συνεχή βελτίωσή της.

3)Το νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων

4)Την τιμολόγηση των φαρμάκων στην ώρα τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

5) Την εισαγωγή και εφαρμογή του μέτρου των επιστροφών με διάφορες μορφές (ποσοστό κέρδους Rebate, Claw Back) και μια σειρά άλλες θεσμικές παρεμβάσεις στα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Τα 6,4 δις έπεσαν σταδιακά και το 2014 ήταν 2,5δις €, αφού και η Κυβέρνηση συνεργασίας συνέχισε την πολιτική του νοικοκυρέματος.

Μέσα στα πιο δύσκολα, τα πιο μαύρα, χρόνια της κρίσης, κόντρα με τα διαμορφωμένα συμφέροντα πετύχαμε συνολική εξοικονόμηση πολλών δις € για το ελληνικό Δημόσιο!

Και όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού και της έρευνας για τα πεπραγμένα στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο συστάθηκε εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, η οποία απλώς τα κουκούλωσε.

Κανένα συμπέρασμα, καμία έρευνα πολύ απλά γιατί η τότε Κυβέρνηση είχε ήδη προσεταιριστεί τα συμφέροντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πολλές και μεγάλες εταιρείες που πρωταγωνιστούσαν στην φαρμακευτική αγορά της χώρας μας μία μόνο αναφέρθηκε, η Novartis, αφού όπως είχα πει χαρακτηριστικά και κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση της προανακριτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ τις άλλες φαρμακευτικές τις θεωρούσε Αγίες και λέγεται ότι στις πολιτικές εκδηλώσεις μοιράζει εικονίτσες.

Αλλά ούτε τη Novartis ελέγξανε.

Από τους 6000 λογαριασμούς, στους οποίους Η Novartis κατέθεσε 118 εκατ. ευρώ , ένα μόνο όνομα δόθηκε στη δημοσιότητα και αυτό μάλιστα για μια κατάθεση ύψους 1.000 ευρώ.

Όχι για να αποκαλυφθεί η αλήθεια αλλά για να ενοχοποιηθεί η σύζυγός του γιατρού, η εισαγγελέας κ. Ράικου που από ένα σημείο και μετά εθεωρείτο επικίνδυνη για τα άνομα σχέδια και την δράση του παραδικαστικού.

Το ίδιο έκαναν και με άλλους εισαγγελείς, τους οποίους ενώ είχαν χαρακτηρίσει αδάμαντες στη συνέχεια που δεν ήταν πειθήνια όργανα τους απαξίωναν, χαρακτηρίζοντας τους μανιακούς, ψυχοπαθής κλπ.

Υπερψηφίσαμε τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση και σε κάθε συνεδρίαση προσπαθούμε να συμβάλουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Για αυτό, ζητήσαμε επίμονα να μας σταλεί όλο το ανακριτικό υλικό και το περιεχόμενο ολόκληρης της δικογραφίας της υπόθεσης Novartis.

Όμως πρέπει να καταγγείλω στην Ολομέλεια ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς παρακωλύει το έργο της επιτροπής και δεν στέλνει όλη την αλληλογραφία της με εθνικές και αλλοδαπές αρχές, που έχουν κομβική σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως έχει υποχρέωση.

Επικαλείται δήθεν απόρρητο για έγγραφα τα οποία η ίδια διακινεί και εντάσσει στις δικογραφίες και ένα τουλάχιστον από αυτά είχε δοθεί στον πρώην Π/Θ για να το καταθέσει στη Βουλή.

Σήμερα, προσεγγίζοντας το ζήτημα με την δέουσα προσοχή αλλά και με την αίσθηση της ευθύνης για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας οφείλουμε, όχι μόνο απέναντι στη βουλή αλλά κυρίως απέναντι στους πολίτες, να προχωρήσουμε σε βάθος και με κάθε λεπτομέρεια.

Είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στη Δημοκρατία και τον Λαό.

Η Ελλάδα και όλοι οι πολίτες που σήμερα βιώνουν ξανά τα δύσκολα και κινδυνεύουν να δουν τις θυσίες τους να εξανεμίζονται, θέλουν -και το δικαιούνται απόλυτα- να μάθουν όλη την αλήθεια και να δουν τη Δικαιοσύνη να λειτουργεί και να αποδίδεται.

