Παρουσίαση βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Την Κυριακή, 29 Σεπ 2019, στις 19.00, στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού, έναντι Γκάζι, ΑΘΗΝΑ) οι εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία».
Το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» με ISBN 978-618-84431-1-2 (επιμέλεια κα Κατερίνα Γκρίτζαλη, www.stentoras.gr) στις 268 σελίδες του περιλαμβάνει σκέψεις που δημιουργήθηκαν και καταγράφηκαν από τον Δ. Μιχαηλίδη από το έτος 2016 μέχρι το 2019 και δημοσιεύθηκαν. Πρόκειται για 69 αυτοτελή άρθρα των 900-1.200 λέξεων και όπως γράφει ο Δ. Μιχαηλίδης «Το κάθε άρθρο απαιτεί καλή διάθεση, καθαρό μυαλό, εβδομήντα χρόνια γνώσεων και εμπειριών, ηλεκτρονικό υπολογιστή, χώρο δουλειάς και τέσσερις (4) ώρες δημιουργικής δουλειάς /συγγραφής. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί χρόνος έρευνας βιβλιογραφικής ή διαδικτυακής και χρόνος για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις, που δημιούργησαν το κέντρισμα για την συγγραφή του άρθρου. Το πιο δύσκολο και βασανιστικό ήταν η εύρεση ηρεμίας και καλής διάθεσης».
Στον πρόλογο του βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία», δηλαδή για αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε «συνεταιρισμούς» και σε όλο τον κόσμο «Συνεργατισμούς», γράφει ο κ Κώστας Αρτακιανός, από την ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ (Γέρα, Λέσβου): Στην αγωνία μου πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα το εξαιρετικό μυτιληνιό ελαιόλαδο, αλλά και ο πανέμορφος ελαιώνας, συνάντησα τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Αυτός ήταν ο σπόρος που έπεσε (Φεβ 2014) και μετά από μια εντατική εβδομάδα συσκέψεων στην Γέρα, τον Σεπ 2014 «φύτρωσε» η ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ. Με την αμέριστη βοήθεια του Δημήτρη ξεκινήσαμε το εγχείρημα ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ εννέα συντοπίτες Γεραγώτες, και στα 5 χρόνια που πέρασαν καταφέραμε οι 9 συνεταίροι να γίνουμε 75, νοικιάζουμε τον δικό μας χώρο, ένα παλαιό λιοτρίβι, όπου λειτουργούμε πρατήριο λιανικής, το δικό μας τυποποιητήριο και έχουμε αίθουσα όπου πραγματοποιούμε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Και ο κ Λουκάς Μπρέχας, από το Δίκτυο ΚΑΠΑ τονίζει: Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι ένα τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο. Ήταν άνοιξη του 2009 όταν συναντήθηκα πρώτη φορά με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη στα Γιάννενα, σε μια συνάντηση για την προώθηση της δημιουργίας ηθικής τράπεζας. Οι συνεταιρισμοί σε όλο τον κόσμο προσφέρουν υπηρεσίες αξιοπρεπούς διαβίωσης μέσω κοινωνικών οργανώσεων. Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ξανά υγιείς συνεταιρισμούς οι οποίοι θα υπηρετούν τα μέλη τους; Τα επόμενα δέκα χρόνια θα βρίσκαμε μαζί με τον Δημήτρη τις απαντήσεις με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Συνεταιριστικού Κινήματος (με 1 δισ. μέλη σε όλο τον κόσμο). Σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνεταιριστική Συμμαχία (ICA) πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναντήσεις και εργαστήρια για την υποστήριξη της επανεκκίνησης του συνεταιριστικού κινήματος στον τόπο μας. Σε όλες ο Δημήτρης ήταν εκεί. Μερικές θα τις εντοπίσετε στο βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία».
Με προτροπή του κ Δημήτρη Φυντάνη, δημοσιεύθηκαν μερικές Σκέψεις στην Freepress του Skywalker.gr, μετά στον «Στέντορα» και σήμερα στο www.stentoras.gr.
