ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί και να κλιμακώνει τις προκλήσεις της εναντίον της Ελλάδας.

Εκτός από τις διεθνείς συμβάσεις και τις διμερείς συμφωνίες παραβιάζει και ένα εθιμικό δίκαιο το οποίο δεκαετίες τώρα ήταν διαμορφωμένο γύρω από συγκεκριμένες επετείους και ιστορικά ορόσημα και το σεβόταν και η Ελλάδα και η Τουρκία.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι χρειάζονται αυστηρές κυρώσεις προς την Τουρκία άμεσα, δεν καταλαβαίνει αλλιώς.

Συνεχίζει ανενόχλητος ο κος Ερντογάν να προκαλεί όλη την ευρύτερη περιοχή και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας πρέπει να μπουν στο τραπέζι τώρα, μαζί με το εμπάργκο όπλων και να σταματήσουν να χαϊδεύουν τον κ. Ερντογάν.

Πρόταση μομφής και πτωχευτικός κώδικας

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν ο κος Τσίπρας με τον κος Μητσοτάκη.

Του δίνει ένα φοβερό δώρο ο κος Τσίπρας προς τον κ. Μητσοτάκη σήμερα, τον απαλλάσσει πλήρως από όλες του τις ευθύνες και στα ζητήματα της οικονομίας, και στα ζητήματα της διαχείρισης του κορονοϊού, και φυσικά, σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, στα οποία ο κος Μητσοτάκης έχει χαράξει μόνος του στρατηγική και δεν έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση και προχωρά με αποκλειστική ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία αυτή ειδικά για το πτωχευτικό κώδικα, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αλλαγές με υπεύθυνο τον κο Σταθάκη προς το χειρότερο για τους Έλληνες πολίτες, δημιουργώντας πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, βάζοντας τα funds από την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου κατευθείαν εναντίον της Ελληνικής Οικονομίας, για να κάνουν διαχείριση των κόκκινων δανείων και διεξάγοντας πάνω από 20.000 πλειστηριασμούς, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός οποιασδήποτε πραγματικότητας αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι δίνει μία σανίδα σωτηρίας στη ΝΔ στην προσπάθειά της να αλλάξει την ατζέντα.

Εμείς, είναι προφανές ότι καταψηφίζουμε και τον Σταϊκούρα, αλλά συνολικά και την κυβέρνηση, για τη στρατηγική την οποία έχει ακολουθήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και θεωρούμε αυτή την κίνηση εντελώς λανθασμένη μία κίνηση η οποία εξυπηρετεί μόνο τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη.

Χορηγός του κου Μητσοτάκη είναι ο κος Τσίπρας. Ξεκάθαρα.

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ελεύθερη πτώση, καταρρέει.

Είναι εκτός πραγματικότητας και ότι πράττει έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του θέματα προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα τρόπο συσπείρωσης του εσωτερικού μετώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει πάρα πολλά θέματα στρατηγικής, εμμονών προσπαθώντας να διαχειριστεί τις «τάσεις» εντός του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνηση και οι ανισότητες στην Ελλάδα αυξήθηκαν παντού. Απέτυχε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο έχει να αντιμετωπίσει είναι η κυβερνητική του αποτυχία. Έρχεται σε μεγάλη σύγκρουση με οποιαδήποτε παρακαταθήκη είχε ο Συνασπισμός ως κόμμα σε σχέση με το μεγάλο κόμμα της προόδου, που είναι το ΠΑΣΟΚ όπως εξελίσσεται και σήμερα μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

Και το λέω αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που προστάτευσε την πρώτη κατοικία ήταν το μοναδικό κόμμα που ακόμα και μέσα στη γενιά της κρίσης, από το 2009 έως το 2011,έκανε πολύ μεγάλες αλλαγές οι οποίες στηρίχτηκαν στη συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις και το κρίσιμο το οποίο σήμερα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά μια μεγάλη προοδευτική παράταξη με τους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ χειρίζεται τα πράγματα επικοινωνιακά, τα δεδομένα της οικονομίας δείχνουν ότι δε μπορεί να καλύψει αυτή τη μεγάλη πρόκληση την οποία έχει βάλει στον προϋπολογισμό για μια τεράστια θεωρητική ανάκαμψη το 2021.

Η ΝΔ συνεχίζει να ζει ένα μήνα του μέλιτος δημοσκοπικά, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη χορηγεί διαρκώς με τη στρατηγική της.

