ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ, ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Πανικός και φόβος επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται αλλιώς το παραλήρημα στελεχών του σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής και της βουλευτού μας Ευαγγελίας Λιακούλη.

Δεν είναι πρώτη φορά, δεν μας πτοούν. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως ενέχυρο στους δανειστές για 99 χρόνια. Σκάνδαλο για το οποίο σήμερα σιωπά βέβαια η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει στην ίδια γραμμή.

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δίνει αποστομωτική απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, μας δικαιώνει περίτρανα. Ακύρωσε την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων με απόφαση Τσακαλώτου στην ΕΤΑΔ ΑΕ και δι’ αυτής στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ της υποτέλειας.

Όσο δε για όσα είπαν για την προανακριτική επιτροπή, ας το καταλάβουν, είμαστε αποφασισμένοι για την πλήρη αποκάλυψη της δράσης του παραδικαστικού κυκλώματος που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με κυκλώματα της δεξιάς.

Κακός σύμβουλος ο πανικός, γεννά παραφροσύνη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (09/06, 12:00)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΟΥ

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο

Η χώρα μας πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των απειλών

Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα και περνά από τις λεκτικές προκλήσεις σε παράνομες ενέργειες. Η χώρα μας πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των απειλών. Χρειάζεται αρραγές μέτωπο εσωτερικά. Ζήτησα πολλές φορές τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε τις κόκκινες γραμμές μας, για να στείλουμε μήνυμα ασφάλειας στον ελληνικό λαό, να στείλουμε μήνυμα στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε στο προηγούμενο διάστημα, πρέπει τώρα να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας στην ΕΕ, να υπάρξουν συμφωνίες με τις όμορες χώρες, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Περιμένω τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες

Να μη χαλαρώσουμε, να διατηρήσουμε την υγειονομική προσπάθεια

Πράγματι τα πήγαμε καλά υγειονομικά και πρέπει να συνεχίσουμε στο επόμενο διάστημα. Ας μη χαλαρώσουμε να μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο απότομα. Πολύς κόσμος κυκλοφορεί έξω χωρίς να παίρνει μέτρα, χωρίς να φορά μάσκα εκεί που επιβάλλεται. Πρέπει να διατηρήσουμε την υγειονομική προσπάθεια, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Να δώσει τη μάχη ο κ. Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να εγκριθεί το πακέτο χωρίς περικοπές, αστερίσκους και σκιώδες μνημόνιο

Όπως είπαμε πως πρέπει να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία, έτσι δουλεύουμε ήδη για το σχέδιο της νέας αλλαγής, δουλεύουμε για το σχέδιο ανάκαμψης και ανόρθωσης που πρέπει να στηριχθεί σε νέο παραγωγικό μοντέλο. Έχει μεγάλη σημασία πέρα από την απόφαση της Κομισιόν, να παρθεί απόφαση και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θέλω να δω τον κ. Μητσοτάκη να δώσει τη μάχη να εγκριθεί το πακέτο χωρίς περικοπές και αστερίσκους. Πρέπει να δώσει τη μάχη ο Πρωθυπουργός. Βρισκόμαστε σε ενισχυμένη εποπτεία με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προέχει είναι να μην έχουμε ένα σκιώδες μνημόνιο, να το αποφύγουμε. Είναι κρίσιμο πως θα αξιοποιήσουμε το πακέτο ως χώρα. Ακούω για επιτροπές σοφών, είναι καλοί οι επιστήμονες, αλλά χρειάζεται και εξαντλητικός διάλογος των πολιτικών κομμάτων στην Βουλή, αλλά και μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη και να δοθεί το πακέτο για να κλείσουν τρύπες του προϋπολογισμού. Θα χρειαστεί να συνδυαστεί το πακέτο με κίνητρα στοχευμένα, να στηριχθεί η μεσαία τάξη και η μεσαία επιχειρηματικότητα, να δούμε ποιοι κλάδοι χρειάζονται στήριξη. Εμείς με το ενδιάμεσο πρόγραμμα στοχεύουμε να μην έχουμε και μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις , ενώ η Κυβέρνηση επιβάλει το «μισή δουλειά και μισό μισθό».