Επίσης με προτροπή του κ Δημήτρη Φυντάνη και στήριξη από όλους τους συνεργάτες στο Skywalker.gr και τις εκδόσεις Στέντορας, όπως της κας Κατερίνας Γκρίτζαλη (Επιμέλεια), της κας Ράνιας-Κλειούς Κουρή (Εξώφυλο, σελιδοποίηση) και κας Δάφνης Απογένη (Διόρθωση), συγκροτήθηκε το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία», που θα παρουσιασθεί στις 29 Σεπ 2019, στις 19.00 και θα δοθεί δωρεάν σε όσους συμμετέχουν στην παρουσίαση.
Στις 268 σελίδες του βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» βρίσκουμε:
Η ΚΟ «άλλοθι» για διαφορετικότητες, Κέντρα στήριξης της ΚΟ, Χαριστική βολή κατά της ΚΟ ή ΚΑΛΟ, Επανεφεύρεση των συνεταιρισμών, ΚΟ= Συνεργατισμός (συνεταιρισμός), Το νομοσχέδιο για την Κ.Α.Λ.Ο. ψηφίστηκε στη Βουλή, Ομότιμη παραγωγή: Ένας νέος κόσμος, Τοπικές κοινωνικές συμπράξεις, Προσεγγίζοντας το σχέδιο δράσης 2017-2023, Ανήκουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην ΚΑΛΟ; ΚΑΛΟ ή ΚΟ; Ορισμοί και διευκρινίσεις, Εκπαίδευση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Αλεξανδρούπολη, Για μία ακόμα φορά Κ.Α.Λ.Ο. ή όχι, Κοινωνικός επιχειρηματίας ή κοινωνικώς επιχειρείν; Ιδεολογική ή… πραγματιστική (ρεαλιστική) λύση; ΚΟ ξανά και ξανά, Δημιουργικότητα και στην ΚΟ; Πλούτος και ανισότητα, ΚΟ ή ιδιωτική οικονομική; Τρίτος τομέας: Ακόμα ψάχνουμε, Προώθηση της ΚΑΛΟ, Η κοινωνία των πολιτών και τα «όπλα» της, Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και… ωφέλειες, Γραμματείς και Φαρισαίοι, Κέντρα στήριξης ΚΑΛΟ, Οι πολίτες για την κοινωνία ή η κοινωνία των πολιτών για την ΚΟ; ΚΑΛΟ: Μια έκθεση, ΚΟ και κοινωνική επιχειρηματικότητα, Το χρηματικό κεφάλαιο στους συνεταιρισμούς, ΚΟ και… κεράσια, Και οι ανθοπαραγωγοί χρειάζονται «προσωπάρχες», Επαναπροσδιορίζοντας τη συλλογική δράση, Φορείς ΚΑΛΟ, Επιτυχής πραγματική ΚΟ, Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών, Αγροτική κοινωνία: Ανύπαρκτη φροντίδα υγιεινής και ασφάλειας, ΚΟ vs κοινωνική επιχειρηματικότητα, Αγροτικό σχολείο: Σχολείο ΚΟ, Κοινωνία πολιτών, ΚΟ, συμμετοχική δημοκρατία, Συμμετοχική δημοκρατία, Εσωστρεφείς ή κοινωνικοί συνεταιρισμοί, ΚΟ και στον πολιτισμό, Ετήσια Έκθεση ΚΑΛΟ, Αλήθειες και μισές αλήθειες: Σχολιασμός μιας μελέτης του οργανισμού «διαΝΕΟσις», Ο «μύθος» της Μοδούσας, Χορός εκατομμυρίων ευρώ σε αναθέσεις, Συνεργατισμός α λα Κλερμόντ-Φεράντ, Απευθείας αναθέσεις για την ΚΑΛΟ, Συνεταιρισμοί, συνεταιρισμοί, συνεταιρισμοί, 2η Έκθεση ΚΑΛΟ Athens Expo: ΚΑΛΟ ή κακό; Σφετεριστές της ΚΟ, Καταγράφοντας σκέψεις για την ΚΟ, Αγροτική Καινοτομία Α.Ε, Η αλαζονεία της εξουσίας έγινε… ΚΑΛΟ; Ινστιτούτο Συνεταιριστικών Ερευνών & Μελετών (ΙΣΕΜ), ΚΟ και περιφερειακή ανάπτυξη, Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, Σεμινάριο για την ΚΟ, Η ΚΟ βάση για τοπική ανάπτυξη, Τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνική συνοχή, ΚΟ, θεωρητική και πρακτική, Και ανθοπαραγωγική η Πρωτομαγιά, Συνεταιρισμοί για αξιοπρεπή εργασία, Παρουσίαση αγροτικών εκθέσεων της Ιταλίας, Οι αξίες βάση για την ΚΟ, Η Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού στο Μενίδι, Συνεταιρισμοί- συνεταιριστικές τράπεζες- Ινδία, Αγροτικές συνεταιριστικές τράπεζες.
Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» των εκδόσεων ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, θα παρουσιασθεί στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού, έναντι Γκάζι, ΑΘΗΝΑ) την Κυριακή, 29 Σεπ 2019, στις 19.00, στo Φεστιβάλ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (Voluntary Action) του Skywalker, με ανοικτή πρόσκληση για όλους.

 

Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη

Το Σάββατο, 28 Σεπ 2019, στις 19.00, στην Αθήνα, στο πρώην αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Γωνία Πειραιώς & Ερμού, απέναντι από το Γκάζι), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εκπαίδευσης (Education Festival) του Skywalker, οι εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ παρουσιάζουν το βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, το οποίο θα δοθεί δωρεάν σε όσους έρθουν.
Το βιβλίο προλογίζουν ο κ Δημήτρης Φυντάνης (Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας του skywalker.gr), ο κ Γιώργος Παπαβασίλης (Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων), η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ (Πρόεδρος Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Αθηνών) και η επιμελήτρια της έκδοσης κα Κατερίνα Γκρίτζαλη από τις εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ.
Ο κ Δημήτρης Σωτήρη Φυντάνης (skywalker.gr) στον πρόλογό του λέει: «Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης υπάρχει για να σου καταστρέφει την αυτοπεποίθηση, όταν νομίζεις ότι έχεις πλήρη εικόνα. Δεν κατέχει τα πάντα, αλλά ειδικεύεται σε αυτά που δεν βλέπει κανείς άλλος. Αν θέλεις να ανοίγεις ορίζοντες, τον κάνεις φίλο. Δεν διαπλέκεται και δεν εξαγοράζεται. Είναι αποφασισμένος να λέει την αλήθεια του υπό κάθε συνθήκη. Όσο πιο άβολη είναι η εικόνα που βλέπει, τόσο πεισματικά τη μεταφέρει. Μικρός εξερευνητής και τελευταίος πρόσκοπος. Η συναναστροφή μαζί του πολύ συχνά μου θυμίζει τα χάπια του matrix. Κάπως έτσι αισθάνομαι και για το βιβλίο αυτό. Πριν αρχίσεις, αποφάσισε αν θέλεις να νιώσεις την πραγματικότητα ή να συνεχίσεις ανυποψίαστος στον κόσμο σου. Καλή απόφαση»
Ο κ Αθανάσιος Γεωργίου Κελμάγερ (ΑΑΣΑ) στον πρόλογο θυμάται: Τον Δημήτρη Μιχαηλίδη τον συναντήσαμε πρώτη φορά στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου το 2016, στο μπλόκο της Εθνικής οδού στα διόδια των Αφιδνών, όπου ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών (Άνω Πατήσια, ΑΘΗΝΑ) είχε συγκεντρώσει τα μέλη του, και τον προσκαλέσαμε στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών. Ήρθε κοντά μας στην «λευκή νύχτα» για τα 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Συνεταιρισμού. Έκτοτε μας βοήθησε, ως Τεχνικός Συνεργάτης, και σήμερα ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Αθηνών, ο οποίος καλύπτει με την λειτουργία του 113 Ανθοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, πέτυχε να είναι εγγεγραμμένος στο εκκαθαρισθέν μητρώο του ΥπΑΑΤ για τους νέους Συνεταιρισμούς με καθαρή οικονομική κατάσταση, κερδοφόρος. Το νέο λογισμικό του Συνεταιρισμού μας είναι αποτέλεσμα της δουλείας του μαζί μας.