Η σκευωρία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα είναι μόνο μία -ασφαλώς η πιο σοβαρή- πτυχή ενός ολόκληρου παραδικαστικού παραθεσμικού κυκλώματος.

Κάποιοι σκοτεινοί παράγοντες «πούλησαν εκδούλευση και τεχνογνωσία» σε μια κυβέρνηση, που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η παραμονή της στην εξουσία -πάση θυσία και πίστεψε ότι αξιοποιώντας την υπόθεση NOVARTIS ως πλατφόρμα μπορεί να οικοδομήσει μια ολόκληρη σκευωρία για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων με τη συνδρομή βέβαια και κάποιων προδοτών της παράταξης.

Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα στήθηκαν στον τοίχο ή κρεμάστηκαν στα μανταλάκια με μόνες τις αόριστες, γενικόλογες αναφορές και μαρτυρίες των δύο δημοσίου συμφέροντος και προστατευόμενων μαρτύρων.

Οι κύριοι αυτοί πρωτύτερα είχαν μπει στο καθεστώς προστασίας άλλης χώρας, αφού τους έταξαν ότι θα βγάλουν λεφτά, γεγονός που τους καθιστά ιδιωτικού συμφέροντος και όχι δημοσίου.

Επιπλέον, ο ένας ήταν εμπλεκόμενος σε δωροληψίες εντός της NOVARTIS, έπαιρνε μαύρο χρήμα, μετά από εκβιασμό, όπως καταγγέλθηκε εγγράφως από άλλον εμπλεκόμενο αλλά όλως τυχαίως, ουδέποτε κλήθηκε από την Εισαγγελία προκειμένου να απολογηθεί.

Προφανώς γιατί έπρεπε να αρθεί το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα στο οποίο είχε ενταχθεί παρανόμως, όπως αποδείχθηκε.

Επιπλέον, η εισαγγελέας που τους ενέταξε στο καθεστώς, δεν τους προστάτευσε ως όφειλε αλλά αντίθετα τους αποκάλυψε με έγγραφα της, τους έδωσε στεγνά.

Αποδείχθηκε όμως ότι οι μάρτυρες ήταν κανονικά για όσα ίσχυαν στο παραθεσμικό ενταγμένοι από την αρχή σε ένα άλλο καθεστώς, αυτό των ψευδομαρτύρων.

Θέλω να επισημάνω ακόμη ότι:

-Ο ίδιος ο δικηγόρος της κας Τουλουπάκη δήλωσε γραπτά ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων από μόνες τους δεν έχουν αποδεικτική ισχύ αλλά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αυτό ακριβώς κατέθεσε.

Δεν έχουν πλέον καμία αξία οι γενικόλογες καταγγελίες τους, αφού όταν ερωτήθηκαν συγκεκριμένα για τα πρόσωπα που καταγγέλλουν, είπαν ότι δεν τα είδαν και δεν τα συνάντησαν ποτέ και όσα κατέθεσαν, είτε τα άκουσαν από άλλους, είτε τα υπέθεσαν είτε ενδεχομένως τους υποδείχθηκαν.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση μάρτυρος, όταν ρωτήθηκε πως ένιωσε όταν λόγω της ψευδομαρτυρίας της, βρέθηκε κρεμασμένος στα μανταλάκια ένας πρώην Πρωθυπουργός .

Η πολύμηνη λειτουργία της Επιτροπής και ιδίως οι καταθέσεις των μαρτύρων επιβεβαίωσαν την αίσθηση που δημιούργησε η δικογραφία.

Η εικόνα ανώτατων κυβερνητικών και εισαγγελικών οργάνων να περιπλέκονται σε ένα «χορό» παρεμβάσεων και αντιθεσμικών διαδικασιών και ενεργειών, προκαλεί κάθε πολίτη.

Και ερωτώ: Θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε σε βάθος; Να τα διερευνήσουμε; Η απάντηση οφείλει να είναι καταφατική από όλους

Και θέλουμε και μπορούμε. Η ίδια η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Το Σύνταγμα αλλά και η ποινική νομοθεσία όχι μόνο μας επιτρέπουν, αλλά μας επιβάλλουν να προχωρήσουμε σε διεύρυνση της έρευνας και για επιπλέον ενδεχόμενα αδικήματα.

