ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Παρέμβαση στη συζήτηση για τη «Φαρμακευτική Στρατηγική για την Ευρώπη» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας την ανάγκη για ασφαλή και δωρεάν εμβόλια για όλους τους λαούς. Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Οι ΜΕΘ γεμίζουν ασφυκτικά, διαιωνίζονται τα εγκληματικά κενά σε κλίνες και προσωπικό κι η ελληνική κυβέρνηση από τη μία κάνει εξοργιστικές συγκρίσεις των νεκρών ανά χώρα, ισχυρίζεται προκλητικά ότι αν αυξηθούν οι ΜΕΘ θα αυξηθούν οι νεκροί ενώ μειώνει κατά 600 εκ. τη χρηματοδότηση της υγείας. Για μέτρα προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε χώρους δουλειάς ούτε κουβέντα, αφού δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματιών.

Τα εμβόλια – με την προϋπόθεση ότι θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά – θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως αυτό δεν «διαγράφει» τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια συστήματα υγείας από την ευρωενωσιακή στρατηγική ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των νοσοκομείων και εμπορευματοποίησης της υγείας, που οδήγησαν στα εκατομμύρια των νεκρών.

Ταυτόχρονα φαρμακοβιομηχανίες και καπιταλιστικά κράτη επιδίδονται σε μια κούρσα ανταγωνισμού για το εμβόλιο-εμπόρευμα. Οι συμφωνίες κρύβουν άγνωστους κι επικίνδυνους όρους για τους λαούς. Πίσω από πατέντες αποκρύπτονται πολύτιμες πληροφορίες, στερώντας την έγκαιρη ανταλλαγή επιστημονικών δεδομένων, την απαραίτητη διεπιστημονική συνεργασία, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και να επιταχύνουν τη διάθεση των εμβολίων.

Οι λαοί πρέπει να γνωρίζουν. Γι’ αυτό ζητήσαμε με αίτημα στην Κομισιόν να αποκαλυφθούν οι όροι των συμβάσεων, που πληρώνονται με χρήματα από τη βαριά φορολογία των λαών της ΕΕ, όπως κι οι ρήτρες που υπέγραψε η ΕΕ με τα φαρμακευτικά μεγαθήρια. Οι λαοί τις Ευρώπης να απαιτήσουν να διατεθεί δωρεάν το εμβόλιο σε όλους χωρίς διακρίσεις ή κατηγοριοποιήσεις με βάση την τιμή του. Να ιεραρχηθεί η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αντίτιμο και η θωράκιση των δημόσιων συστημάτων υγείας. Ο εξοπλισμός και η στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, με αξιοπρεπείς μισθούς και ΒΑΕ, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν πάγιες και έκτακτες ανάγκες για όλες τις ασθένειες».

 

27/11/2020                          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Από την στιγμή που και επίσημα επιβεβαιώνεται ότι η ενδοοικογενειακή διασπορά του κορωνοϊού (από νεότερους ηλικιακά σε μεγαλύτερους) και η μετάδοση σε πληθυσμούς που διαβιούν σε κλειστές δομές (πρόσφυγες, καταυλισμοί κ.ά), έχουν συμβάλει στην έκρηξη της πανδημίας, απαιτούνται άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης του κορωνοϊού, όσο και η ιατρική παρακολούθηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται:

– Δέσμευση ξενοδοχείων και καταλυμάτων, ώστε ασυμπτωματικοί νοσούντες και επιβεβαιωμένα κρούσματα με ήπια κλινική συμπτωματολογία, που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, να εντάσσονται σε πρόγραμμα εθελοντικής καραντίνας, όταν αυτή δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της κατοικίας τους.

– Επίταξη των ιδιωτών γιατρών για την ιατρική παρακολούθηση των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ή καταλύματα. Αυτό σημαίνει υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας, στο ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το σχέδιο για τη δέσμευση και αξιοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων, για τη διαμονή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κρίνεται αναγκαίο για έναν ακόμη λόγο: Εξαιτίας της υπερπληρότητας απλών κλινών Covid και για να εξασφαλιστεί η ταχύτερη διακίνηση των περιστατικών, δίνεται εξιτήριο σε ασθενείς οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν θετικό τεστ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος ενδοοικογενειακής διασποράς.

Κάθε καθυστέρηση της κυβέρνησης απέναντι στα αναγκαία μέτρα, που προτείνουν οι υγειονομικοί, είναι εγκληματική και κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Τα επείγοντα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις που βρίσκονται στο κόκκινο, δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, αλλά αντιμετωπίζονται με επείγοντα μέτρα. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, η κυβέρνηση να επιτάξει χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλες τις ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας με το προσωπικό τους, να θέσει κάτω από κρατικό έλεγχο κρίσιμες δομές, όπως οι οίκοι ευγηρίας, που εξακολουθούν να είναι εστίες μετάδοσης.

27/11/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.