ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε:

Οι σημερινές αποκαλύψεις αναδεικνύουν περίτρανα τις παρακρατικές, βαθιά καθεστωτικές και επικίνδυνες για τους θεσμούς πρακτικές και λογικές, που αναπτύσσονταν μέσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που οδήγησαν στη δημιουργία του άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον ακροδεξιό συγκυβερνήτη και την καραμανλική δεξιά.

Ο κ. Τσίπρας που ομολογεί ότι γνώριζε την υπόθεση, οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια γιατί και μετά από όλα αυτά συνέχισε να συγκυβερνά με τον κ. Καμένο.

Η  Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αποτίουμε φόρο τιμής στο κουράγιο και την αντοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που αναγκάζονται να αφήσουν τις εστίες τους λόγω διώξεων ή πολεμικών συγκρούσεων. Είτε βρέθηκαν εν μέσω πολεμικής σύρραξης, είτε απειλείται η ζωή τους εξαιτίας της εθνικότητας, του φύλου, του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, των θρησκευτικών και πολιτικών τους πεποιθήσεων, οι 26 εκατομμύρια σημερινοί πρόσφυγες αξίζουν τον απεριόριστο σεβασμό, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας.

Η Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες παραμένει μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του μεταπολεμικού κόσμου απέναντι στην αγριότητα της ανθρώπινης φύσης. Βρίσκεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που κατοχυρώνονται σε αυτήν αποτελούν μια μόνιμη και σταθερή δικλείδα ασφαλείας για όλους μας.

Η χώρα μας έχει βρεθεί, τα τελευταία χρόνια, στην πρώτη γραμμή της αγωνιώδους παγκόσμιας προσπάθειας για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες. Τους επόμενους μήνες, οφείλουμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην επόμενη μεγάλη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών: Για το πώς να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο πλαίσιο κανόνων που θα αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με σεβασμό, δεν θα δοκιμάζει τις αντοχές και την κοινωνική συνοχή των κρατών υποδοχής και θα δημιουργεί συνθήκες ευημερίας στις χώρες προέλευσης. Οι διαπραγματεύσεις για την οριστική μορφή του Παγκόσμιου Συμφώνου του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. είναι μπροστά μας και η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει ρόλο και φωνή.

Μέχρι τότε όμως, οφείλουμε να διορθώσουμε την πραγματικότητα στη χώρα μας. Η Μόρια, η ΒΙΑΛ, οι εικόνες συνωστισμού στην Υπηρεσία Ασύλου, δείχνουν ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Η λεπτή και ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ της απαραίτητης φύλαξης των συνόρων και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να κρατηθεί με επιτυχία και για τα δύο μέρη. Όσοι φτάνουν στις ακτές μας πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ακόμα κι αν τελικά αποφασίσουμε ότι δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Και οι εκατοντάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που αποκτούν το δικαίωμα του ονείρου στη χώρα μας, άνθρωποι πολυμήχανοι, δημιουργικοί, με δίψα για ζωή πρέπει να γίνουν ισότιμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, εμπλουτίζοντας την και βοηθώντας στο χτίσιμο μιας ισχυρής, ανοικτής, Ελλάδας με αυτοπεποίθηση.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΧΗΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κ. Μητσοτάκη δεν θα σας σώσει πάλι ο κ. Τσίπρας με το ντροπιαστικό και απαράδεκτο για τους δημοσιογράφους σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Τα αμείλικτα ερωτήματα για την Κυβέρνηση παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Γιατί κρύβετε τα ποσά που δώσατε στο κάθε μέσο; Φοβάστε ότι θα αποκαλυφθείτε και θα εκτεθείτε. Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν πώς διαχειριστήκατε τα χρήματά τους. Το κρυφτό που παίζετε είναι δείγμα ενοχής.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ Alpha 98.9 και την εκπομπή «Καλή Παρέα» με τον Δημήτρη Αλφιέρη

Για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι προφανές ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η ελληνική κοινωνία πέρασε πολύ δύσκολα με μεγάλη τοξικότητα. Θυμίζω ότι τσουβαλιάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί όλους τους δημοσιογράφους. Και αναφέρομαι σε δημοσιογράφους οι οποίοι τσουβαλιάζονται και οι οποίοι μπορεί να παίρνουν 500-600 ευρώ το μήνα, ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, και όλους αυτούς τους χαρακτηρίζει με έναν τρόπο απαράδεκτο, αδιανόητο, ισοπεδωτικό. Ότι πέφτουν δηλαδή πενηντάρικα από πάνω και βγάζουν ειδήσεις.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία για δημοσιογράφους, πρέπει να τα δώσει στη δημοσιότητα. Και είναι προφανές ότι το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνει και η Νέα Δημοκρατία, να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με το πόσα ΜΜΕ έχουν πάρει και πόσα χρήματα. Αυτό θα καταστήσει σαφές προς όλους ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη χρηματοδότηση, εκεί θα κάνουν όλοι την πολιτική τους κριτική, αλλά δεν θα μπαίνουν κι όλοι οι δημοσιογράφοι και όλα τα ΜΜΕ στο ίδιο τσουβάλι.