Είναι δυνατό να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά στις καταγγελίες ανώτερων και ανώτατων εν ενεργεία εισαγγελικών λειτουργών; Δύο αντεισαγγελείς εφετών, ένας εισαγγελέας εφετών και ένας Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταθέτουν ενόρκως «σημεία και τέρατα» στην αρμόδια Επιτροπή. Και θα κάνουμε πως δεν τους ακούμε;

Όταν κάποιοι αρκέστηκαν αποκλειστικά σε ανώνυμες καταθέσεις «κουκουλοφόρων» μαρτύρων για να κινήσουν διώξεις εις βάρος δέκα πολιτικών αντιπάλων, είναι δυνατόν η Βουλή να μη αποδώσει τη δέουσα σημασία στις καταθέσεις επώνυμων μαρτύρων και δη εισαγγελικών λειτουργών;

Μπορούμε να αδρανήσουμε;

Ακόμη ποιος μπορεί να αγνοήσει την κατάθεση του ιδιώτη κ. Μιωνή;

Τα έγγραφα που εκείνος προσκόμισε, από την στιγμή μάλιστα που επιβεβαιώθηκαν τόσο οι συναντήσεις, στις οποίες αναφέρεται, αλλά και η γνησιότητα των εγγράφων που προσκόμισε; Μπορούμε να αγνοήσουμε τον ιδιαίτερο και δεινό συμβολισμό, που εμπεριέχει η διενέργεια των διαπραγματεύσεων μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μέτρα από το γραφείο του Πρωθυπουργού;

Και αν το πράξουμε αυτό, αν τα αγνοήσουμε όλα αυτά, τι μήνυμα θα δώσουμε στην ελληνική κοινωνία;

Φέρεται ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης δίνει εγγυήσεις, ότι θα επιβάλει τη θέλησή του όχι μόνο στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά και σε έξι ακόμα διαφορετικούς δικαστικούς λειτουργούς, που χειρίζονταν ποινική αντιδικία ανάμεσα σε δύο ιδιώτες που ο ένας είναι φίλος του :

Την Ανακρίτρια που είχε χρεωθεί την υπόθεση, τον Εισαγγελέα που θα έδινε τη σύμφωνη γνώμη του για να μην κληθούν οι κατηγορούμενοι,

τον δεύτερο Εισαγγελέα που θα έκανε την πρόταση προς το Συμβούλιο και τους τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που θα εξέδιδαν το απαλλακτικό βούλευμα.

Παρουσιάζεται μπροστά μας, δηλαδή, μία κατάσταση συνολικής χειραγώγησης όχι πια συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης συνολικά.

Αυτό είναι που διαφοροποιεί ποιοτικά την παρούσα υπόθεση από οποιοδήποτε επιμέρους «παραδικαστικό» κύκλωμα.

Οι ενδείξεις, λοιπόν, που προέκυψαν σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου από τις εργασίες της Επιτροπής είναι επαρκείς και για να γίνει δεκτό το αίτημα της πλειοψηφίας για διεύρυνση του κατηγορητήριου και περαιτέρω διερεύνηση των κατηγοριών, πάντοτε με τις εγγυήσεις του Νόμου και ισχυρό τεκμήριο αθωότητας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η ερευνώμενη υπόθεση, δυστυχώς, έχει μαζέψει σύννεφα υποψίας και απαξίωσης πάνω από το δικαστικό σύστημα. Έχει πλήξει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

Αυτή είναι η βαρύτερη ζημιά που προκάλεσαν οι εμπνευστές και οι εκτελεστές της σκευωρίας.

Η βαθιά πληγή που άφησε πίσω της όλη αυτή η σκοτεινή ιστορία στους θεσμούς της Πολιτείας μας.

Εκεί εντοπίζεται και το ιστορικό καθήκον αυτής της Βουλής.

Να εγγυηθούμε ότι επανορθώνει. το Κράτος Δικαίου θα μείνει όρθιο.

Δεν διακατεχόμαστε από αίσθημα εκδίκησης.

Δεν είναι προσωπική υπόθεση των στελεχών μας που χτυπήθηκαν άδικα από το σκοτεινό σύστημα.

Η πλήρης αποκάλυψη της Αλήθειας και η απόδοση ευθυνών είναι ζήτημα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας και αφορά το μέλλον του τόπου και τις επόμενες γενιές.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 19.05.2020

Θέματα: NOVARTIS, αδιαφανείς συμβάσεις, κάμερες σε σχολικές αίθουσες,

Ποντιακή Γενοκτονία

NOVARTIS: Γιατί ψηφίζουμε ναι στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου
– Αποδείχτηκε η πολιτική σκευωρία σε βάρος της Παράταξής μας

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεδίωξαν να συκοφαντήσουν τον χώρο μας, με στόχο την άλωση του και την αθώωση των πολιτικών του εκτροχιασμού. Η υλοποίηση του σχεδίου ανατέθηκε στο πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα που οργανώθηκε στηριζόμενο στην αντίληψη της σχολής Ρασπούτιν και τις σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης.

