ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ MEGA


0
(0)

“Το ζήτημα δεν είναι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις, με τους οποίους θα ανοίξουν, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σε παρεμβάσεις του σε εκπομπή του Mega το πρωί της Τρίτης 1 Σεπτέμβρη.

Όπως είπε, για το ΚΚΕ ασφαλώς και πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά «δεν είναι δυνατόν το Μάη με λιγότερα κρούσματα να έχει μπει πλαφόν 15 μαθητών και τώρα με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων να επιτρέπεται η λειτουργία τμημάτων με 20, 25 ακόμα και περισσότερα παιδιά».

Ο Γ. Δελής τόνισε ότι χρειάζονται αίθουσες, επισημαίνοντας ότι η είχε κυβέρνηση τον χρόνο να τις βρει, χρειάζονται περισσότεροι εκπαιδευτικοί αλλά και πολύ περισσότερο προσωπικό καθαριότητας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η Τουρκία «βρίσκει και τα κάνει», καθώς έχει την ουσιαστική στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Συμπλήρωσε πως η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι επιλογή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας ώστε να παίρνουν ένα «κομμάτι από τη λεία», ωστόσο σημείωσε πως αυτό είναι ένα «επικίνδυνο παιχνίδι για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», τα οποία μπαίνουν στο παζάρι για τη μοιρασιά στη Νοτιοανατολική Μεσόγειo.”

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
1/9/2020

Προς τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Όπως ήδη γνωρίζετε, με στόχο την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19, που μέχρι σήμερα έχει προσβάλλει πάνω από 25 εκ ανθρώπους και έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 850 χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο, η Κούβα έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει στην παγκόσμια προσπάθεια.
Συγκεκριμένα, η Κούβα έχει στείλει 45 Ταξιαρχίες της Διεθνούς Δύναμης ενάντια σε Φυσικές Καταστροφές και Σοβαρές Επιδημίες “Χένρι Ριβ” σε 38 χώρες, σ’ όλο τον κόσμο, αποτελούμενες από 3.772 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό υγείας. Αυτοί οι επιστήμονες έχουν περιθάλψει περισσότερους από 250 χιλιάδες ανθρώπους, που μολύνθηκαν με τον ιό Covid – 19, σώζοντας τη ζωή σε περισσότερους από 8 χιλιάδες ασθενείς.
Αυτή η κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης έχει γίνει αντικείμενο παγκόσμιου θαυμασμού και επαίνων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που προέρχεται από μια μικρή χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με απαράδεκτες κυρώσεις και ένα πολυετές εγκληματικό εμπάργκο, που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ και σύμμαχα κράτη, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και χώρες στις οποίες η Κούβα προσέφερε πολύτιμη βοήθεια, εν μέσω μάλιστα κατάρρευσης των δικών τους συστημάτων υγείας.
Το ιατρικό προσωπικό αυτής της Διεθνούς Δύναμης συνεχίζει μια μακρά παράδοση εθελοντικής προσφοράς, αλληλεγγύης κι ανιδιοτέλειας, έχοντας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε περιπτώσεις καταστροφών και σοβαρών επιδημιών σε περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Χαρακτηριστική ήταν η συμβολή τους, την περίοδο 2014-2015, όταν περισσότεροι από 400 γιατροί και νοσηλευτές συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ιατρική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο έδαφος των χωρών Σιέρα Λεόνε, Γουινέα και Λιβερία.
Ως ελάχιστη αναγνώριση αυτής της προσφοράς εξελίσσεται σε διεθνές επίπεδο καμπάνια για την απονομή του φετινού Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στη Διεθνή Δύναμη Εξειδικευμένων Ιατρών σε Φυσικές Καταστροφές και Σοβαρές Επιδημίες “Χένρι Ριβ”.
Κατόπιν αυτών, θεωρούμε αναγκαίο να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με την Κούβα προκειμένου να συζητήσει και να στηρίξει το παραπάνω αίτημα απονομής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

Γιάννης Γκιόκας
Βουλευτής Ανατ. Αττικής του ΚΚΕ
Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το παιχνίδι της κυβέρνησης με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, εξυπηρετεί μόνο τη μετάθεση της συζήτησης απ’ το κεντρικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από τις συνθήκες που ανοίγουν τα σχολεία, αφού αυτές δεν προσφέρουν ασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, έχουν διατυπώσει δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα για το πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, τα οποία αποτελούν και ξεκάθαρη απάντηση σε διάφορες μειοψηφικές αντιδραστικές απόψεις, που δεν έχουν άλλωστε καμία σχέση με τις διεκδικήσεις του κόσμου της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση απορρίπτει αυτά τα αιτήματα επικαλούμενη προκλητικά το δημοσιονομικό βάρος -λες και ο λαός μας δεν πληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών του- ενώ την ίδια στιγμή κάνει “λάστιχο” τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που το Μάη -σε λιγότερο βεβαρημένες επιδημιολογικά συνθήκες- παρουσίαζε ως αναγκαία.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί διάφορες επιστημονικοφανείς θεωρίες για να πετάξει από πάνω της τις σοβαρές ευθύνες που έχει εξαιτίας της αντιλαϊκής και επικίνδυνης πολιτικής της.

Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς, νέοι και νέες έχουν κάθε λόγο να βρεθούν σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας, για να διεκδικήσουν τα αναγκαία μέτρα, να ελέγξουν αν και αυτές ακόμη οι διακηρύξεις της κυβέρνησης υλοποιούνται, αλλά και για να παλέψουν για ένα σχολείο με ουσιαστική ασφάλεια και μόρφωση.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.