ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


0
(0)

Παρέμβαση Βασίλη Κεγκέρογλου Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής για εργαζόμενους Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας

Το Κίνημα Αλλαγής, εδώ και καιρό, έχει ζητήσει τη δρομολόγηση λύσεων για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις. Τις προηγούμενες ημέρες θέσαμε το ζήτημα μετ’ επιτάσεως τόσο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όσο και στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων προκειμένου να γίνει άμεσα η κατάθεση των τροπολογιών που επιτρέπουν την πληρωμή των εργαζομένων και τη συνέχιση των προγραμμάτων που υλοποιούν τα ναυπηγεία.

Η κατάθεσή τους σήμερα από πλευράς των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών ικανοποιεί εν μέρει το αίτημα, αφού δίνει την δυνατότητα πληρωμής των εργαζομένων και παράτασης των προγραμμάτων κατά τρεις μήνες για την Ελευσίνα και κατά έξι μήνες για τον Σκαραμαγκά αλλά δεν διασφαλίζεται η ολοκλήρωση των προγραμμάτων (για υποβρύχια και τορπιλακάτους) ούτε η λειτουργία και η ανάπτυξη των ναυπηγείων παρά το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από επενδυτές.

Γι’ αυτό, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει τις τροπολογίες και κάλεσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να λάβει πρωτοβουλία, από κοινού με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη των ναυπηγείων.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ “ΚΥΚΛΩΝ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Δήλωση του κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη

Στις πλήρως τεκμηριωμένες κατηγορίες για τον αδιαφανή και αναξιοκρατικό τρόπο επιλογής των νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας, που πρώτο αποκάλυψε το Κίνημα Αλλαγής, το Υπουργείο αποφάσισε να απαντήσει σήμερα μέσω κύκλων. Με αυτόν τον ιδιαιτέρως επίσημο τρόπο, μαθαίνουμε πως το Υπουργείο ακολούθησε για τους διορισμούς διαδικασίες ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπαμε ποτέ τίποτα διαφορετικό: εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως η καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό είναι συνέχεια των τελευταίων χρόνων: Το ίδιο αδιαφανής, το ίδιο ανεπαρκής, το ίδιο κοντόφθαλμη.

Στην ανακοίνωση, οι “κύκλοι” πλέκουν μάλιστα το εγκώμιο του νέου διοικητή της Δομής στον Πύργο: εκτός από συγγραφέας ισλαμοφοβικών ακροδεξιών πονημάτων είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού και μιλάει γαλλικά και αγγλικά. Εδώ τα σχόλια περιττεύουν.

Είναι πλέον σαφές: Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου λειτουργεί με πρωτοφανή άγνοια κινδύνου στο θέμα του προσφυγικού. Ζητάμε για ακόμα μία φορά να κατατεθούν από το Υπουργείο τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων για τις θέσεις των Διοικητών καθώς και η αξιολόγηση των επιλεγέντων για κάθε θέση. Η συνεχόμενη άρνηση του Υπουργείου να πράξει το αυτονόητο είναι απολύτως εύγλωττη.

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ανακοίνωση Τομέα συνταξιούχων Κινήματος Αλλαγής

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε χιλιάδες συνταξιούχους που από το πρωί είδαν κουτσουρεμένες τις πενιχρές τους συντάξεις από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου που νομιμοποίησε η Κυβέρνηση με τον νόμο Βρούτση.

Δεν έφτανε η αγωνία που βίωσαν βιώνουν οι συνταξιούχοι από την πανδημία του κορωνοιού για την ζωή τους, η διαρκής οικονομική τους εξάντληση λόγω και του μεγάλου ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων προστέθηκε σήμερα και η ανάλγητη μείωση των συντάξεων από προκαταβολική αύξηση φόρου και αναδρομικές υπέρ τρίτων κρατήσεις.

Αποκαλύπτεται έτσι ανάγλυφα οτι η Κυβέρνηση βιάζεται όταν είναι να πάρει και ξεχνά η παρεμποδίζει με πιλοτικές δίκες όταν είναι να δώσει.

Οι συνταξιούχοι της λένε οτι είναι μια Κυβέρνηση «Φτηνή στα πίτουρα και ακριβή στο αλεύρι».

ΔΗΛΩΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ ΚΑΙ «ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ»

Δήλωση Α.Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου-Τομεάρχη Εξωτερικών Κινήματος Αλλαγής για τη δήλωση του Ν.Δένδια στην ΕΡΑ για την κατάσταση στον Έβρο και «τις λίγες δεκάδες μέτρα».

Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση «για πόσες δεκάδες μέτρα» υπάρχει ζήτημα στον Έβρο;

Επαναλαμβάνουμε: Το απόσπασμα της συνέντευξης στην ΕΡΑ του Υπουργού Εξωτερικών για την κατάσταση στον Έβρο αποδίδει με σαφείς όρους είτε αφέλεια, είτε ευκολία προσαρμογής στις πολιτικές της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν αποτελούν έκφραση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ «ΠΟΣΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ» ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ;

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Νίκο Ρογκάκο.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ

Είναι ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες. Ένας άνθρωπος που λαμβάνει 1000ευρω, θα πάρει 500 ευρώ από τον εργοδότη του και από το πρόγραμμα επιδότησης θα λάβει 300 ευρώ. Αυτό σημαίνει 200 ευρώ μείον, αρά μείωση μισθών 20%. Απλά μαθηματικά, που αφορούν μια μερίδα συμπολιτών μας οι οποίοι πλήττονται από την κρίση.

Δεύτερον για την εστίαση και τον τουρισμό είναι ενιαία η αντίληψη του Κινήματος Αλλαγής. Τι προτείνει από την πλευρά της η Κυβέρνηση; Μείωση του ΦΠΑ, επί της ουσίας, μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα και σε τίποτα άλλο. Τα μέτρα για τον τουρισμό είναι ελάχιστα.

Αφήνει έξω από οποιαδήποτε πρόβλεψη την παραγωγική Ελλάδα, τον πρωτογενή τομέα, αυτά που γίνονται στην αγροτική και κτηνοτροφική ζωή του τόπου είναι πρωτόγνωρα .

Δεν γίνεται πολιτική από τις τράπεζες με παρακάλια των υπουργών. Χρειάζεται πολιτική στρατηγική, να πιεστούν οι τράπεζες και να πάρουν μέτρα που ενισχύουν όλους τους πολίτες.

Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες , αλλά πρέπει οι Υπουργοί να προσέχουν τις δηλώσεις τους.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα το έχει η Τουρκία. Έχει εκνευρισμό και επιθετικότητα, δεν τις βγαίνουν τα πράγματα ούτε στην οικονομία ούτε και στον τρόπο που κινήθηκε στον Έβρο και τα νησιά τους προηγουμένους μήνες.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Και συνεχίζει στο δρόμο της επιθετικότητας.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως οποιοδήποτε Έλληνας υπουργός, μπορεί να κάνει δηλώσεις που δεν είναι όσο προσεκτικές χρειάζεται. Δεν μπορεί να μιλάνε για λίγα μέτρα, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον τρόπο με τον όποιο κινείται η χώρα . Άραγε, «για πόσες δεκάδες μέτρα» υπάρχει ζήτημα στον Έβρο;

Έβγαλε και μια δήλωση, πάνω στο θέμα αυτό, ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, πριν λίγο.

Πρέπει να βρούμε μια στρατηγική που απομονώνει ξανά και ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο την Τουρκία, που έχει παραβιάσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να αντιληφθεί ότι τα προβλήματα οικονομικής και λειτουργικής φύσεως των στελεχών παραμένουν άλυτα, και, συνεπώς κρίνεται απαραίτητο ο Υπουργός να δώσει λύσεις για να εξαλείψει τις συσσωρευμένες αδικίες, προκειμένου να διατηρήσει το ηθικό των στελεχών των ΕΔ σε υψηλά επίπεδα.

Οικονομικά θέματα:

• Η ΚΥΑ για την αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης εκκρεμεί από το 2017, ενώ δεν υφίσταται πρόβλεψη στον Π/Υ 2020.

• Εκκρεμεί από το 2015 η έκδοση ΠΔ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 15 του Ν. 4336/2015 που θα αυξάνει τις δαπάνες ημερήσιας αποζημίωσης μετακίνησης στα 40€/ημέρα.

• Η μη υλοποίηση των αποφάσεων του ΣΤΕ που αφορά στις μισθολογικές περικοπές είναι κάτι που τα στελέχη δεν ξεχνούν.

• Η μη διεύρυνση χορήγησης παραμεθορίου επιδόματος στα στελέχη των ΕΔ.

Θέματα μέριμνας προσωπικού και βαθμολογικής εξέλιξης:

• Εκκρεμούν τα θέματα ρύθμισης μεταθέσεων στελεχών που τα τέκνα τους βρίσκονται στις ευαίσθητες ηλικίες της προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

• Δεν έχουν επιλυθεί τα θέματα συνυπηρέτησης των συζευγμένων στελεχών και των στελεχών που έχουν τρία τέκνα.

