ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ1


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2021 by manos (ceo)-admin

“Σε νέο μπαράζ αποπροσανατολισμού βρήκαν την ευκαιρία να επιδοθούν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Τζανακόπουλου και μάλιστα την ώρα που κλιμακώνεται η επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου στο όνομα της διαχείρισης της νέας καπιταλιστικής κρίση. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Μ. Τετάρτης, σχολιάζοντας το θέμα και την κάλπικη αντιπαράθεση που βλέπουμε.

Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -και αυτό το ξέρει η ΝΔ-  όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με τα κέντρα της πραγματικής οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, με την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, αλλά αντίθετα υπηρέτησε πιστά αυτή την πολιτική, όπως και τη συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο αστικό κράτος, που είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτή τη σκυτάλη παρέδωσε.

Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις, επισήμανε ο κομμουνιστής βουλευτής και πρόσθεσε πως η ΝΔ βρήκε άλλη μία φορά την ευκαιρία να προχωρήσει και σε αντικομμουνισμό, δίνοντας χαρακτηριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τα έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που υπηρετεί πιστά το αστικό κράτος και τη δικτατορία του κεφαλαίου, όπως κάνει και η ΝΔ, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.”

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Όσο δεδομένη είναι η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια, άλλο τόσο δεδομένο είναι ότι από μόνος του ο εμβολιασμός, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν φτάνει για τον τερματισμό της πανδημίας, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Το πρόβλημα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτές οι ανάγκες σκοντάφτουν πάνω στις προτεραιότητες, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.