Εμείς ασκούμε μία ουσιαστική αντιπολίτευση και όλο το επόμενο διάστημα αυτό θα πιστωθεί από τους πολίτες και τη συνέπεια μας και τη σοβαρότητα μας και τη δημιουργία της ελπίδας.

Η ΝΔ έρχεται με τον πτωχευτικό κώδικα να αφήσει τους Έλληνες απροστάτευτους μπροστά σε μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα η οποία δημιουργείται με κοινή παραδοχή των στελεχών μας αλλά και όλων των φορέων. Από τους δικηγόρους μέχρι τα επιμελητήρια. Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι μέχρι και ο δολοφόνος έχει δεύτερη ευκαιρία, αλλά με τον συγκεκριμένο κώδικα δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία όσοι έχουν πάρει δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

Παρότι η ερώτηση που “εκνεύρισε” τον Υπουργο περιείχε τρεις σελίδες στοιχεία και δέκα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τη ΜΚΟ Hopeland, η σημερινή καθυστερημένη ανακοίνωση του Υπουργείου δεν απαντά σε κανένα από αυτά.

Αντίθετα, μας κουνάει το δάχτυλο γιατί ζητάμε “δήλωση πολιτικών φρονημάτων” γι’ αυτούς που θα ασχοληθούν με αιτούντες άσυλο. Τολμά να μας εγκαλέσει μάλιστα, διότι αποκαλύψαμε τον δορισμό συγγραφέα φιλοναζιστικών εκδόσεων σε θέση διευθυντή δομής φιλοξενίας προσφύγων, πριν από κάποιους μήνες. Λίγες μέρες μετά τη φυλάκιση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ευχαριστούμε το Υπουργείο που μας θυμίζει μία από τις πλέον εξοργιστικές πρόσφατες αποφάσεις του.

Ελλείψει άλλης διάψευσης λοιπόν, το γεγονός παραμένει:

Το Υπουργείο ανταμείβει με 1,2 εκατομμύριο ευρώ, για τους επόμενους 3 μήνες, την παντελώς άγνωστη ΜΚΟ Hopeland, η οποία συστάθηκε πριν από μολις ένα μήνα και έχει να επιδείξει μηδενικό έργο και εμπειρία στο προσφυγικό. Μια ΜΚΟ τόσο ακατάλληλη που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Μητρώου που η ίδια η κυβέρνηση είχε θεσπίσει. Για τον λόγο αυτό έσπευσε το Υπουργείο να αλλάξει δύο φορές τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό, ώστε να “χωρέσει” κι αυτή. Μια ΜΚΟ που τους δύο μοναδικούς εταίρους της καλύπτει το απόλυτο σκοτάδι: Δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για τα βιογραφικά τους, πέραν του ότι ο ένας είναι οδηγός στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου. Μια ΜΚΟ με μοναδικές συστατικές επιστολές την παλαιότερη σχέση με ακροδεξιό πολιτευτή και μοναδικό κριτήριο επιλογής την ταχύτητα.  Μια ΜΚΟ που προβλέπεται να  διαχειριστεί πάνω από 10 εκ. ευρώ τα επόμενα δυο χρόνια, αφού το πρόγραμμα ESTIA θα συνεχιστεί, υπό τον πλήρη έλεγχο του Υπουργείου.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η αδιαφάνεια και η περίεργη ευνοιοκρατία δεν θα περάσουν έτσι.

Ο κ. Μηταράκης επιτίθεται αντί να απολογηθεί. Εμμένει αντί να ζητήσει συγνώμη. Η ευθύνη πλέον ανήκει στον Πρωθυπουργό.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η Κυβερνητική πολιτική, οι πρακτικές σας και οι συντηρητικές επιλογές οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοικτά.

Δημιουργούν νέα αδιέξοδα, στην οικονομία, στην κοινωνία, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

Η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο κόκκινο.

Όλοι βιώνουν την ανασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

Γι’ αυτό και η δική μας μομφή είναι εναντίον της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνολικά.

Την ώρα που η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη, που άρχισαν να ακούγονται φωνές ακόμα και μέσα στο κόμμα του για τους χειρισμούς ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, που άρχισε να ραγίζει η εικόνα που με τόση επιμέλεια και τόσο χρήμα φιλοτεχνήθηκε στα μέσα, ιδού ο από μηχανής θεός.