– Οι ενδείξεις σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου είναι επαρκείς.

Οι ενδείξεις που προέκυψαν σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου από τις εργασίες της Επιτροπής είναι επαρκείς και για να γίνει δεκτό το αίτημα της πλειοψηφίας για διεύρυνση του κατηγορητήριου και περαιτέρω διερεύνηση των κατηγοριών, πάντοτε με τις εγγυήσεις του Νόμου και ισχυρό τεκμήριο αθωότητας. Για αυτό σήμερα δίνουμε θετική ψήφο για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

– Συγκρουστήκαμε με τις φαρμακευτικές που κέρδιζαν δις και κάποιοι τις στήριζαν

Η μεθόδευση της Novartis είχε ως πρώτο στόχο: Να σκεπάσει τις βαριές ευθύνες για τη σπατάλη δημοσίου χρήματος στον κρίσιμο χώρο του φαρμάκου. Ταυτόχρονα πάνω στην αλήθεια, στήθηκε μια γκρίζα προπαγάνδα και μάλιστα γι’ αυτούς που συγκρούστηκαν με τα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου. Είναι αλήθεια ότι οι φαρμακευτικές κέρδιζαν δισεκατομμύρια και εύλογα αντέδρασαν στις αλλαγές για τον εξορθολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και την προστασία των χρημάτων του ελληνικού λαού. Το αμείλικτο ερώτημα που υπάρχει και δεν απαντήθηκε είναι γιατί συντάχθηκαν μαζί τους πολιτικά κόμματα; Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξιωματική Αντιπολίτευση αντέδρασε λυσσαλέα στο νοικοκύρεμα, καταψηφίζοντας όλες τις αλλαγές.

– Παραλάβαμε φαρμακευτική δαπάνη 6,4 δις και τη ρίξαμε στα 2,5 δις.

Το 2003 η συνολική δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κόστισε στον ελληνικό λαό 2,9 δις € το χρόνο. Σε 5 χρόνια σταδιακά, εκτοξεύτηκε το 2009 στα 6,4 δις €! ΝΑΙ από τα 6,4 δις € που τα παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009, κατάφερε και μείωσε σταθερά τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Πώς; Δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων. Τιμολόγηση των φαρμάκων στην ώρα τους. Τα 6,4 δις έπεσαν σταδιακά και το 2014 ήταν 2,5δις €, αφού και η Κυβέρνηση συνεργασίας συνέχισε την πολιτική του νοικοκυρέματος. Μέσα στα πιο δύσκολα, τα πιο μαύρα, χρόνια της κρίσης, κόντρα με τα διαμορφωμένα συμφέροντα πετύχαμε συνολική εξοικονόμηση πολλών δις € για το ελληνικό Δημόσιο!

– Η Εισαγγελία Διαφθοράς παρακωλύει συστηματικά το έργο της Επιτροπής

Υπερψηφίσαμε τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής και προσπαθούμε να συμβάλουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ζητήσαμε επίμονα να μας σταλεί όλο το ανακριτικό υλικό. Η Εισαγγελία Διαφθοράς όμως παρακωλύει το έργο της επιτροπής και δεν στέλνει όλη την αλληλογραφία της με εθνικές και αλλοδαπές αρχές, που έχουν κομβική σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως έχει υποχρέωση. Επικαλείται δήθεν απόρρητο για έγγραφα τα οποία η ίδια διακινεί και εντάσσει στις δικογραφίες και ένα τουλάχιστον από αυτά είχε δοθεί στον πρώην Π/Θ για να το καταθέσει στη Βουλή.

– Αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός και η μεθόδευση των δήθεν μαρτύρων

Τα 10 πολιτικά πρόσωπα στήθηκαν στον τοίχο με μόνες τις αόριστες, γενικόλογες αναφορές και μαρτυρίες των δύο δημοσίου συμφέροντος και προστατευόμενων μαρτύρων. Οι κύριοι αυτοί πρωτύτερα είχαν μπει στο καθεστώς προστασίας άλλης χώρας, αφού τους έταξαν ότι θα βγάλουν λεφτά, γεγονός που τους καθιστά ιδιωτικού συμφέροντος και όχι δημοσίου. Επιπλέον, ο ένας ήταν εμπλεκόμενος σε δωροληψίες εντός της NOVARTIS, έπαιρνε μαύρο χρήμα, μετά από εκβιασμό, όπως καταγγέλθηκε εγγράφως από άλλον εμπλεκόμενο αλλά όλως τυχαίως, ουδέποτε κλήθηκε από την Εισαγγελία προκειμένου να απολογηθεί. Επιπλέον, η εισαγγελέας που τους ενέταξε στο καθεστώς, δεν τους προστάτευσε ως όφειλε αλλά αντίθετα τους αποκάλυψε με έγγραφα της, τους έδωσε στεγνά.

– Δεν είναι θέμα εκδίκησης επειδή χτυπηθήκαμε άδικα. Είναι θέμα Δημοκρατίας.

Το ιστορικό καθήκον αυτής της Βουλής είναι να εγγυηθεί ότι το Κράτος Δικαίου θα μείνει όρθιο. Δεν διακατεχόμαστε από αίσθημα εκδίκησης. Δεν είναι προσωπική υπόθεση των στελεχών μας που χτυπήθηκαν άδικα από το σκοτεινό σύστημα. Η πλήρης αποκάλυψη της Αλήθειας και η απόδοση ευθυνών είναι ζήτημα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας και αφορά το μέλλον του τόπου και τις επόμενες γενιές.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία στην Βουλή του Β. Κεγκέρογλου.

Η νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & ΝΔ ευνοεί την αδιαφάνεια
Η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) για την ακύρωση διαγωνισμού του ΥΕΘΑ, αποκάλυψε απόλυτα το μηχανισμό αδιαφανών συμβάσεων που έχει στηθεί από το 2016. Με την προσχηματική επίκληση επειγουσών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση απέκρυψε την απόφαση της ΑΕΠΠ που ελήφθη τον Φεβρουάριο. Συνέχισε να εφαρμόζει τις κατά παρέκκλιση διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και να νομοθετεί καινούργιες, με αποκορύφωμα το πρόσφατο σχέδιο νόμου για το προσφυγικό. Παρά την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, με συντεταγμένο τρόπο οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν όλες τις «κατά παρέκκλιση» διατάξεις που έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία το Κίνημα Αλλαγής.

Έδωσαν έτσι τη δυνατότητα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να προχωρήσει σε νέες αδιαφανείς συμβάσεις, προφανώς για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Όμως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» της Διαύγειας. Σήμερα, όλα, ένα προς ένα, τα επιχειρήματα του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνονται. Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τέρμα στον θεσμικό κατήφορο της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της διαφθοράς και να παραπέμψει κάθε δημόσια σύμβαση που συνήφθη «κατά παρέκκλιση» στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΝΑΙ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. ΟΧΙ στην τάξη – studio
Ο χώρος της Παιδείας απαιτεί συναινέσεις, νηφάλιο και τεκμηριωμένο διάλογο. Έννοιες άγνωστες για την Υπουργό Παιδείας. Μάλιστα σε αντίθεση με τα υγειονομικά ζητήματα όπου ακολουθουνται οι οδηγίες των επιστημόνων, στην παιδεία δεν ζητήθηκε καν η γνώμη των ειδικών. Στη δεύτερη φάση της πανδημίας διέξοδο θα δώσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Που είχε ξεκινήσει από το 2011 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ,για να εγκαταλειφθεί στη συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία. Είναι όμως τελείως διαφορετικό θέμα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση από την απευθείας μετάδοση της διδασκαλίας στην τάξη.

Οφείλουμε για λόγους ισότιμης πρόσβασης να μην μείνουν παιδιά χωρίς διδασκαλία. Όχι όμως με κάμερα μέσα στην τάξη. Ήδη η εξ’ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα με την κρίση της πανδημίας. Με την μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Και έτσι έπρεπε να συνεχίσουμε για όσα παιδιά έμειναν σπίτι, δεν είναι στο σχολείο. Ευθύνεται η Υπουργός που δεν το προετοίμασε.

