ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

«Η Φώφη Γεννηματά αποδεικνύεται το δυνατό χαρτί της Παράταξης»

Οι δημοσκοπήσεις κάνουν την δουλειά τους και εμείς την δικιά μας. Είναι σημαντικό ότι η Φώφη Γεννηματά σε ακόμη μια δημοσκόπηση είναι πολύ ψηλά σε δημοφιλία και αποδεικνύεται το δυνατό χαρτί της Παράταξης. Μπροστά από τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Στόχος μας είναι να δούμε και το Κίνημα Αλλαγής να ανεβαίνει.
Η δικιά μας αίσθηση είναι ότι πιστωνόμαστε στα μάτια των πολιτών, την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ελπίδα την οποία δημιουργήσαμε τη περίοδο της πανδημίας. Τώρα που επιστρέφουμε σε μια διαδικασία που έχει περισσότερη εξωστρέφεια και δυνατότητα επαφής με τον κόσμο, θα το πιστωθούμε και αυτό που αποδείξαμε την περίοδο της κρίσης, εκεί που έπρεπε να στηρίξουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας το κάναμε, εκεί που έπρεπε να κάνουμε κριτική το κάναμε, στα voucher, στις ΠΝΠ του κ. Βρούτση, στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, ήμασταν οι πρώτοι που δείξαμε αντανακλαστικά.

Εμείς θα κάνουμε την πολιτική μας και οι δημοσκοπήσεις θα ακολουθούν αυτό που κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη αγωνία του κόσμου για την πραγματική οικονομία. Η κυβέρνηση να αφήσει τα παρακάλια προς τις τράπεζες, να δημιουργήσει τα θεσμικά εργαλεία. Οι τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν δανειοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη. Πρέπει επίσης να δούμε τον τρόπο που θα μοιραστούν τα χρήματα, όταν αυτά έρθουν, και εδώ δεν πρέπει να υπάρξουν ούτε καθυστερήσεις ούτε αστερίσκοι.

Στον σχεδιασμό της σοσιαλδημοκρατικής απάντησης που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ΝΔ ακολούθησε τη γραμμή της αμοιβαιοποίησης, την οποία έβαλαν οι προοδευτικές κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή. Δυο μήνες τώρα και τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το ταμείο στήριξης, το οποίο έπρεπε να έχει στηρίξει από τη πρώτη στιγμή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η υπόθεση του απαράδεκτου διαχωρισμού των τουριστικών περιοχών της χώρας σε «Ζώνες» επαρκούς αντιμετώπισης του κορωνοϊού, εξελίσσεται σε ένα ενδο-Κυβερνητικό μπάχαλο, με διαστάσεις φαρσοκωμωδίας.

Ξεκινήσαμε με τον κ. Θεοχάρη ο οποίος, με διαφάνειες παρουσίασε τις ζώνες της χώρας, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και όλα σχεδόν τα νησιά της χώρας. Προχωρήσαμε στις ενώσεις ξενοδόχων και του νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου που κατάγγειλε το Υπουργείο Τουρισμού και μιλούσε για ντροπή» των πράξεων τους. Στην συνέχεια είχαμε τον υφυπουργό κ. Κόνσολα να τα ρίχνει στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο με τη σειρά του δήλωνε άγνοια, για να φθάνουμε ξανά στον κ. Κόνσολα να αλλάζει το σκηνικό δηλώνοντας ότι ουδεμία κατηγοριοποίηση έγινε από την κυβέρνηση και κανένας χωρισμός περιοχών σε ζώνες.

Όλη αυτή η συζήτηση πρέπει να λήξει τώρα.

Είναι αδιανόητο η ίδια η Κυβέρνηση να υπονομεύει την προοπτική του τουρισμού στα νησιά μας και να τα καταδικάζει σε μαρασμό.

Και αντί τις δήθεν «ζώνες» να παρθούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ στις τουριστικές περιοχές και ειδικά τα νησιά μας.

