Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Ερωτόκριτου με τίτλο «Ερωτόκριτος- οι περισσότεροι στίχοι από το πρωτότυπο, με ερμηνεία στα πιο δύσκολα σημεία», με επιμέλεια Στέλλας Κανάκη-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


0
(0)

Αύριο Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ. παρουσιάζεται στο Ηράκλειο, στην οδό Ανδρόγεω, αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης», η νέα έκδοση του Ερωτόκριτου με τίτλο «Ερωτόκριτος–οι περισσότεροι στίχοι από το πρωτότυπο, με ερμηνεία στα πιο δύσκολα σημεία», εκδόσεις Κεχριμπάρι, με επιμέλεια Στέλλας Κανάκη.
Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Φαιστού και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Συντονίστρια θα είναι η Ρένα Τζωράκη, λογοτέχνης, Θα μιλήσουν ο Γιώργος Παναγιωτάκης, συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής, ο Αντώνης Τσιριγωτάκης, λαογράφος-συγγραφέας, ο Γιώργος Κοκαράκης, δημοσιογράφος-παρουσιαστής, και η επιμελήτρια Στέλλα Κανάκη.
Πρόκειται για μια χρηστική έκδοση του Ερωτόκριτου, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα τους περισσότερους στίχους (χωρίς αλλοιώσεις), αλλά και την πιστή ερμηνεία σε θέσεις-κλειδιά.
Η ερμηνεία –όπου υπάρχει– τεκμηριώνεται απόλυτα, και έγινε με «εργαλεία» τη σύγχρονη κρητική διάλεκτο, τη λαογραφία και τις γνώμες των ειδικών.
Όπως αναφέρει η κα. Κανάκη, το έργο έχει δομηθεί με πρωτότυπο τρόπο, και ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το ποίημα συνεχόμενα, σαν κάθε μυθιστορία. Ακόμα, αν το επιθυμεί, μπορεί να μελετήσει αναλυτικά κάποια σημεία, ακολουθώντας τις παραπομπές.
Επίσης ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ολόκληρο τον Ερωτόκριτο από την αρχή μέχρι το τέλος, σε όλες τις παραμέτρους του (τη γνήσια γλώσσα και τη στιχουργία του Κορνάρου, και το πλήρες νόημα του Ερωτόκριτου).

Download (PDF, Unknown)

Download (PDF, Unknown)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.