Ποιος άλλος;

Ο κ. Τσίπρας, απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού.

Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς.

Αρκετά κ. Τσίπρα. Αφήστε να κάνει αντιπολίτευση κανένας άλλος.

Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής.

Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν Υπουργό του.

Μάλιστα έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με Υπουργούς που διακρίνονται από πολιτικό θράσος.

Που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ΝΔ, της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας που οδήγησε στην κρίση και στα μνημόνια.

Που νομίζουν ότι με την τακτική του Γκαίμπελς «πες, πες όλο και κάτι θα μείνει» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Πιστεύουν ότι θα συνεχίσει ο Ελληνικός λαός να ζει στην παγίδα του δήθεν αντιμνημονίου και σίγουρα του λαϊκισμού.

Είμαστε εδώ για να μην τους το επιτρέψουμε.

Κάθε φορά που ένας υπουργός σας ή εσείς θα αναφέρεστε στο ΠΑΣΟΚ και την κρίση του 2009, θα σας θυμίζουμε ότι εσείς στους προϋπολογισμούς που ψηφίζατε, αναγνωρίζατε το δημοσιονομικό έγκλημα της Κυβέρνησης Καραμανλή, με έλλειμμα 15.6%.

Καταθέτω στα πρακτικά τον προϋπολογισμό του 2013 στον οποίο υπογράφει και ο σημερινός υπουργός κ. Σταϊκούρας. Αναγνωρίζεται το έλλειμμα ακριβώς στο ποσοστό που σας είπα και το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ τότε.

Γιατί ξέρουμε ότι πίσω από την προσπάθεια εξωραϊσμού της σημερινής Κυβέρνησης, κρύβεται η γνωστή Δεξιά που έφτασε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, παραπλάνησε τους πολίτες και τις Ευρωπαϊκές αρχές.

Ξέρουμε ότι σήμερα φορούν το προσωπείο του κέντρου για να παραπλανήσουν ξανά, να ξεχάσουμε τις ιστορικές ευθύνες τους.

Για να ξεχάσουμε το Καραμανλικό στρατόπεδο που είναι ο αδήλωτος ιδιοκτήτης του κόμματος, τον ιδιαίτερο ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριε Μητσοτάκη,

Εγκαλούμε εσάς και την Κυβέρνησή σας.

Εσείς έχετε την ευθύνη για την πορεία της χώρας.

Με την προχειρότητα, με την πολιτική του βλέποντας και κάνοντας, αφήσατε χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος και υποτιμήσατε καταστάσεις.

Προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, με παλινωδίες και αντιφάσεις.

Έχετε εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς εθνική γραμμή, χωρίς αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό.

Χωρίς στρατηγική, την ώρα που η Τουρκική επιθετικότητα κορυφώνεται.

Στόχος σας ήταν μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα έβαζε φρένο στην Τουρκία. Δεν το πετύχατε και παράλληλα ανέχεστε και δεν λέτε κουβέντα για το δίπορτο παιχνίδι της Γερμανίας με την Τουρκία, που εκθέτει τα ευρωπαϊκά όργανα και ξεθωριάζει και άλλο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δηλώνετε και απόλυτα ικανοποιημένος.

Αφήνετε χώρο στον κ. Ερντογάν να επιχειρεί τη δημιουργία τετελεσμένων.

Με διαρκή υποχωρητικότητα που ανοίγει ορέξεις και αποθρασύνει την Τουρκία.

Αδύναμοι να υπερασπίσετε αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα μας.

Η μυστική και η φανερή σας διπλωματία κατάφεραν να φέρουν τον Ερντογάν μέσα στα 12 ν.μ.

Επιτρέψατε στο Oruc Reis να κάνει ανενόχλητο βόλτες και στην πράξη να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και βέβαια να αμφισβητεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου.

Έχετε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη μετά την άρνηση σας για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά δεν έχετε λευκή επιταγή!

Έχετε μεγάλη ευθύνη, εσείς χάσατε τον έλεγχο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και χάσαμε ό,τι με την προσπάθεια όλων μας κερδίσαμε την άνοιξη.

Από την καραντίνα οδηγήσατε στον εφησυχασμό και δώσατε το σύνθημα της χαλάρωσης.

Ξέρουμε τι έγινε με το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, του τουρισμού, το συνωστισμό στα ΜΜΜ και στα σχολεία, στα γηροκομεία και στις δομές μεταναστών.