Και η πλήρης εφαρμογή του δικτύου πρώτης γραμμής με πολλά τεστ. Όπως έχει ήδη προτείνει η Φώφη Γεννηματά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ (ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Με… μέτρο» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Καλημέρη σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου και ώρα 18:00.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΤΡΟΦΗ» ΣΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Ανδρέας Πουλάς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την Κύρωση των από 13.4.2020 και 1.5.2020 ΠΝΠ για τα «μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού» ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής τονισε μεταξύ άλλων τα εξής:

 • Η ελληνική κοινωνία περίμενε ότι η έναρξη της νέας φάσης σταδιακής επανεκκίνησης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής θα συνοδευόταν με μέτρα δίκαια, που θα ενίσχυαν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.
 • Επί της ουσίας, αποδεικνύεται ότι δεν διαθέτετε κανένα απολύτως σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Είσαστε άτολμοι να λάβετε στοιχειώδη μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων.
 • Ταυτόχρονα και προκειμένου να καλύψετε την έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού, αφήνετε ελπίδες για την διανομή των 32 δισεκατομμυρίων που προσδοκά η χώρα μας να εισπράξει από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 • Λίγα από αυτά θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία φέτος καθώς πρέπει να προηγηθεί η εκ μέρους της Χώρας υποβολή «εθνικού σχεδίου ανάκαμψης» με βάση συγκεκριμένες επενδυτικές και μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα αποτελέσουν και τις επιλέξιμες δαπάνες.
 • Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης που θα υποχρεωθείτε να συντάξετε για να φέρετε στη χώρα έστω ένα μέρος των χρημάτων αυτών, αποτελεί μία μεγάλη εθνική πρόκληση.
 • Αυτός ο μηχανισμός οικονομικής ενίσχυσης, που δυστυχώς δεν υπήρχε το 2010 που μπήκαμε στην εθνική περιπέτεια των μνημονίων, είναι ικανός να μεταμορφώσει την χώρα: Να μετασχηματίσει το αναπτυξιακό μας μοντέλο.Να χρηματοδοτήσει ελληνικές επιχειρήσεις και να αναγεννήσει τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Να αναζωογονήσει το ΕΣΥ. Να προάγει την έρευνα και την τεχνολογία. Να ανασυγκροτήσει ψηφιακά τη χώρα
 • Ανοίξατε δήθεν τα δικαστήρια, τα οποία όμως στην πραγματικότητα διενεργούν μόνο επείγουσες πράξεις.
 • Χαμένη ευκαιρία είναι και η υποτιθέμενη ψηφιακή ανασυγκρότηση. Την ώρα που χώρες με χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης και ΑΕΠ από το δικό μας κάνουν σταθερά τεχνολογικά και ψηφιακά άλματα, εμείς αλληλοσυγχαιρόμαστε με το τίποτα και αρκούμαστε στα λίγα.
 • Το ΕΣΥ είναι γερά δομημένο. Δεν χρειάζεται μαγικές λύσεις και περίτεχνες καινοτομίες. Θέλει ρύθμιση, χρηματοδότηση και προσωπικό. Θέλει άξιους διοικητές επιλεγμένους με αξιοκρατικά κριτήρια. Θέλει θεσμούς και έλεγχο από την πολιτεία. Τα ΣΔΙΤ και η έμμεση ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων δεν είναι πρωτοπορία, αλλά οπισθοδρόμηση.
 • Αντί να επιδοτείτε την εργασία, ενθαρρύνετε την σταθερή καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανασφάλεια και την εργασιακή ομηρεία. Τελευταία μόδα με πρόσχημα την πανδημία είναι η υιοθέτηση της τηλε – εργασίας, με την υποχρεωτική διαθεσιμότητα των εργαζομένων χωρίς ωράριο, χωρίς κανένα κανόνα και χωρίς καταβολή υπερωριών.
 • Επίσης, σταθερή είναι η θέση σας αναφορικά με τη διαφάνεια. Σταθερά θεσπίζετε κατά παρέκκλιση διατάξεις στις δημόσιες συμβάσεις με πρόσχημα τις αναγκαίες προμήθειες υγειονομικού υλικού.
 • Στο ίδιο πλαίσιο προχειρότητας και επιπολαιότητας ανήκει και η διαχείριση του τουρισμού. Εκτός του ότι κινείστε στα τυφλά και χωρίς παράλληλα να έχετε θωρακίσει υγειονομικά τα νησιά μας, προχωράτε σε άνοιγμα του τουρισμού χωρίς καμία υγειονομική προδιαγραφή.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Με αφορμή τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega Channel, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος σχολίασε σήμερα Παρασκευή 29.05.2020 στο “Ραδιο Θέμα” και στην εκπομπή “Μαζί δεν κάνουμε” (Μπάμπης Κούτρας & Νίκος Φελέκης) τα εξής:

Η υψηλή δημοφιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι μια επιβράβευση της δημιουργικής αντιπολίτευσης, της στάσης ευθύνης και σοβαρότητας που επέδειξε το διάστημα της πανδημίας, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο. Αποδεικνύουμε ότι δεν λεγόμαστε τυχαία Κίνημα Αλλαγής, γιατί επιδιώκουμε την Αλλαγή μέσα από μια εθνική προσπάθεια.
Δεν υπάρχει κοινωνικό αίτημα για εκλογές ή πολιτική αλλαγή, αλλά περνάμε από την ατζέντα της πανδημίας στις προσδοκίες και στην ανασφάλεια της επόμενης μέρας στην οικονομία, στην εργασία. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για μια γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση.
Στην πρώτη φάση της πανδημίας στηρίξαμε την εθνική προσπάθεια, αλλά κουβαλώντας και την κοινωνική κληρονομιά του Ε.Σ.Υ. προτείναμε πολιτικές, όπως το δίκτυο πρώτης γραμμής για τεστ, την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, την ενίσχυση των νοσοκομείων αναφοράς.
Στη δεύτερη φάση και πριν την Κυβέρνηση, παρουσιάσαμε ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα για να μείνει “όρθια η κοινωνία, ζωντανή η οικονομία”, με εμβληματικό χαρακτηριστικό την επιδότηση από το κράτος ενός εκατομμυρίου εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις για 6 μήνες, χωρίς να χειροτερέψουν οι όροι εργασίας τους.
Στην τρίτη φάση, είναι η πορεία μας προς την πολιτική και ιδεολογική μας συνδιάσκεψη, με μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων και επαφών με τους κοινωνικούς & επαγγελματικούς φορείς, ώστε να καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Και έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν υπάρχει ένας ευρωπαϊκός κουμπαράς που θα πρέπει να αξιοποιηθεί, να μην ξαναζήσουμε πελατειακές ρυθμίσεις, ΕΣΠΑ φωτοβολταϊκών και δάνεια που δεν φτάνουν στις επιχειρήσεις.
Δεν λέμε ούτε τα ίδια πράγματα ούτε έχουμε τις ίδιες αξίες και αναφορές με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Δείτε για παράδειγμα τον διάλογο με αφορμή τη χθεσινή επέτειο από την υπογραφή εισόδου της χώρας στην ΕΟΚ. Από τη μία είχαμε διάφορους δεξιούς να μας μιλανε για τον αντιευρωπαϊσμό του Παπανδρέου και τα συνθήματα “ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο”, ξεχνώντας τα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα, τα διαρθρωτικά ταμεία, την είσοδο της χώρας στην Ο.Ν.Ε. κλπ και από την άλλη τον κ. Πολάκη να βαφτίζει την οκταετία Σημίτη “διεφθαρμένη” και ότι κάποιοι θα έπρεπε να έχουν μπει φυλακή. Πείτε μου εσείς τι κοινό μπορεί να έχουμε με πρόσωπα και κόμματα που δεν αναγνωρίζουν διαδρομές και προσφορές; Μπορούμε να συζητήσουμε αξιόπιστα με αυτούς που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία από το 2009 και μετά;
Η αυτόνομη πορεία είναι μονόδρομος. Η πολιτική είναι θέμα φιλοδοξιών. Δεν είμαστε στο Κίνημα Αλλαγής για να παραμείνουμε τριτοι, αλλά να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Και πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από κοινωνικές συμμαχίες και αξιόπιστες θέσεις θα το καταφέρουμε. Δεν αντιλαμβανόμαστε την πολιτική με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με Ζάππεια και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Μια αξιόπιστη κεντροαριστερά υπάρχει για να προστατεύει αυτούς που θα πληγούν από την κρίση.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Προκλητική είναι πλέον η στήριξη στην επιλογή του νέου Διοικητή δομής φιλοξενίας στον Πύργο, την οποία παρείχε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη.