Η καθυστέρηση του κ. Πέτσα στη λογοδοσία δείχνει ότι κάτι κρύβει και φοβάται.

Για το «φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ-Κινήματος Αλλαγής:

Με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει τίποτε κοινό. Με αυτούς που θεωρούν ότι είναι δάκτυλος των Αμερικανών τα αγγλικά στο σχολείο, με αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν νομπελίστες στην πολιτική και οικονομική μας ζωή, με αυτούς οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον κ. Τσιόδρα, με αυτούς οι οποίοι τσουβαλιάζουν όλους τους δημοσιογράφους, με αυτούς οι οποίοι «διυλίζουν τον κώνωπα αλλά καταπίνουν την κάμηλον» στην υπόθεση του κ. Παπαδημούλη, που έκανε business με την υπόθεση του προσφυγικού.

Συζήτηση όμως μπορεί να υπάρχει και αυτοί την κάνουμε καθημερινά με τους πολίτες αυτούς οι οποίοι την τελευταία δεκαετία ψήφισαν και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο πριν και είναι προοδευτικοί και αντιλαμβάνονται ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει επιτέλους σελίδα. Με αυτούς τους πολίτες συζητούσαμε, συζητάμε και θα συνεχίσουμε να συζητάμε, διαμορφώνοντας ένα πλατύ, προοδευτικό μέτωπο, το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή κάθε Έλληνα πολίτη.

Για τα αυξημένα ποσοστά της ανεργίας και τη δύσκολη καλοκαιρινή σεζόν:

Επιστρέψαμε πριν μία εβδομάδα από τη Ρόδο. Η Ρόδος, που δεν χρειάζεται περιγραφές, είναι ένα διαμάντι για τον ελληνικό τουρισμό που δέχεται κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια τουρίστες. Αυτή τη στιγμή, στο νησί δεν έχουν πάει ούτε το 1%.

Επομένως, χρειάζονται άμεσα, δραστικά μέτρα τώρα τα οποία θα ενισχύσουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα -δεν είναι τα μέτρα προστασίας έτσι όπως θα έπρεπε να είναι- αλλά και τις επιχειρήσεις, ώστε να επαναπροσλάβουν, να ρίξουν χρήματα, να ρίξουν τις τιμές, να μειωθεί ο ΦΠΑ έτσι όπως ακριβώς έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά από την πρώτη στιγμή. Πρέπει ο ΦΠΑ στον τουρισμό και στην εστίαση να μειωθεί ουσιαστικά, τώρα, και όχι μόνο στον καφέ, στην πορτοκαλάδα και στη λεμονάδα. Χρειάζεται απόφαση εκ μέρους τις κυβέρνησης, όχι άλλα σόου, όχι άλλες υποσχέσεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο, ό,τι και να γίνει, απλά καθυστερεί την κρίση η οποία έρχεται. Πρέπει να δώσει τώρα εμπροσθοβαρή μέτρα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που σήμερα υπάρχει σε κάθε επιχείρηση εστίασης και τουρισμού της χώρας. Το λέω αυτό γιατί το έχουν ήδη καταγγείλει οι ίδιοι οι φορείς και για το τι συμβαίνει στο ΤΕΠΙΧ και το τι κάνουν οι τράπεζες και στον τρόπο με τον οποίο έχει κινηθεί η κυβέρνηση στην πραγματική οικονομία.

Για τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών»:

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας δείχνουν ότι υπάρχει μια παρακρατική, καθεστωτική κι επικίνδυνη σειρά πρακτικών και λογικών που χρησιμοποιήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι προφανές ότι όλο αυτό το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται είναι η κορυφή ενός «παγόβουνου» για το οποίο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση. Τι αποκαλύπτει όμως η θέση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αποκαλύπτει ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά ο κ. Τσίπρας την υπόθεση. Επομένως πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί για την υπόθεση αυτή και να πει για ποιο λόγο, ενώ ήξερε τι έκανε ο κ. Καμένος και οι υπόλοιποι, συνέχισε να συγκυβερνά μαζί του. Και είναι προφανές επίσης ότι, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και με αφορμή τη συζήτηση για ενδεχόμενη προανακριτική πριν από ένα χρόνο περίπου, εμείς πιστεύουμε πως ό,τι φαίνεται είναι η κορυφή ενός «παγόβουνου» και από κάτω θα δούμε πολλά να έρχονται στην επιφάνεια όσο περνάει ο καιρός. Επομένως, η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της και σε αυτό θα πρέπει να στηρίξουμε τους θεσμούς που θα φτάσουν ως το τέλος την υπόθεση, η οποία θα αποκαταστήσει, εφόσον ολοκληρωθεί με το σωστό τρόπο, το αίσθημα δικαίου το οποίο πρέπει να νιώσει κάθε Έλληνας πολίτης.