Η πρόταση μας είναι να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή

Δεν γίνεται να στηριχθεί ο τουρισμός χωρίς αλλαγή στον ΦΠΑ, που εξαντλείται μόνο στις πορτοκαλάδες και στους καφέδες. Δεν εξαιρούν ούτε καν το κρασί, κάτι που θα ήταν σημαντικό για τους οινοπαραγωγούς. Δεν το κάνει η κυβέρνηση σε μία περίοδο που προσπαθούμε να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται. Στο ενδιάμεσο πρόγραμμα η πρόταση μας είναι να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου. Δεν μπορεί, επίσης, η Κυβέρνηση να παρακαλά τις τράπεζες, οι οποίες ακόμα και στα εγγυημένα από το δημόσιο δάνεια ζητούν και εμπράγματη εγγύηση. Να υπάρξει πίεση στον τραπεζικό κλάδο. Είναι το κλειδί για να δοθεί ανάσα και οξυγόνο στις επιχειρήσεις. Έχουμε ζητήσει μηδενική προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και στο50% για τις άλλες. Το εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τον Ιούλιο. Οι επιχειρηματίες όμως, μέχρι τότε, δεν ξέρουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν.

Είμαι απολύτως αισιόδοξη ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα αναγνωριστεί η δουλειά που έχουμε κάνει και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο μου θα αποτυπωθεί σε ψήφους

Δεν μπορώ να διανοηθώ να μπει η χώρα σε δοκιμασία, ενώ δεν έχει ξεπεράσει την υγειονομική δοκιμασία και είναι μπροστά μας η κρίση. Δεν μπορώ να σκεφτώ καν την εικόνα εκλογών με ουρές, με γάντια, με αποστάσεις, με κίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες. Η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και θα πρέπει να ασχοληθεί με το πώς θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Είμαι απολύτως αισιόδοξη ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα αναγνωριστεί η δουλειά που έχουμε κάνει και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο μου θα αποτυπωθεί σε ψήφους. Δίνουμε μία μάχη σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Δηλώνω αισιόδοξη. Ακόμα και την ημέρα των εθνικών εκλογών οι δημοσκοπήσεις δεν έδειξαν το ποσοστό που πήραμε

Η συντήρηση και ο λαϊκισμός από όποιον εκφράζεται είναι οι αντίπαλοί μου

Δεν καλλιεργεί το κόμμα προτάσεις για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα μας για διάλογο σε κανένα δημοκρατικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η αυτόνομη πορεία μας είναι απόφαση του συνεδρίου μας. Δεν είναι μια εμμονή τακτικής, δεν μας ενδιαφέρουν οι αποστάσεις. Είναι στρατηγική με ουσία και πολιτικό περιεχόμενο. Εμείς έχουμε διαφορετική πρόταση για τη χώρα και αυτό έχει αξία για τους εργαζόμενους, τους πιο αδύναμους, τη μεσαία τάξη. Η συντήρηση και ο λαϊκισμός από όποιον εκφράζεται είναι οι αντίπαλοί μου. Ξέρουμε να κάνουμε κριτική, δεν μασάμε τα λόγια μας, κάθε τι που λέμε είναι τεκμηριωμένο. Η στάση μας θα επιβραβευτεί στις επόμενες εκλογές. Θα είμαστε έτοιμοι, δεν φοβόμαστε. Κάνω ότι μπορώ για να αναδείξουμε τη χρησιμότητα του Κινήματος Αλλαγής. Ασχολούμαστε με τη χώρα, όχι με το εσωτερικό μας κόσμο . Ασχολούμαστε με το νέο παραγωγικό μοντέλο. Στόχος μας να συνδεθεί η προσδοκία των προοδευτικών πολιτών για το αύριο με το Κίνημα Αλλαγής που είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΣΚΗΨΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΒ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒΙ)

Βασίλης Κεγκέρογλου: «H Κυβέρνηση οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα των εργαζομένων της ΕΑΒ και των ΕΑΣ και να δώσει προοπτική στην Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ)».