Πόσω μάλλον όταν προχθές αποκαλύφθηκε, από τον ίδιο τον ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη, πως ο συγκεκριμένος απέκρυψε από το βιογραφικό του τη συγγραφή ακραίου ισλαμοφοβικού βιβλίου που εκδόθηκε απο τον νεοναζιστικό εκδοτικό οίκο Θούλη.

Σύμφωνα με το πρότυπο βιογραφικού σημειώματος που είχε συμπεριληφθεί στην ανοιχτή προκήρυξη των θέσεων, αναφέρεται ρητά πως ο υποψήφιος υποχρεούται να συμπεριλάβει 1. Συγγραφικό έργο (άρθρα, μελέτες, προτάσεις) που σχετίζονται με το αντικείμενο της υπηρεσίας ή της δημόσιας διοίκησης γενικότερα: και 2. Εισηγήσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια, ημερίδες που σχετίζονται με το αντικείμενο της υπηρεσίας ή της δημόσιας διοίκησης γενικότερα.

“Στο πρόσωπο του Διοικητή στη δομή του Πύργου συμπυκνώνεται η πλήρης απουσία διαφάνειας και αναξιοκρατίας στη διαδικασία επιλογής των νέων Διοικητών των δομών φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα από το Υπουργείο Μετανάστευσης. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να ανακληθει αμέσως ο διορισμός του”, τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σειρά διορισμών ακατάλληλων διοικητών στις σημαντικές αυτές θέσεις.

“Ο νέος Διοικητής της Δομής στον Πύργο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, που περιλαμβάνει διορισμούς κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, άτομα χωρίς καμία συνάφεια με το αντικείμενο και εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες. Και όλα αυτά για θέσεις κομβικές για τη διαχείριση του προσφυγικού σε όλη τη χώρα, με υψηλότατους μισθούς και πολύ σημαντικές αρμοδιότητες και ευθύνες. Ο κ Μηταράκης δεν έχει αντιληφθεί ότι η διοικητική υπαγωγή των δομών φιλοξενίας στην κεντρική διοίκηση, την οποία συνεχώς επικαλείται, πρέπει πλέον να συνοδευτεί από αυστηρή τήρηση της νομιμότητας. Την ίδια στιγμή μάλιστα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση ή και οικονομικές ατασθαλίες στα έργα που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο, όπως διαβάζουμε πλέον στον Τύπο (Καθημερινή, Εφημερίδα των Συντακτών κ.α.).”

“Αν και απέφυγε επιμελώς να δεσμευθεί σήμερα στη Βουλή, το Κίνημα Αλλαγής καλεί τον κ. Μηταράκη να κάνει, επιτέλους, τα εξής: Να δημοσιεύσει τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων, τα κριτήρια επιλογής τους καθώς και το πρακτικό επιλογής της τριμελούς Επιτροπής, όπως επιτάσσει για αυτές τις περιπτώσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η συνεχιζόμενη άρνηση του Υπουργείου να πράξει τα αυτονόητα προσβάλλει πλέον το κοινό αίσθημα περί αξιοκρατίας και ειδικά τους 718 ανθρώπους που υπέβαλαν καλή τη πίστει την αίτησή τους για να υπηρετήσουν την χώρα σε ένα ευαίσθητο πόστο, χωρίς να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε μία φαρσοκωμωδία”

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.