Η κα Μάγδα Βασιλείου Κοντογιάννη (Κτηνοτρόφος) αναφέρει: Το εύχρηστο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» έχει συγκεντρωμένες πολλές σκέψεις που δημιουργήθηκαν από πραγματικά γεγονότα του αγροτικού τομέα και συνθέτουν την πολυπλοκότητα της επαγγελματικής και κοινωνικής μας ζωής ως αγρότες. Γνωρίσαμε τον Δημήτρη Μιχαηλίδη σε ένα συνέδριο στις παράλληλες εκδηλώσεις σε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας το 2015, όπου μετείχαμε με τον Πρόεδρο μας κ Γιάννη Κοντογιάννη και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κ Κώστα Μαντζουράνη. Την λάθος ερμηνεία του Νόμου 4056/2012 την αποκαταστήσαμε το 2017 χάρις στην αναγνωρισιμότητα και την οργάνωση μας, που πολλά οφείλουμε στον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής πραγματοποίησε επιτυχώς 356 εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων: ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια, τυροκομήσεις, μαγειρέματα, τηλεοπτικές εκπομπές, ενημερώσεις πολιτών και μαθητών, επισκέψεις μελέτης, εκθέσεις φωτογραφίας, συμμετοχή σε εκθέσεις και Σύμφωνο Συνεργασίας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».
Ο κ Γιώργος Παπαβασίλης (Μέγαρα) γράφει: Η πρώτη επαφή μου με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη ήταν όταν αποφασίσαμε μαζί με αρκετούς συναδέλφους να δημιουργήσουμε την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής βασιζόμενοι στα δικά του βήματα, κάπου στο 2006. Έχοντας στενή συνεργασία μαζί του, μπορώ να τον χαρακτηρίσω ως ένα ανοικτό βιβλίο γνώσεων και εμπειριών. Η πρόταση του για προώθηση συστημάτων Τοπικής Ανάπτυξης είναι αυτό που πάντα προτείνει και μας παροτρύνει για τις αγροτικές περιοχές και την ύπαιθρο της Αττικής. Νοιώθω ευγνώμων για την γνωριμία, διότι ανακάλυψα νέους ορίζοντες, περπάτησα σε καινούργια μονοπάτια και έφθασα σε απάτητες κορυφές.
Ο κ Δημήτρης Νικολάου Μιχαηλίδης στον πρόλογο του βιβλίου «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» καταγράφει: Το 2000 ξεκίνησα να γράφω τα ΑγροΝέα, και να τα κυκλοφορώ κάθε Τρίτη & Παρασκευή, με την ίδια ακριβώς μορφή μέχρι σήμερα, με αφορμή την υποστήριξη 19 Ομάδων Τοπικής Δράσης, οι οποίες υλοποιούσαν προγράμματα LEADER, στην ελληνική ύπαιθρο.
Είχε προηγηθεί η ενασχόληση με την Αγροτική Ανάπτυξη ως Διευθυντής σε τότε πραγματικό αγροτικό σχολείο, η εμπειρία μου από την οπτική της βιομηχανίας για τον αγροτικό τομέα, η λειτουργία των τότε Σταυροδρομιών Αγροτικής Πληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η συνεχής προσφορά μου στον εθελοντισμό, στην νεολαία (προσκοπισμός) και στην κοινωνία των πολιτών.
Στις 7/6/2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα προετοιμασίας για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2021-2027, εκεί που χτυπά η «καρδιά» της γραφειοκρατίας όσων μισθοδοτούνται και κάνουν καριέρα με αντικείμενο την μελέτη της αγροτικής ανάπτυξης, σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ήταν οδυνηρή η διαπίστωση πως πρέπει να φοβόμαστε όλα αυτά που θα γίνουν για τους αγρότες, χωρίς τους αγρότες.