Η κατάσταση από τον Αύγουστο ήταν φανερό ότι γινόταν δύσκολη και εσείς απλά φτιάξατε ένα χάρτη και παρακολουθείτε τα χρώματα να αλλάζουν, το κόκκινο να απλώνεται και παρεμβαίνετε εκ των υστέρων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λάβατε μέτρα πιο νωρίς που γνωρίζω ότι εισηγούνταν οι επιστήμονες.

Δεν προσλάβατε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές για τις ΜΕΘ.

Κάνετε μόνο αποσπάσεις και αποδυναμώνετε μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία, την ώρα που στο όνομα της πανδημίας κάνετε χιλιάδες ρουσφέτια.

Επιτρέπετε την αισχροκέρδεια με τα ΤΕΣΤ στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν στηρίζετε τους υγειονομικούς. Δεν θέλουν χειροκροτήματα κ. Πρωθυπουργέ. Έμπρακτη αναγνώριση θέλουν, εντάξτε τους επιτέλους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ως μια ελάχιστη αναγνώριση όσων μας προσφέρουν!

Δεν μου προξενεί καμιά εντύπωση που δεν στηρίζετε το ΕΣΥ.

Θέλατε πάντα να το διαλύσετε, αλλά τώρα βέβαια δεν μπορείτε γιατί έχει αναδειχθεί στην κρίση, ο προστάτης του Ελληνικού λαού και θα το υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις.

Τώρα το έχετε εγκαταλείψει να απαξιώνεται, από την πίεση που θα δεχτεί, χωρίς ουσιαστική στήριξη, μέσα από την αδράνεια σας.

Και μιας και μιλάμε για θέματα υγείας και είδα σήμερα την πρωτοβουλία σας και τις δηλώσεις, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής: 45 γυναίκες βουλευτές το 2016 στείλαμε μία επιστολή στον τότε αρμόδιο υπουργό υγείας και του ζητήσαμε να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία γιατί είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και επειδή η σχετική τεχνολογία ήταν σχετικά πρόσφατη ο ΕΟΠΥΥ δεν την κάλυψε. Πράγματι, προς τιμήν του, ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε. Ήμασταν γυναίκες βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής και ρύθμισε την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ για την ψηφιακή μαστογραφία από τις αρχές του 2017. Το καταθέτω για τα πρακτικά.

Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία και για κατανάλωση. Χρειάζονται μεγαλύτερη ανθρωπιά και αυτό που κατά κύριο λόγο χρειάζεται είναι να υπάρξουν επιτέλους ψηφιακοί μαστογράφοι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές και νησιά που οι γυναίκες δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης. Να δούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει, να ιεραρχήσουμε και να είμαστε όλοι στο πλευρό σας για να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση. Αλλά όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα.

Έχετε ευθύνη που δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα για να κρατήσετε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία, όπως σας λέμε από τον Μάρτιο.

Η ύφεση κινδυνεύει να φτάσει σε διψήφιο νούμερο κι εσείς μας λέτε ότι η ανάπτυξη θα καλπάσει ως δια μαγείας.

Για άλλη μια φορά κάνετε αυτό που ξέρετε καλά, αλλοιώνετε τα νούμερα, προσπαθώντας να παραπλανήσετε τον Ελληνικό λαό.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Οι μικρομεσαίοι απειλούνται με λουκέτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο 2.737 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενισχύθηκαν. Μόλις 123 εκατ. ευρώ από τα 5,1 δις ευρώ διατέθηκαν για τις επιχειρήσεις που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Αφήσατε τις Τράπεζες να στηρίξουν μόνο τους λίγους και ισχυρούς που θεωρούν καλούς τους πελάτες.

Η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος στο 187,4% του ΑΕΠ, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, το οποίο μάλιστα αυξάνεται με ρυθμό άνω του 10%.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2020 εισρεύσανε περίπου 30 δις από την ΕΚΤ και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 11 δις.

Πού πήγαν όμως όλα αυτά τα χρήματα;

Η ρευστότητα δεν φτάνει εκεί που τη χρειάζονται.

Η χρηματοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά -13%!!

Η ρευστότητα είναι μηδενική για τις περισσότερες επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος.

Οφείλετε να απολογηθείτε στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, στον έμπορο που χτυπά την πόρτα του τραπεζικού δανεισμού, αλλά χρειάζεται γαλάζιο πιστοποιητικό για να τον κάνει δεκτό το ΤΕΠΙΧ .