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε χθες επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας μας και τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της προοπτικής της.

Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε ύστερα από διαβούλευση κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και τα στελέχη των εταιρειών ΕΑΒ και ΕΑΣ που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στις εγκαταστάσεις τους. Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι: Β. Κεγκέρογλου (Γραμματέας Κ.Ο.), Γ. Μουλκιώτης (Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας), Θ. Χατζηαθανασίου (Γραμματέας Τομέα Άμυνας), Τ. Μοσχολιός και Γ. Τσιτσιλιάνος (Αναπλ. Γραμματείς Τομέα Άμυνας).

Ο Β. Κεγκέρογλου υπογράμμισε τη σημασία της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) αφενός για τη διατήρηση και ενίσχυση της αμυντικής ισχύος της χώρας, αφετέρου για την ίδια την οικονομίας της χώρας. Ειδικότερα, ο βουλευτής τόνισε:

α) Για ΕΑΣ και ΕΑΒ: χρειάζεται ένα πλαίσιο μισθολογικής πολιτικής που παράλληλα με το ενιαίο μισθολόγιο να συνδιαμορφώνεται με βάση Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) με παροχές αντίστοιχες των τεχνολογικών εξειδικεύσεων των εργαζομένων και των συνθηκών εργασίας, που θα καθορίζουν μισθολογικά και μη μισθολογικά ζητήματα. Δεν είναι δυνατό η Αμυντική μας Βιομηχανία να ανοίξει τα φτερά της, όταν δίνει 2,5 ευρώ/ώρα (!) για υπερωριακή απασχόληση, ίδια δηλαδή με την υπερωρία υπαλλήλου γραφείου Παράλληλα, απαιτείται η Κυβέρνηση της ΝΔ να μεριμνήσει άμεσα για την ενίσχυση των εταιρειών με προσωπικό και να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευσή της για επαναπρόσληψη των απολυμένων των ΕΑΣ.

β) Για την ΕΛΒΟ: χρειάζεται επιτάχυνση της διαγωνιστικής διαδικασίας, πρέπει η Κυβέρνηση να πράξει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα

γ) Για τα Ναυπηγεία: απαιτείται να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα με διασφάλιση των θέσεων εργασίας .

Το πιο σημαντικό , όμως, σημείωσε καταλήγοντας ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είναι η ανάγκη χάραξης από κοινού με τις Διοικήσεις και τους εργαζόμενους επιχειρησιακών και στρατηγικών σχεδίων για την ΕΑΒ και τα ΕΑΣ καθώς και η ανάγκη σαφούς διάκρισης αρμοδιοτήτων μεταξύ ΥΠΟΙΚ και Υπ. Άμυνας.

Ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε ότι το ΥΠΟΙΚ συνεργάζεται με όλα τα αρμόδια Υπουργεία για να λυθούν τα προβλήματα της Αμυντικής Βιομηχανίας και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Επιπλέον, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από τις σημερινές τους αποδοχές και κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΑΒ να υπογράψουν ΣΣΕ με τη διοίκηση της εταιρείας.

Το Κίνημα Αλλαγής χαιρετίζει το διάλογο που, με αφορμή τις δικές του παρεμβάσεις, άνοιξε ανάμεσα στο ΥΠΟΙΚ και τους εργαζόμενους της ΕΑΒ και στηρίζει τις θέσεις των εργαζομένων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στη Γενική τους Συνέλευση, προκειμένου να δοθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα και ζητά ανάλογος διάλογος να ξεκινήσει τόσο για τα ΕΑΣ όσο και για τις άλλες εταιρείες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Τομέας Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, σας προσκαλεί αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, σε μία «εξερεύνηση» στα μυστικά μονοπάτια του ποταμού Ποδονίφτη.

Αφετηρία, η γέφυρα του ποταμού στην οδό Χαλκίδος (κοντά στο σταθμό του Ηλεκτρικού Άνω Πατήσια) από όπου-τηρώντας ευλαβικά τις αποστάσεις-θα ξεκινήσει αυτή η διαφορετική διαδρομή.

Η «εξερεύνηση» διοργανώνεται στα πλαίσια των δράσεων του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.