ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

«Η ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει στο ίδιο έργο, δηλαδή την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και ταυτόχρονα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το λαϊκό κίνημα και το φοιτητικό, το νεολαιίστικο, με την πολιτική νόμος και τάξη», τόνισε ο Νίκος Καραθασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στην ΕΡΤ1, το πρωί της Τρίτης 12 Νοέμβρη.

Όπως εξήγησε, σταθερή επιδίωξη της πολιτικής «νόμος και τάξη» είναι να μπει στο γύψο το λαϊκό κίνημα για να περάσει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική στα ζητήματα της οικονομίας και της παιδείας. Υπενθύμισε, μάλιστα, πως το πρώτο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως ήταν αδικαιολόγητη η πράξη της πρυτανείας του οικονομικού πανεπιστημίου να κλείσει τη σχολή για μια εβδομάδα, προσθέτοντας πως ήταν απαράδεκτη η επέμβαση της αστυνομίας σε φοιτητές που είχαν πάει για να ασκήσουν το δικαίωμα τους να είναι ανοιχτή η σχολή και για να ακολουθήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες. Επίσης, σημείωσε πως το το έδαφος το προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, το οποίο θεωρούσε «παράνομες ενέργειες» τις αντιδράσεις των φοιτητών.

Σχετικά με την Προανακριτική, στηλίτευσε την υποκρισία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ που «αξιοποιούν διάφορα δικαστικά τερτίπια για να οδηγήσουν την Προανακριτική Επιτροπή σε εκφυλισμό» για να μην αποκαλυφθεί η ουσία. Ως προς την παρουσία ή μη του Π. Πολάκη και του Δ. Τζανακόπουλου, σημείωσε πως «όλα αυτά είναι απόρροια του άρθρου 86 που θα έπρεπε να έχει καταργηθεί», αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν επέτρεψαν την κατάργηση του στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.