Δημιουργείτε ερείπια στην οικονομία, έχετε στόχο να εξαφανίσετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Ο Τουρισμός υπέστη συντριπτικό πλήγμα.

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με το επίδομα φτώχειας των 534 ευρώ.

Το 73% των εργαζομένων παίρνει μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ.

Το 12% λαμβάνει το πολύ 200€.

Εκεί οδηγεί το δόγμα μισός μισθός -μισή δουλειά που εφαρμόζετε με το πρόγραμμα Συνεργασία.

Μόνο μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2020, χάθηκαν 190.000 θέσεις εργασίας.

Σήμερα δεν υπάρχει πια καμιά προστασία για την πρώτη κατοικία, αφού πριν από λίγους μήνες έληξε οριστικά κάθε παράταση αναστολών πλειστηριασμών και δεν φέρνετε ρύθμιση.

Μιλάει ο κ. Τσίπρας για προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν ο ίδιος και ο κ. Τσακαλώτος, που φώναζαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, κατήργησαν το ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ και προχώρησαν σε 25.000 πλειστηριασμούς. Άνοιξαν κι εδώ το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη.

Πώς θα προστατευθούν κ. Πρωθυπουργέ όσοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν;

Ο πτωχευτικός κώδικας ορίζει ως όριο ακόμα και για να μπορέσει να γίνει κάποιος ενοικιαστής στο ίδιο του σπίτι, 900 ευρώ οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα.

Δηλαδή ένα ζευγάρι εργαζομένων πχ στον τουρισμό που σήμερα εδώ και μήνες ζουν με το επίδομα των 534 ευρώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και θα χάσουν το σπίτι τους.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με 200 ευρώ. Ρωτώ λοιπόν την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη: ένας εργαζόμενος με 200 ευρώ, τι ακριβώς θα κάνει για να σώσει το σπίτι του;

Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει στους δύσκολους όρους που θέτει ο νόμος σας;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα η απάντηση είναι η ίδια.

Αδιαφορία και αναλγησία.

Οδηγείτε σε μαζικούς πλειστηριασμούς.

Δεν προστατεύετε την πρώτη κατοικία.

Δεν δίνετε δεύτερη ευκαιρία στους έντιμους επιχειρηματίες.

Αφήνετε τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες.

Μετατρέπετε στην καλύτερη περίπτωση τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους.

Δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύνατους.

Με ένα νομοσχέδιο που σας υπαγόρεψαν οι Τράπεζες και τα Funds.

Έχετε ακόμα την ευθύνη κύριοι της Κυβέρνησης γιατί στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους φτιάξατε την Μαξίμου ΑΕ.

Μια συγκεντρωτική, σκληρά ελεγχόμενη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό δομή, με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου.

Που παρεμβαίνει στα πάντα και στα περισσότερα τα έκανε θάλασσα.

Οικοδομείτε ένα νέο πελατειακό κράτος.

Τα στελέχη της Διοίκησης επιλέγονται μόνο με το κομματικό διαβατήριο της ΝΔ.

Ο αριθμός των μετακλητών σπάει όλα τα ρεκόρ. Από τις 1.710 προσλήψεις φθάσαμε στις 2.892 τον Αύγουστο μέσα σε ένα χρόνο.

Οι Γενικοί Γραμματείς και οι Διοικητές διορίζονται –ακόμη και χωρίς προσόντα- από το Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Οι ΠΝΠ χρησιμοποιούνται για να γίνει πάρτι με αδιαφανείς συμβάσεις. Όλα βαφτίζονται «νόμιμα» εκ των υστέρων.

Το δήθεν επιτελικό σας κράτος έχασε και τον Παππά, ενώ δηλώνατε με τη γνωστή σας προπαγάνδα ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο και για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα λέτε και ψέματα.

Έχω λοιπόν εδώ στα χέρια μου όλες τις σχετικές διατάξεις που λένε τι έπρεπε να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Για να αποφύγετε το φιάσκο. Μπαίνω στον προβληματισμό: να τις καταθέσω ή να σας τις διαβάσω; Μην και μείνουν αδιάβαστες και αυτήν τη φορά. Θα σας τις καταθέσω, για να τις δει ο πρωθυπουργός και να κρίνει τους υπουργούς του.