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά:

Τα εθνικά ζητήματα τα έχουμε συζητήσει και για εμάς η θέση μας, έτσι όπως διατυπώθηκε και από το Καστελόριζο πριν από μία εβδομάδα, είναι σαφής: κανείς δεν μπορεί να παίξει με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εύχομαι η Τουρκία να το αντιλαμβάνεται, πιστεύω όμως ότι κάνει ένα παιχνίδι το οποίο είναι «κρύο-ζέστη» με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Όταν είναι με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών κάνει μία συγκεκριμένη δήλωση, όταν είναι με κάποιον άλλον κάνει μια διαφορετική δήλωση ο αρμόδιος υπουργός της Τουρκίας. Η ουσία για εμάς είναι ότι θα πρέπει το ζήτημα σε επίπεδο ευρωπαϊκό και διεθνές να μπει σε κάθε φόρουμ συζήτησης ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής και είναι προφανές επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε επιβολή της Τουρκίας θα απαντηθεί με απόλυτο τρόπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επειδή έχουμε ακούσει δηλώσεις, έχουμε ακούσει διάφορες τοποθετήσεις, εμείς επιμένουμε ότι η συμβολική και ουσιαστική ισχύς ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών έχει ιδιαίτερη σημασία. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδέχεται την πρόταση της Φώφης Γεννηματά είναι κάτι το οποίο θα κριθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ξανά ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά μας συμφέροντα.

Για τις πιέσεις της Φώφης Γεννηματά προς ευρωπαίους εταίρους:

Αν αναφέρεστε στο ζήτημα της Τουρκίας, η συζήτηση στην οποία έγινε και στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών προχθές ήταν στην κατεύθυνση των κυρώσεων. Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία. Έχουν αποφασιστεί οι κυρώσεις αυτές, πρέπει να υλοποιηθούν. Βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει βήματα τα οποία δεν κάνει, καθυστερεί και πρέπει να πάρει πολύ γρήγορα την απόφαση να πιέσει την Τουρκία σε μία κατεύθυνση η οποία αν μη τι άλλο αφήνει την επιθετικότητα την οποία έχει εκφράσει διαρκώς το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα το ψευδεπίγραφο τουρκολιτικό σύμφωνο.

Και το δεύτερο το οποίο εμείς βάζουμε στο τραπέζι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σημασία, είναι η συζήτηση που αφορά το πώς θα έρθουν τα χρήματα τα οποία έχει αποφασίσει η ΕΕ στην Ελλάδα. Για εμάς σενάρια μνημονίων δεν υπάρχουν, σενάρια τα οποία περιλαμβάνουν μέτρα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών δεν υπάρχουν.

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών:

Προφανώς και υπάρχουν, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η ίδια η κυβέρνηση τα καλλιεργεί διαρκώς και τα αφήνει πάνω στο τραπέζι. Τη μία αφήνει τον ανασχηματισμό, μετά τον παίρνει πίσω, μετά αφήνει τις εκλογές, μετά τις παίρνει πίσω. Όμως, εμείς είμαστε έτοιμοι, εάν η κυβέρνηση πάει σε εκλογές, θα πάμε και θα κριθεί για το πώς μία κυβέρνηση η οποία θα έπρεπε να πάρει αποφάσεις για το πώς θα γλιτώσουμε από την οικονομική κρίση και το πώς δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα κορονοϊού πηγαίνει και κάνει εκλογές. Εάν όμως πάρει την απόφαση, θα αναμετρηθούμε. Εννοείται ότι δεν μας φοβίζουν οι εκλογές.

Τόσο τα σενάρια εκλογών, όσο και του ανασχηματισμού, δείχνουν αδυναμία. Το πρώτο σενάριο αποδέχεται ότι την ώρα που πρέπει να πάρω αποφάσεις, θα κάνω εκλογές, λες και θέλω μία νέα νομιμοποίηση χωρίς να έχω κλείσει καλά-καλά έναν χρόνο. Εάν επίσης ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που σκέφτεται αυτή τη στιγμή είναι το εμπόδιο του εκλογικού νόμου, έχει κι αυτό έναν ενδιαφέρον και θα αποτελέσει πεδίο προεκλογικής συζήτησης. Εάν αυτό είναι το μείζον ζήτημα, εάν θεωρεί κάποιος ότι οι άνθρωποι στη Ρόδο, στην Αθήνα και οποιαδήποτε γωνιά της πατρίδας μας αυτό το οποίο έχουν στο μυαλό τους είναι ο εκλογικός νόμος και όχι η πραγματική οικονομία, επιτρέψτε μου να πω ότι κάνει λάθος η Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το δεύτερο σενάριο θα επιβεβαιώσει επίσης απόλυτα αυτό το οποίο έχουμε πει επανειλημμένως, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά λάθη και πολύ απλά με τις διορθωτικές αλλαγές αυτές θα επιβεβαιώσει πού υπάρχουν αυτά τα λάθη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.