ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


0
(0)

“Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος,  μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1, το μεσημέρι της Δευτέρας, σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις.

Ο Ν. Αμπατιέλος ανέφερε πως οι ίδιοι οι μαθητές λένε πως αυτό που τους βγάζει στους δρόμους, είναι η κυβερνητική πολιτική, η κατάσταση με την οποία άνοιξαν τα σχολεία και πρόσθεσε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να απασχολεί την κοινωνία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δεν χρειάζεται κάποιον «υποκινητή» για βγουν στο δρόμο.

Επίσης, σημείωσε πως η σοβαρότητα του προβλήματος φαίνεται από το γεγονός ότι τέτοιας έντασης και έκτασης καταλήψεις έχουν να γίνουν από το 1998, ενώ ανέδειξε και την υποκρισία της κυβέρνησης που μιλά για την ανάγκη να είναι ανοιχτά τα σχολεία, την ώρα που κρατά τα πανεπιστήμια κλειστά!

Τέλος απαντώντας στον έμμεσο ισχυρισμό του γραμματέα της ΟΝΝΕΔ ότι οι καταλήψεις είναι «παράνομες», ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε ότι παράνομος με βάση τον μέγιστο αριθμό των 9 ατόμων που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι ο συνωστισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες, παράνομοι είναι οι 25 μαθητές μέσα στην τάξη…”

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΗΣ MICROSOFT

 

Οι κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρύψουν ούτε το βάθος της ύφεσης  και την αβεβαιότητα ανάκαμψης της οικονομίας, όπως αποτυπώνονται και στο σημερινό προσχέδιο προϋπολογισμού, αλλά ούτε και τα σχέδια περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ως “κράχτη” για τέτοιες επενδύσεις.

Μέσα απ’ αυτήν την επένδυση παραδίδεται το λογισμικό του δημόσιου τομέα στην εν λόγω εταιρεία για τη δημιουργία ενός data center, που με τα εξασφαλισμένα κέρδη απ’ το κράτος αποκτά στρατηγικό πλεονέκτημα για να κυριαρχήσει στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Η εξέλιξη αυτή είναι εκτός των άλλων κι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, που θα δουν το σύνολο των δεδομένων που τους αφορούν να ελέγχονται απ’ την εν λόγω εταιρία και σίγουρα δεν αντισταθμίζεται με τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που συνδέονται με την επένδυση.

Πίσω τελικά απ’ τις βαρύγδουπες κορώνες της κυβέρνησης για την “ψηφιακή εποχή”, το “τέλος της γραφειοκρατίας” και τη “μείωση των ανισοτήτων”, βρίσκεται η αξιοποίηση των επιτευγμάτων της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης εργασίας για ανάγκες του αστικού κράτους και των μεγάλων ομίλων, σε βάρος των αναγκών του λαού, τη στιγμή που πράγματι όλα αυτά θα μπορούσαν να λύσουν  λαϊκά προβλήματα σε συνθήκες μιας νέας ανώτερης οργάνωσης της κοινωνίας.

 

ΑΘΗΝΑ 5/10/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ένα αντεργατικό τερατούργημα, που αποτελεί χτύπημα στην καρδιά του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, που είναι το οκτάωρο, ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης.

Θέλουν εργάτες-δούλους και σωματεία στην υπηρεσία της εργοδοσίας και του κράτους, επιβεβαιώνοντας ότι η πανδημία και η κρίση αξιοποιούνται ως ευκαιρία για να περάσουν οι πιο βάρβαρες απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι δεν θα γυρίσουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο. Με τους αγώνες τους θα ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

5/10/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.