Έχετε βαφτίσει τους βουλευτές σας, ειδικούς αναλυτές και διεθνολόγους, για να μονοπωλούν τα τηλεοπτικά πάνελ. Επιχειρείτε με κάθε τρόπο να καταργήσετε την πολυφωνία από την τηλεόραση.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Σε όλο τον κόσμο διαμορφώνονται νέες συνθήκες.

Οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές υποχωρούν σε παγκόσμια κλίμακα.

Γιατί δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Είναι η πρώτη φορά, ίσως μεταπολεμικά που γίνεται μια σοβαρή συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, γύρω από τον ηγετικό ρόλο του κράτους. Στην οικονομία και στην κοινωνία.

Δεν είναι οι αγορές, είναι τα κράτη που κρατούν αυτή τη στιγμή όρθια την παγκόσμια οικονομία, τα δημόσια συστήματα υγείας, το κοινωνικό κράτος.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης πολιτικής και ιδεολογικής μάχης.

Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να κρυφτεί πίσω από τσιτάτα για τη σοσιαλδημοκρατία ή να προσφέρει καρέκλες, το DNA της δεν αλλάζει.

Στρώνει το έδαφος για ισοπέδωση της εργασίας, τον θάνατο του εμποράκου, την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου, την επανίδρυση του κράτους με γαλάζια παιδιά, τον περιορισμό της πολυφωνίας και της λογοδοσίας.

Και όλα αυτά, αγκαζέ με τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες φίλους της.

Πάνω σε αυτό το έδαφος δε μπορεί να γίνει καμία γόνιμη σπορά αλλαγών, μεταρρυθμίσεων ή επενδύσεων με ευρωπαϊκά χρήματα, που θα πάει την ελληνική κοινωνία μπροστά και θα την κρατήσει όρθια μέσα στη μεγάλη δοκιμασία.

Δεν μπορεί να φυτρώσει καμία πραγματική ελπίδα για ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Και να είστε βέβαιος κ. Πρωθυπουργέ, ότι η σημερινή ανασφάλεια, η αγωνία και αβεβαιότητα που φωλιάζει μέσα σε κάθε ψυχή και σε κάθε σπίτι, με ευθύνη σας, είναι οι σπόροι της αμφισβήτησης.

Θα δώσουν γρήγορα καρπούς και θα φέρουν τη μεγάλη Αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, η ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, που έχουν ανάγκη οι νέοι, που τόσο πολύ σας φοβίζουν.

Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ όρθιοι και δυνατοί , η προοδευτική αντιπολίτευση με όπλο τις αξίες, το έργο μας, τις προτάσεις μας, αλλά και τη δικαίωση από τον ελληνικό λαό, για το ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο του που ζέσταινε τις καρδιές των Ελλήνων τόσα χρόνια.

Τώρα, 11 χρόνια μετά, κάθε σπίτι γνωρίζει πόσο άδικα και μεθοδευμένα κατηγορήθηκε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Και πόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας μια πραγματική σοσιαλιστική και δημοκρατική αλλαγή, που δεν θα αφήνει κανέναν μόνο του και δεν θα παίζει με την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων.

Αυτή η απαίτηση κερδίζει έδαφος κάθε μέρα.

Αυτή τη Νέα Αλλαγή εμείς μπορούμε να την καθοδηγήσουμε.

Πάμε μπροστά και καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε αυτή την προσπάθεια.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη.

O κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα, επειγόντως να στηρίξει το ΕΣΥ, να αποσυμφορήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία. Όπως ακριβώς προτείνουν οι ειδικοί. Τώρα πριν να είναι αργά.

Δεν έχουν νόημα συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που την Άνοιξη ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΞΕΧΑΣΕ” ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», Ε. Μπαλογιάννη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου και οι βουλευτές Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Μουλκιώτης, και Μ. Κατρίνης.

Μετά τη συνάντηση, η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η Κυβέρνηση “ξέχασε” τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού καμιά διασφάλιση δεν υπάρχει για τις θέσεις εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων, που με θυσίες κράτησαν ανοιχτή μια κρίσιμη για την εθνική μας άμυνα επιχείρηση.

Συνεχίζουμε μαζί τους την προσπάθεια έως ότου δικαιωθούν».