• Εκκρεμεί η βαθμολογική αποκατάσταση των αποφοίτων ΑΣΣΥ του ν.2439/96 μετά την εφαρμογή του άρθρου 32 του ν.4609/19.

• Εκκρεμεί το θέμα υλοποίησης του άρθρου 37 του Ν.4494/2017 με αποτέλεσμα την μη ένταξη στους Πίνακες Τακτικών Κρίσεων για το Έτος 2020-21 των Αποφοίτων ΑΣΣΥ Τάξης 1992.

• Εκκρεμεί η ρύθμιση εφαρμογής του άρθρου 11 του ν. 4609/19 που προέβλεπε την εξαγορά μιας επιπλέον συντάξιμης πενταετίας σε στελέχη που υπηρέτησαν σε διάφορες μονάδες των ΕΔ.

• Εκκρεμεί το θέμα του κόστους αναγνώρισης των τριών συντάξιμων ετών του άρθρου 22 παρ. 4 του ν.3865/2010 με την έναρξη ισχύος του Ν.4387/2016, γεγονός που έκανε την εξαγορά λόγω του αυξημένου κόστους απαγορευτική.

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας έχετε υποχρέωση να δώσετε καθαρές λύσεις τώρα!”

Γραμματέας Τομέα Άμυνας

Θωμάς Χατζηαθανασίου

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής

“ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ”

Το Κίνημα Αλλαγής ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε την ανανέωση της θητείας του κ. Ζαγορίτη, πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Μια θέση που παρατάθηκε σιωπηρά για τον κ. Ζαγορίτη για 20 μήνες, με την σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως αναδείξαμε με ερώτησή μας μία εβδομάδα πριν.

Όταν η κυβέρνηση τον Αύγουστο έφερε διάταξη για την πλήρη αποπολιτικοποίηση των ανεξάρτητων αρχών, εμείς συμφωνήσαμε και ζητήσαμε να υπάρξει και αποκομματικοποίηση, καταθέτοντας σχετική νομοθετική ρύθμιση με ασυμβίβαστη για την ανεξάρτητη αρχή τη θέση Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα πολιτικού κόμματος.

Εμείς παραμείναμε σταθεροί σε μια θέση αρχής, γιατί στις θέσεις αρχής αξίζει να είσαι «μόνος».

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» για τον «υπερκομματικό» κ. Ζαγορίτη, νομιμοποιώντας το πολιτικό ασυμβίβαστο το οποίο κατήγγειλε στην περίπτωση της κ. Θάνου. Είναι δικαίωμά τους να επιλέγουν τις συμμαχίες τους.

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Κριτική στην Κυβέρνηση για τα εργασιακά, τα μέτρα στον τουρισμό, αλλά και στον πρόσφατο διορισμό ακροδεξιού διοικητή προσφυγικής δομής αιτούντων άσυλο στον Πύργο, άσκησε σήμερα Σάββατο ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, στην εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο” της ΕΡΤ1. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

  • “Εμείς λέμε κάτι διαφορετικό από την Κυβέρνηση: αυτήν τη φορά είναι αλλιώς και η εργασία δεν θα γίνει εμπόρευμα, όπως στην προηγούμενη οικονομική κρίση. Αντί το κρατικό χρήμα και οι εγγυήσεις να πάνε στις τσέπες ιδιοκτητών, στο εξωτερικό ή σε offshore, τώρα να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις για να κρατήσουν εργαζομένους, αλλά και να πιάσουν δουλειά άνεργοι ως εργάτες γης ή σε δημόσιες επενδύσεις.”
  •  “Με το πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση πάνω στην ΠΝΠ Βρούτση με το δόγμα ‘μισή δουλειά – μισός μισθός’, χιλιάδες εργαζόμενοι θα πάρουν και λιγότερα χρήματα αλλά και σε λίγους μήνες, όταν θα εκπνεύσει το πρόγραμμα, θα βρεθούν με μισθό πείνας.”
  • “Ενώ η Κυβέρνηση μιλά για επέκταση της τουριστικής περιόδου, όλα τα μέτρα που λαμβάνει για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους είναι βραχυπρόθεσμα και αποσπασματικά, καθώς φτάνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.”
  •  “Μιας και ο κ. Τζαβάρας επικαλέστηκε τον φιλελευθερισμό του, θα ήθελα να τον ρωτήσω και λόγω εντοπιότητας, πως ανέχεται να διορίζει το κόμμα του ακροδεξιό διοικητή στη δομή αιτούντων άσυλο στον Πύργο, που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και ναζιστικά κείμενα;”

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.