Μετά από πολύ λίγες μέρες σε μια συζήτηση φιλική (τρώγοντας ρεβύθια …) ο κ Δημήτρης Φυντάνης μου πρότεινε να αναδημοσιευθούν «φωτογραφίες» των διαφόρων γεγονότων από τον αγροτικό χώρο ή και σκέψεων, έτσι όπως είχαν αποτυπωθεί στην freepresss Skywalker και αργότερα στην εφημερίδα ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ και σήμερα στο site www.srentoras.gr. Φαίνεται σαν να μην θέλει να ασχοληθεί κανένας με τους αγρότες, αν και θα μπορούσε ίσως κάποιος κοινωνιολόγος να διακρίνει ακόμα και διάθεση αποστροφής των αστών εναντίον των αγροτών.
Όλοι ασχολούνται με την αγροτική ανάπτυξη ή με την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ή με την αύξηση της αγροτικής παραγωγής, ή την παραγωγικότητα μιας εκτροφής ή εκμετάλλευσης, με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, με την αγροτική επιχειρηματικότητα, αλλά σχεδόν κανένας ΔΕΝ ασχολείται με τους αυθεντικούς αγρότες, τους πραγματικούς ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ του περιβάλλοντος, τους ανθρώπους των αγροτικών κοινωνιών, τους παραγωγούς πραγματικού πλούτου.
Το βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη θα δοθεί δωρεάν σε όσους έρθουν στο πρώην αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς απέναντι από το Γκάζι, Αθήνα), το Σάββατο, 28 Σεπ 2019, στις 19.00.

Download (DOC, Unknown)

Download (DOC, Unknown)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συλλογικοτήτων στην Κερατέα

Την Πέμπτη, 26 Σεπ 2019, στις 21.00, στην Κερατέα Αττικής, στο Πρότυπο Κέντρο Μελισσοκομίας (Ποσειδώνος 8, ΚΕΡΑΤΕΑ, 22990 42700), με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής προκαλείται συζήτηση για τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).
Η συζήτηση, με ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις συλλογικότητες της υπαίθρου της Αττικής, Ανατολικής, Δυτικής & Βόρειας, συμφωνήθηκε μετά την συνάντηση στην Παλλήνη στις 7/6/2019.
Οι ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΟΤΔ) είναι τυπικές δομές των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ανοικτές ακόμα και σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή ακόμα και σε επιχειρήσεις της Δημόσιας Οικονομικής, της Ιδιωτικής Οικονομικής και της Κοινωνικής Οικονομίας, με αντικείμενο την Τοπική (κοινοτική) Ανάπτυξη. Ως ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ορίζονται οι θεληματικές προσπάθειες ομάδων ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης & εργασίας που βασίζονται κατά κύριο λόγο στις δικές τους δυνάμεις για σχεδιασμό και υλοποίηση.
Η πρόταση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, από το 2015, όποτε έγιναν και πολλές ακόμα συναντήσεις, ήταν για την δημιουργία της ΟΤΔ με κοινή δήλωση ενδιαφέροντος και ανάλογα με την περίπτωση να συστήνονται τυπικές δομές, από όσους θέλουν, αν θέλουν.
Τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (LEADER), Οργανωμένα Χωρικά Σχέδια (Περιφερειακό πρόγραμμα) και άλλα, όπως το Μάτι …
Η ανοικτή πρόσκληση προς τις συλλογικότητες της υπαίθρου της Αττικής είναι για την Πέμπτη, 26 Σεπ 2019, στις 21.00, στην Κερατέα Αττικής, στο Πρότυπο Κέντρο Μελισσοκομίας (Ποσειδώνος 8, ΚΕΡΑΤΕΑ, 22990 42700).
Πληροφορίες:
Μάγδα Κοντογιάννη-6932094231 &
Σταμάτης Σίνης-6985942131

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.