ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ OPEN BEYOND


0
(0)

Η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν ως «αυτόματο πιλότο» για το Προσφυγικό, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτέμβρη.

Υπογράμμισε πως η ΕΕ αυξάνει τους πρόσφυγες μέσω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που κάνει για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και ταυτόχρονα θωρακίζεται με αντιμεταναστευτικές πολιτικές, όπως η συνθήκη του Δουβλίνου, μετατρέποντας τις χώρες εισδοχής σε αποθήκες ψυχών.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε πως η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, επομένως η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί χώρο εγκλωβισμού ανθρώπινων ψυχών και θα παραμείνουν οι απαράδεκτες συνθήκες στα νησιά. Πρόσθεσε πως ο απεγκλωβισμός από αυτή την κατάσταση μπορεί να έρθει, σε ρήξη με αυτές τις πολιτικές, επισημαίνοντας την ανάγκη να καταργηθούν τα hot spots, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παροχής ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων και να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες προορισμού τους.

Με αφορμή ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού για την ανυπαρξία αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και οι περιφέρειες δεν χρηματοδοτούν έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, γιατί δεν φέρνουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)