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.10.2020

Φώφη Γεννηματά: Να στηρίξει τώρα η κυβέρνηση το ΕΣΥ και να αποσυμφορήσει τα Μέσα Μεταφοράς

Η κατάσταση με τον κορονοϊό γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι πολίτες βιώνουν ανασφάλεια και η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο κόκκινο. Η κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της, γιατί έχασε τον έλεγχο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το ίδιο και ο πρωθυπουργός, ο οποίος οφείλει άμεσα να στηρίξει το ΕΣΥ και να αποσυμφορήσει τα Μέσα Μεταφοράς και τα σχολεία. Δεν είναι, άλλωστε, δική μας διαπίστωση, αλλά των ειδικών. Δεν έλαβαν μέτρα πιο νωρίς, δεν προσέλαβαν μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές για τις ΜΕΘ, δεν στήριξαν τους υγειονομικούς και το ΕΣΥ. Ας το κάνουν τώρα. “Τώρα, πριν να είναι αργά”, όπως δήλωσε και η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι “δεν έχουν νόημα συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που την άνοιξη ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα”. Περισσότερα ΕΔΩ

Φώφη Γεννηματα: Το Κίνημα Αλλαγής δίπλα στους εργαζομένους του Σκαραμαγκά

Κι όμως συνέβη: στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η Κυβέρνηση ξέχασε τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους, ενώ, παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, δεν υπάρχει διασφάλιση για τις θέσεις εργασίας. Το θέμα είχε αναδείξει έγκαιρα με ερώτηση βουλευτών του το Κίνημα Αλλαγής. Όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα”, το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που με θυσίες κράτησαν ανοιχτή μια κρίσιμη για την εθνική μας άμυνα επιχείρηση. “Συνεχίζουμε μαζί τους την προσπάθεια έως ότου δικαιωθούν”, τόνισε. Περισσότερα ΕΔΩ

Πρόταση δυσπιστίας: Κύριε Τσίπρα, αφήστε να κάνουμε εμείς αντιπολίτευση!

Ο κ. Τσίπρας με την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών και στρεφόμενος κατά μεμονωμένου υπουργού απάλλαξε από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη και τον έβγαλε από το κάδρο. Επιβεβαιώθηκε αυτό που λέγαμε ως Κίνημα Αλλαγής: ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Καλό θα είναι λοιπόν ν’ αφήσει ο κ. Τσίπρας κάποιον άλλο να κάνει αντιπολίτευση. Να αφήσει ήσυχο το Κίνημα Αλλαγής που ήδη καλύπτει το κενό εδώ και καιρό. Διότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό του. Κυρίως σ’ εκείνους που διακρίνονται από πολιτικό θράσος και συνεχίζουν την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ΝΔ για την κυβέρνηση Καραμανλή και το δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οδήγησε στην κρίση και τα μνημόνια, όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής χθες, η Φώφη Γεννηματά.

Όσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο λαός έχει μνήμη. Ο νόμος 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ καταργήθηκε από τις κοινές ψήφους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το 2019 στη Βουλή, που υπερψήφισαν το ν. Τσακαλώτου. Για όσους δε, έχουν κοντή μνήμη, θυμίζουμε ότι το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ, αντιπροτείνοντας καλοκαιρινά… αναγνώσματα! Περισσότερα ΕΔΩ

ΜΚΟ “φάντασμα”: Ο κ. Μηταράκης επιτίθεται αντί να απολογείται

Τα ερωτήματα παραμένουν για τη ΜΚΟ Hopeland. Η καθυστερημένη ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν απαντά σε κανένα από αυτά. Αντιθέτως, εγκαλεί το Κίνημα Αλλαγής γιατί με την ερώτηση του Γιώργου Καμίνη και των βουλευτών μας ζητάμε “δήλωση πολιτικών φρονημάτων” γι’ αυτούς που θα ασχοληθούν με αιτούντες άσυλο. Ο κ. Μηταράκης επιτίθεται αντί να απολογηθεί. Εμμένει αντί να ζητήσει συγγνώμη. Η ευθύνη λοιπόν ανήκει στον πρωθυπουργό. Διότι το γεγονός παραμένει: το Υπουργείο ανταμείβει με 1,2 εκατ. ευρώ για τους επόμενους τρεις μήνες μια παντελώς άγνωστη ΜΚΟ, η οποία συστάθηκε μόλις πριν από ένα μήνα. Μοναδικό στοιχείο που είναι γνωστό η παλαιότερη σχέση με ακροδεξιό πολιτευτή, ενώ πρόκειται να διαχειριστεί πάνω από 10 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Περισσότερα ΕΔΩ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.