Οι πειραματισμοί της κ. Κεραμέως, είναι επικίνδυνοι.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα του Τομέα Παιδείας

Τιμούμε τον Ποντιακό Ελληνισμό, δεν ξεχνάμε την Γενοκτονία
Η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης των 353.000 αθώων θυμάτων και μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες από τους Νεότουρκους σε μια θηριώδη μανία εθνοκάθαρσης από το 1916 έως το 1923. Είναι υπενθύμιση του χρέους που έχουμε να διαφυλάξουμε την ιστορική αλήθεια, του χρέους που έχουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό καθώς και για διαρκή απαίτηση για παγκόσμια ειρήνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα με στόχο την αποτροπή παρόμοιων εγκληματικών πράξεων, του χρέους που έχουμε να διεκδικήσουμε την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για την εκπλήρωση αυτού του χρέους με συνέπεια στις αρχές και στις αξίες μας και τιμώντας το περήφανο Ποντιακό Ελληνισμό το Κίνημα Αλλαγής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ξεκινώντας από τη Ενωμένη Ευρώπη και τον ΟΗΕ και με αυτό ασχολείται ήδη Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής. Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει εκ νέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα για τη δημιουργία ειδικής διακομματικής Επιτροπής της Βουλής -αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αγνόησε την πρόταση – με αντικείμενο τη συστηματική μελέτη και ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων ως ενός αδιαμφισβήτητου ιστορικού γεγονότος με διεθνή ακτινοβολία.

Διαβάστε την δήλωση της Προέδρου

Δείτε το βίντεο

ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Η Κυβέρνηση υπό την πίεση των προβλημάτων, εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει με καθυστέρηση, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της εργασίας.

Κινήθηκε με βάση το ενδιάμεσο πρόγραμμα που το Κίνημα Αλλαγής έχει δημοσιοποιήσει εδώ και μήνες για ζωντανή οικονομία – όρθια κοινωνία. Όμως μέτρα ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα. Και το χειρότερο με στρεβλώσεις που προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα παραδείγματα:

Η επιδότηση εργασίας συνοδεύεται από μείωση αποδοχών (για εργαζόμενο των 1000 ευρώ η μείωση είναι 200 ευρώ, 20% του μισθού), ενώ συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η μείωση της προκαταβολής φόρου παραπέμπεται για τον Ιούλιο, χωρίς να προσδιορίζεται το ποσοστό της μείωσης.

Οι όροι για τα εγγυημένα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, επαφίενται στη γνωστή «καλή θέληση» των Τραπεζών.

Αντί της μείωσης του ΦΠΑ σημαντικά και συνολικά σε εστίαση και διαμονή ,τον μειώνει μόνο στον καφέ και την πορτοκαλάδα.

Το επίδομα ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους του τουρισμού, στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν διατηρείται μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο!

Όσα για το συνολικό κόστος των δήθεν 24 δις ευρώ για όλη την περίοδο της πανδημίας, η Κυβέρνηση με μαγικό τρόπο αθροίζει παροχές, δάνεια, εγγυήσεις δανείων και αναβολές είσπραξης οφειλών. Οικονομικά για κοροϊδία αλλά όλοι καταλαβαίνουν.

ΤΗΝΟΣ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κοινή ανακοίνωση των Τομέων Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική βία στο ζήτημα της επένδυσης των ανεμογεννητριών που προσπαθεί να δημιουργήσει πειθώ μέσω των ροπάλων.

Αρνούμαστε τη βίαιη παράδοση του περιβάλλοντος στη νεοδημοκρατική επιχειρηματική αντίληψη όπως αποτυπώθηκε στον πρόσφατο δήθεν “περιβαλλοντικό” νόμο.

Αρνούμαστε τη μετατροπή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε “Υπουργείο Αστυνομίας”.

Αρνούμαστε τη χρησιμοποίηση του αστυνομικού προσωπικού σε κάθε επέμβαση αντίθετη στην τοπική κοινωνία, στα θεσμικά της όργανα και τελικά στην ίδια τη δημοκρατία.

Διαφαίνεται τελικά ότι το κυβερνητικό σχέδιο «Νόμος και  Τάξη», πριν και μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, βασίζεται στη γυμνή βία κατά της νησιωτικής Ελλάδας (και όχι μόνο).

Το Φεβρουάριο ήταν η Λέσβος και η Χίος. Μεσολάβησαν τα περιοριστικά μέτρα. Και τώρα η Τήνος.

Να μας πουν τώρα ποιος έχει σειρά να νιώσει την βαριά ανάπτυξη της νέας «κανονικότητας».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.